: Majlis Maulidur Rasul 1430 H :

Tuesday, March 31, 2009 1:02 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 1 Impressi0n
- aturacara majlis -

today me diberi peluang utk pi menghadirkn diri
dgr ceramah 'dpt la muhasabah diri cket'
sempena smbutan Maulidur Rasul
Penceramahnye Y. Bhg. Ustaz Fauzi Mustafa
berceramah n bercerita tentang sirah Nabi..
mmg besh je dgr, x bosan lngsung..
sl0t n yg baek..
da mmg kite mgetahui Nabi Muhamad s.a.w tu hebat..
Selawatla ke atas junjungan mulia Nabi Muhamad s.a.w

Reactions: 

: dinner at Mid Valley :

Monday, March 30, 2009 5:00 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 0 Impressi0n
pas sepenat-penatnye m'gemas bilik swa kami yg baru tu..
kami pn trase lapar :[
ape nk mkn ek? msing2 dok bpk..
then lil sis ckp trse nk mkn kepsi..

s0..me iktkn jela..lg pn mmg da lme gak x mkn kepsi..
yg mjd tnda tnye nye ( ? ) plak.. dimane tmpt mkn nk dtju..

kami ade 2 pilihan..The Mall or Mid Valley..22 tu ade rstrnt kepsi..
but kami nk cri la jgk smthing yg dibeli yg xde kat The Mall
n hanya ade di Mid..s0 kami pn decide pi Mid jela..
tpksela mnukar tren di Bandaraya --> nek KTM di Bank Negara --> Mid Valley
smpai je..trus tuju tmpat yg buleh m'genyangkan perut kami yg tlalu lap0 ni :P hehe
dear lil sis me copkn tmpt tuk kami..c0z time tu rmai..
s0 my turn la pi order n paid :)

agk lame jgk la bdiri tggu my turn..
( nk di iktkn cstmer tdk blh mggu lbh dr 5 mnt, n order plk kne siap b4 2 mnt )
oleh krna kami b2 x mkn nsi dr pg..
kami pn pilihla mknan yg berat cket :P


eat :
2 set chicken rice,
1 large cheezy wdges,
drink :
1 pepsi, 1 orange ( no ice )
dessert :
2 dessert cup ice - cream


" It's finger lickin' good "

Reactions: 

: penghijrAhan kali ke 2 :

3:54 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 0 Impressi0n



dengan bantuan s'0rg c0usin..
kami pn mengangkut evrything brng2 yg
bdftarkn hak milik kami ke stu tmpat p'hijrahan bru..
just kami b3 shja..
ingtkn brng2 kami tu ckup hnya skali angkut je..
n xsngke gak..byk jgk yep brng2 aku ble dikmplkn..
xckup muatan la plak dgn khadiran wira car milik hary tu..
hary plak ade hal n nk grk pi perak..
s0 brng yg slbihnye tu, kami angkut nek bus je la..
adela dlm 4 bag + wardrobe bju..huhu..lemah sluruh anggota weekend tu..
anyway..thx 2 hary c0z sdi m'nolong kami..So2 tired that day :[
if ade d0raemon or etc yg swktu dgnnye yg blh tlg kami..
da kami pnggl tuk m'minta p'tlgan..huk..huk..
me ni da la pantang tg0k bilik bsepah..
s0..aritu jgk d0k kemas m'gemas, lipat mlipat, susun m'yusun, gantung m'gantung
n etc la..fuhh..bab pasang m'masang wardrobe ni..
serah jela pd yg cukup pakej sabar + pakar..( my dear lil sis ),
me ni bab psng m'masang ni kureng sabar cket :p
finally,b0ut k0l 6.00 p.m, hmpir 99.90% our r0om siap di kmas..
alhamdullillah..
nntkn lak..aktvt nite sunday kami :)
even b0th of we tired..but we still bsmangat n gagahkn kaki ke Mid Valley
f0r dinner ^_^

* h0pe pasni xde sgtla pr0b bsr yg melanda kami *

Reactions: 

: nite saturDay :

12:10 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 0 Impressi0n
that night WE personally go and turn off
all of the light in 0ur h0use :) yEah!!
semangat oke? ;p hahaaa.

LIGHTS OFF!
then we g0 out,
directly..
wait bus --> g0 stesen Sentul --> Stesen Titiwangsa --> take taxi --> rush g0 t0 the Istana Budaya
feel so shame c0z many pe0ple already at Perkarangan Laman Santai Istana Budaya
we just jln je, without pk 0rg laen..pi kat Pak da..
ni Pak Da pn bg functi0n's pr0g. that nite..
hurmm.. laparrr ! la plak,

pe lg..we n lil sis pi la grai2 yg ade kat sne tu,
intai2..s0mething fud yg leh di mkn.. believe!!
we tapau fried rice + fried chcken + satay 6 cucuk ( RM 4.50 )
we eat in the dark bckground (KLCC n0t view, also istana budaya+KL Tower)
now me insaf already..hurmm how lah we
gonna survive without lights? ;(

pity the poor kn ;( hurmm
okay heres the 2009 results ;


- klcc -

that nite pak da invite we tid0 kat umah die..at Ukay Perdana
wowww..we agree jek :)

n hary plak offer nk anta blik esknye..
lgpn esknye we kn mtk p'tlgan die tuk angkut brng2 kmi
till kol 2 a.m lbih kot bru kami smpai umah..

lgpn xde la risau, bkn kuar x tentu psl, c0z parent there wif us..
still ade p'gawasan ok ^_^
laenla yg kuar b'22 an yg bkn muhrim d mlm ari :P huhu
pape la..

mlm tu, ade bberape org artist yg bt perf0rmance, antaranya:
nick, shamimi, jay2, ezlynn,
k..jom tgok our pict2 that nite..


- acara joget lambak wif Artis Tari Istana Budaya -



- list pr0grams -

- wif Ezlynn -

- wif Jay² -


- performance artist by Reflisia band n Jay2 -


- eat time : satay + fried rice + nasi lemak + fried chicken + teh tarik : -


- me wif lil sis n zira -


- 3 org ank teruna Pak da in band : Iman , Rizal , Hary -

Reactions: 

: wEekend :

10:50 AM By εïз .y a t i e.sb. εïз 0 Impressi0n
well hell0 weekends ;)
saturday morning
i went to pasar seni then myip0, dayabumi follow my lil sis ( 0t )
first i went to pasar seni - brkfast at Pak da ( Mersing ),
we eat nsi lemak + mil0 ice ( Pak da belanja :) )
then me foll0w zira amek pict..me pn nk jgk c0z utk kprluan at office..
unfortunately, me vry upset..pictnye snap x cntik lngsung !!
n0 skills, n0 editing.. name je kdai kat tgh2 kl ni..isk :( ( geram )
what u aspect me to do? bt muke n mls nk byr :)
lil sis me yg urskn..
then me n lil sis pi office die.. ot till 3.00 p.m
we decide t0 go KLCC coz that nite --> EARTH HOUR ! <--
tu yg nk pi tg0k n snap pict, tp da bwk balik kotak A4 nk isi brng2 kami..
b4 blik, mse jln nk ke tren, tibe2 je me m'alami headache :{ ( xlarat )
s0, smpai je umah..kami pn td0..if larat n me ok..we pi la KLCC
sedar2 je da kol 6.00 p.m..
nk pi ke x?
coincidence plak pg mse we pi brkfst,
Pak da ade invite we pi Laman Santai Istana Budaya c0z
3 ank terunanye j0in band Reflisia ( Hary, Rizal n Iman )..
nnt me upl0ad pict2 kat sne k..


--> take a break <--

Reactions: 

: Earth Hour :

Friday, March 27, 2009 4:40 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 0 Impressi0n
.. jom j0in .. !!!
at least dpt mengurangkan pemanasan gl0bal

" Selamatkn Bumi kita "

Earth Hour Malaysia
hope this global campaign which is happening in Malaysia for the first time this year.

Reactions: 

: dinner Burger King :

11:08 AM By εïз .y a t i e.sb. εïз 0 Impressi0n
last nite..
kami mkn

actly bru first time mkn kat burger king ni..
tu yg nk rse adekh burger ini blh trus "b'raja"
mknenye nnt next time kami akn mkn dstu lg..
hehehe

we eat :

Chicken Burger
Chicken Tenders

French Fries


besh gak la..
next time leh c0me again
thx to Allah 4 the besh dinner 4 us..
alhamdullillah ^_^



Reactions: 

: new pict ^_^ :

Thursday, March 26, 2009 2:53 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 0 Impressi0n




this pict taken by chup ( sape lag if bkn die )
time ni mse me tmnkn die ot 23.3.09 , kire2 kol 8:40 p.m
location : dayabumi


Reactions: 

: great acting 4 u, but n0t 4 us oke :

12:26 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 0 Impressi0n
smlm..
kami blik lwat..
aku pi tmankan lil sis aku kat myipo..
die ot smpai kol 6.15
then..pastu kami pn pi mkn kat cm..
da 2 ari k0t x jamah nsi..
n 2 mlm b4 tu, dinner kami just meggi..
meggi tu pn, mak yg tapaukn.. ( miss u mak )
kire st0k ujung blan la tu :P hehe
smlm..gji pn da msyuk..
nila msenye tuk kami mkn..huhu..
alhamdullillah..syukur ^_^
pas mkn kami pn trus pi mydin
bli cket2 brng kat umah yg still l0m cmplete tu..
bli baldi, bli tissue,bin n etc la
dgn slmbe je..kami bwk brng2 tu nek tren
dr Plaza Rkyat ---> Ttwngsa,
the tggu bus ---> Bus T223 yg smpai dlu n kami pn nek..
n smpai je..ade la 2 orng plakon
nk bt lakon layar tbaek kunun..
tp xckup mantap pn :p
ntah pape je..
ishk..xde moral of the st0ry lngsung :{


Reactions: 

: b.u.s.y melanda aku :

Wednesday, March 25, 2009 4:56 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 1 Impressi0n
bz sgguh arini..
xpat nk mlepaskn sgala kata2
n luahan hati n perasaan..
xpe..
insyallah..
esok masih ade..
tggu je la k..
me nk cite b0ut smlm..
me pi tmankan dear lil sis ot kat upisnye
myipo..

Reactions: 

: belated2 beshday dear :

Tuesday, March 24, 2009 4:38 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 0 Impressi0n


cupcakes 4 u
pict taken by myheartcpcakes.blogspot


pict taken by myheartcpcakes.blogspot


pict taken by myheartcpcakes.blogspot


hepy belated2 beshday
sweet 22

May all ur dreams n wishes c0mes true..

Wishing u gud health n happiness in ur life..
May Allah Bless u..

actly beshday my dear lil sis da hmpir 2 bln lps..
bru ni dpt nk updte kt bl0g..

n beshday tu jg gnap 2 hari kami pndh kt umah swa
n special gif tuk die
me order cupcakes 16 pcs tuk die..h0pe die suke..
me tmph n suh btkn theme pht0grhpy + pc + cat n etc
c0lour theme lak, me pilih green + black + white
flav0ur me plih ch0colate :)
pas opis kami plan jmpe kat stsen bndrya..

then pi mkn n kire clbrte kat fudc0urt s0go..
k0nonnye nk pi mkn kepsi kot..
tp dsbbkn ari ujan time tu..
agk tbtas cket aktvt :P hehehe..
we just eat nsi greng n mkn cupcakes tu :)
pas je mkn, we pi jln2 n me blikn die bantal :P huhu
then pas mkn2 n jln2 kt s0go tu..
kami pn blik..kat umah pn continue mkn cupckes..
hurmm..pd ari yg date yg sme aritu mrupakn beshday atin..
my c0usin kecik..me pn order 9 pcs tuk die skali,
theme tinkerbell tu..

h0pe atin suke n h0pe leh cpai cite t0 be lawyer ^_^
kak atie pray 4 u..cyg atin..


Reactions: 

: h0rmat :

12:54 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 0 Impressi0n
xfhm..
when pr0blem tu tcipta..
y org yg xde pr0b dgn s0meone
pn cam trut serta nk j0in skali ek?
huhu..
tu la yg tjd kat me n0w ni..
d0n't kn0w y la..
ckup2 pelik n x fhm..
just me..cukup2
x suke , n mjd kepantangan me,
if org laen gune
all n everthing yg mjd milik me
TANPA PENGETAHUAN & KEIZINAN fr0m me !!
n boleh plak da gne bt2 x tau lg,
xckp pn da gne,
at least bgla reason cket yg blh myejukkn hti..
adalah sgt2 m'btkn me marah sma skali..
but it's ok, i kn0w Allah tu ade &
Dia maha mengetahui di sebalik yg b'laku.
n i h0pe this pr0b leh sttle as fast yg blh..
c0z n0w me vry tensi0n dgn sume ni..

Reactions: 

: hari LAHIR anda :

11:41 AM By εïз .y a t i e.sb. εïз 0 Impressi0n

artikel ni da kuar kat paper Metro b0ut 2 week ago..but n0w me mahu share kt blog wif u..

ISNIN
Wanita ini bersikap jujur, tidak mudah menggelabah atau panik, berhati-hati, tidak mudah mengalah, pandai menjaga diri dan pergaulan. Ramai teman lelaki dan wanita yang menyukainya. Dia juga mudah memberi pertolongan, cergas, berusaha kuat, teliti dan pandai menguruskan kewangannya. Namun jika marah berapi-api dan menakutkan, jarang mahu mengaku kalah dalam pertengkaran. Dalam percintaan, dia mencurahkan kesetiaan tidak berbelah bagi dan sedia berkorban. Seksualnya kurang membara melainkan pasangannya pandai mencari tempat rangsangannya.

SELASA
Tabiat wanita ini suka mencari salah orang lain dan berpotensi menduakan suami. Namun pertuturannya lembut dan pandai mengambil hati. Apabila tidak sukakan seseorang, sentiasa mencari kesalahannya, hatinya keras dan sukar dilembutkan. Tetapi mudah mengaku kalah dan mudah meminta pertolongan orang la
in. Pandai simpan rahsia, hanya orang tertentu saja tahu rahsianya. Keputusannya tidak mantap dan mudah terpengaruh. Dia juga mudah terperangkap dalam banyak hal. Dalam soal kewangan dia pandai berjimat, tak kedekut. Dia rajin bekerja, ada tanggungjawab, suka dipuji tetapi perlukan bimbingan dan pengawasan dalam banyak perkara.

RABU
Suka berdendam. Jika ada orang berbuat jahat padanya, dia akan berbuat lebih jahat lagi pada orang itu.Namun dia pandai dalam pergaulan, pandai mengambil hati dan pandai menghargai orang. Suka mementingkan teman dari dirinya sendiri. Berfikiran terbuka, tak pandai simpan rahsia, tidak suka diperintah dalam bekerja. Keputusannya tidak seimbang, kurang pengalaman. Hatinya keras dan tidak mudah termakan pujuk. Hanya orang2 tertentu saja yang tahu melembutkan hatinya. Dalam soal kewangan, dia pandai cari duit tapi tak pandai simpan duit. Cintanya pandang pertama dan rela berkorban kerana cinta. Seksualnya tinggi dan kuat, romantik ditempat tidur dan pandai berasmara.

KHAMIS
Dia suka menyinggung hati orang lain, cakapnya kesat, kemahuan kuat, dan bersikap agresif. Rajin dan tekun bekerja, tak suka diganggu ketika bekerja, bercita-cita tinggi. Boleh terpikat kepada lelaki lain walaupun sudah ada kekasih atau suami. Namun dia tak mudah jatuh cinta, suka menyelidik dahulu sebelum bercinta. Hatinya tidak tetap, mudah terpedaya dengan pujuk rayu sehingga tak kenal antara yg baik dan buruk. Dia pandai mengurus dan m
erancang kewangan. Pada awal perkahwinan, tunduk pada suami, akan berubah apabila sudah lama berkeluarga. Seksualnya tinggi, jika tak pandai mengawal nafsu boleh terdorong ke lembah hina.

JUMAAT
Wanita yg lahir pada hari ini tabiatnya berani menentang su
ami. Bangga diri, suka berbelanja, suka dipuji, suka bergaul dan suka melakukan perkara yang merbahaya dan sia-sia. Bersemangat waja, pandai simpan rahsia, tak suka mengaku kesalahan sendiri. Dalam soal kewangan, bersikap boros dan tak pandai simpan wang. Cintanya sejati dan tidak mudah berubah, cuma kadangkala tidak telus. Seksualnya sangat teristimewa, menyeronokkan, penuh kelembutan tetapi apabila dingin tak suka dipaksa.

SABTU
Kuat cemburu, suka kebendaan, tak gemar dengan anak-anak, suka bertikam lidah. Namun dia tegas pendirian, cerdas pemikiran, teliti dalam banyak hal. Tidak pernah berasa puas, suka berkorban apa saja demi mencapai cita-cita. Apabila bercinta, suka menyelidik latarbelakang pasangan dan suka menguji. Pandai berjimat dan sentiasa berfikir untuk masa depan. Wanita ini akur dan mengikut perintah suami. Seksualnya agak dingin, tetapi apabila bermula, seksnya kuat dan tahan lama, tidak tergesa2 dan dilakukan dengan kelembutan.

AHAD
Wanita yg lahir pada hari ini kebiasaannya sukakan kemewahan dan menunjuk2 diri. Apabila bersuami taat pada suaminya namun suka merendahkan kawan dan bersikap bangga diri. Dia tidak suka dengar nasihat, mudah terpedaya dengan kata2. Suka mengkritik orang tetapi tidak suka orang mengkritiknya. Percintaannya tidak telus tetapi sanggup berkorban apa saja jika hati dah suka. Pandai simpan rahsia, rajin berusaha dan bekerja, tak mudah mengalah namun bersikap pemboros. Rangsangan seksualnya tinggi tapi apabila tak dapat kepuasan cari jalan lain.

* me t'g0long dlm mereka yg lahir pd hari ISNIN oke *
so, u can judge me by the person i used to be,
or like me for the person i've be come ^_^


Reactions: 

: weekend aktvt - saturday 21/03/09 - :

Monday, March 23, 2009 12:05 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 0 Impressi0n

- kaki kami (luv my fr0g) -

- capture ticket -


- menuju train -

- p0sing2 -


- sweet memories -

after aktvt sblh pg di k0taraya n mkn tghari di cm..
kami b3 pulang ke rumah..
smpai umah agk2 dlm kol 5 kot..
then rest2 dlu..
luruskn pnggang..bring2..
then effa pn bsuare ajk pi bank..
c0z nk tranfer wet kat br0 die..
then kami pn pi la
tggu bus..

hurmm kami smpai late kt bank..
c0z trafic jam..
nk pi umah k. mar da x sempat da..
camne ni?
then me suh lil sis nana msg k.echa bgtau yg if we late..
biala..xde rzeki kmi tuk ke mjlis k. mar tu
pape pn thx a l0t kat k. mar c0z invite kami..
slmat pngantin bru..
h0pe hepy till the end..

so..b'balik smula ke kisah kami tu..
kami pn bt plan k'dua..
pi nite market jln. T.A.R
^_^

let me sh0w n share the ph0to yep :)

Reactions: 

: weekend aktvt - saturday 21/03/09 - :

8:32 AM By εïз .y a t i e.sb. εïз 0 Impressi0n
- light. camera..action... -


.."sehari bersama"..

dr pg kami kuar utk memenuhi aktvt lil sis
pi k0ta raya tngkt 6..
c0z ade training suke2 bdmnt0n wift her fwenz..
me n effa tmankn nana n spprt die la..

then dlm k0l 1 lbh me n effa..
pi s0go jap c0z nk c0llct prsent beshday die dr huda..

pas da amek prsnt tu, kami pn bgegas smula pi kt nana..
dpt msg dr nana, tranning da abes,
then mau mkn..they all ( lil sis nana,
sis eyza n sis fiza )
tggu kami kat cm ats :P
kmi b'4 order mknan dr kdai "WARONG ANDA"

hurmm..dsbbkn tlalu dahaga sgt2 n tired maen bdmnt0n..
bgelas2 air di 0rdernye..

lakula..air kedai "ASAL BAHAGIA" tu ;]

- manyak minum ?? - ( pict take from : chupchintap bl0gspot )

hehehe ^_^
after that, we pn cuci2 mate cket, tg0k grai2 yg ade kat cm tu..

dlm pjlanan blik, ade plak sh00ting kat luar cm tu..

- aksi stunt n capture by tourists -

s0, pe lg, sume la nk tgok..scara kbtlan ngah nk bt aksi trjun lak tu..
tu yg lg exted nk tg0k camne aktu tu dlakukn..
hurmm cam tu jek..
aksi stunt tu bkn plkon yg bt..zizan raja lawak tu, da siap stndby kt bwh da..

xdela mcabar sgt..
biase2 je..huhu
w0key..smpai cni dlu k..
jup2 lg if free me akn cite lak aktvt sblh ptg n mlm lak
at nite market, jln. T.A.R ^_^

..W.a.i.t.i.N.g..

- wh0 mouth??? ..up rite hand plz !! :P -

- behind of me.. -_^ -

Reactions: 

: Lucky :

Friday, March 20, 2009 8:46 AM By εïз .y a t i e.sb. εïз 0 Impressi0n

Do you hear me,
I'm talking to you
Across the water across the deep blue ocean
Under the open sky oh my, baby I'm trying
Boy I hear you in my dreams
I feel your whisper across the sea
I keep you with me in my heart
You make it easier when life gets hard

I'm lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
Oohhhhoohhhhohhooohhooohhoohoh

They don't know how long it takes
Waiting for a love like this
Every time we say goodbye
I wish we had one more kiss
I'll wait for you I promise you, I will

I'm lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
I'm lucky we're in love in every way
Lucky to have stayed where we have stayed
Lucky to be coming home someday

And so I'm sailing through the sea
To an island where we'll meet
You'll hear the music, feel the air
I'll put a flower in your hair
Though the breezes through trees
Move so pretty you're all I see
As the world keeps spinning round
You hold me right here right now

I'm lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
I'm lucky we're in love in every way
Lucky to have stayed where we have stayed
Lucky to be coming home someday

Ooohh ooooh oooh oooh ooh ooh ooh ooh
Ooooh ooooh oooh oooh ooh ooh ooh ooh

Reactions: 

: n0t ok :

Thursday, March 19, 2009 4:41 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 0 Impressi0n

t.0.d.a.y..
evrything is n0t ok ;[
since m0rning till n0w..
apela nsibnye yep
all srba x kne..
i kn0w, i'm n0t perfect..
smpi bt..n0t someone but 2 heart
trase hti wif me..
n at office lak..
many w0rk t0 do n waiting me
xtau nk bt ane first..
tensi0nnye..
my migrain pn mlnda..
sakit sgt..
hurmm...
me h0pe evrthing leh sttle..
t.0.d.a.y
i'm pray ^_^

------------------------------------------
* t0day my h0usemate k.echa de intrvw jwtn N 27,
h0pe she d0 all the besh k..

s0rry sis, this m0rning n0t really hepy 4 us..
but we luv n respct u *
------------------------------------------

Reactions: 

: articles : appreciate ur wife :

4:33 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 0 Impressi0n
Hargailah isteri anda......

Mulianya seorang isteri disisi Allah...
Dan betapa berharganya wanita yang bergelar isteri
ini pada keluarga, suami dan anak-anak
Rugi dan binasalah suami-suami yang tidak menghargai isteri
mereka kerana isteri inilah yang akan membantu mereka di akhirat kelak.
Biarlah buruk mana isteri anda,
sayangilah mereka......

Beruntungnya seorang wanita yang ada rahim ini ialah dia bekerja
dengan Tuhan... jadi 'kilang ' manusia.
Tiap-tiap bulan dia diberi cuti bergaji penuh...
7 sehingga 15 hari sebulan dia tak wajib sembahyang
tetapi Allah anggap diwaktu itu sembahyang terbaik darinya.
Cuti bersalin juga sehingga 60 hari,

Orang lelaki tak ada cuti dari sembahyang.....
sembahyang wajib baginya dari baligh sehingga habis nyawanya...

Satu lagi berita gembira untuk wanita,
Sepanjang dia mengandung,
Allah sentiasa mengampunkan dosanya,
Lahir saja bayi seluruh dosanya habis.
Inilah nikmat Tuhan beri kepada wanita,
jadi kenapa perlu takut nak beranak?

Marilah kita pegang kepada tali Allah.
Seandainya wanita itu mati sewaktu bersalin, itu dianggap mati syahid, Allah izinkan terus masuk Syurga.
Untuk orang bukan Islam, dia tak dapat masuk Syurga tapi
Allah beri kelonggaran seksa kubur.
Untuk peringatan semua wanita yang bersuami
seluruh kebaikan suaminya, semuanya isteri dapat pahala
tetapi dosa-dosa suami dia tak tanggung.

Di akhirat nanti seorang wanita solehah akan
terperanjat dengan pahala extra yang banyak dia
terima di atas segala kebaikan suaminya yang tak disedari.
Contohnya bila dia redha suaminya pergi berjemaah di masjid
atau ke majlis ilmu, bersedekah.. ganjaran Alah ke atasnya jua. .

Bila dia lihat suaminya tengah terhegeh-hegeh di titian
Sirat dia tak nak masuk syurga tanpa suaminya,
jadi dia pun memberi pahalanya kepada
suami untuk lepas masuk syurga.
Di dunia lagi, kalau suami dalam kesusahan
isteri boleh bantu tambah lagi di akhirat.
Kalau seorang isteri asyik merungut, mulut selalu muncung
terhadap suami dia tak akan dapat pahala extra ini.

Manakala suami pula mempunyai tugas-tugas berat di dalam dan
di luar rumah, segala dosa-dosa anak isteri yang tak dididik
dia akan tanggung ditambah lagi dengan dosa-dosa yang lain..
Dinasihatkan kepada semua wanita supaya faham akan syariat
Allah agar tidak derhaka denganNya.

Sesungguhnya wanita dijadikan daripada rusuk kiri lelaki.
Dia bukan dicipta dari kepala ke kaki,juga bukan dari tapak
kaki. Dia dicipta dari sebelah rusuk kiri lelaki supaya dia hampir
kepada kamu(lelaki) ,lengan lelaki dicipta untuk mempertahankan
wanita,dekat dengan hati lelaki untuk disayangi.

Woman was made from the rib of man,
She was not created from his head to top him,
Nor from his feet to be stepped upon,
She was made from his side to be close to him,
From beneath his arm to be protected by him,
Near his heart to be loved by him.

"Wahai Tuhan...
ku tak layak ke syurgamu ....
namun tak pula aku sanggup ke nerakamu...
kamilah hamba yang mengharap belas darimu ....

"Ya Allah...
jadikanlah kami hamba-hamba mu yang bertaqwa ..
ampunkan dosa-dosa kami, kedua ibubapa kami,
dosa semua umat-umat islam yang masih hidup mahupun yang telah
meninggal dunia"......

Kubur itu gelap, cahayanya ialah Laa Ilaaha IllalLah..
Jika diletakkan langit dan bumi di sebelah dacing, dan kalimah ini
di sebelah yang satu lagi, pasti lebih berat lagi nilai kalimah 'Laa ilaaha illalLah' ini..
Rasulullah saw. bersabda (mafhumnya)

Reactions: 

: gift buat e.f.f.a :

Wednesday, March 18, 2009 1:36 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 1 Impressi0n

last week blik kg..
me n die luangkn mse tuk cri beshday prsnt tuk effa..
cri pnye cri..plih pnye plih..finally,inila hsilnye..
yg friend forever tu by me
n cam bkas pncil yg comey ade bunge tu by nana..
h0pe effa suke k..
hepy beshday 2u..
May Allah Bless u..

N May all
ur dream c0mes true ^_^

* wekeend ni effa dtg n tdo umah kami, s0 leh la bg beshday prent ni kt die*


Reactions: 

: o.d.m :

1:32 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 2 Impressi0n

B0ut last m0nth ago..
Dpt gak aku tunaikn jnji ku tuk gift die ni..
Da lame sgt da die nk jam ni..
Tp,alhamdullilah..ade rzeki die..
ade 3 plhan c0lur tuk die pilih..
black, green , n white
but me sggestkn die plih white
n die agree..s0 buy la
tu je yg t'mampu

hehe..H0pe u suke ^_^

Reactions: 

: yEah :

11:28 AM By εïз .y a t i e.sb. εïз 1 Impressi0n
yeah!!!
lega / senang / tenang
cket feel ni blik blik je smlm
lectric da ade :]

huhu..
leh la ir0n bju..
xde la bkudut bju :[
s0..my dearest lil pn xleh la nk m0nteng keje -_-
n utk clbrte karen da ade..
we all b4..pi psr
mlm tau last nite
kak echa, kak eza, lil sis nana, n me
sesak sgguh..
k..la ni je la smpat shre, cri2 mse cket
byk keje yg mnnti t
uk di bereskn..

..appreciati0n jap..


* thx lil dear blnje r0ti canai ^_^

*thx kat k.eza, c0z ushakn spya letric pulih spt biase ;]

* thx kat k.echa c0z smlm blik keje tmpng die :)
n ari2 pi keje sjk 2 menjak ni tmpang die smpai ke stesen sntul timur


Reactions: 

: s0 yesterday :

11:00 AM By εïз .y a t i e.sb. εïз 1 Impressi0n

Hurmm t0day xsmpat nk cite byk.
Agk bz pd sblh pg..
N free pd sblh ptgnye..
Tp tenet plak pr0b..

Xpatla nk updte bl0g..
Smbil bt keje upis pg td..
Aku pn smpt la m’d0wnload

Bberape lgu mp3 :


-Taufik Batisah-Sesuatu Janji -Adam - Benar Benar -Robbie Williams & Nicole Kidman - Something Stupid -Scarlett - Independent Love Songs -yunishara-sepi -fauziah latiff - Apa Sebenarnya -Tere - Aku Patut Membenci Dia

Then tghari je td smpt curi sdikit mase tuk update n upl0ad
Pict kami at pizza hut smlm ^_^
Smpt jgk la edit bberape pict gne ad0be ph0tosh0p :]

N smbil tu gak dok dgr lagu ni, sy0k jek..b’ulng2 me dgr

-jsan mraz feat colbie –lucky
-Mariah_Carey-Endless_love

-Lemon Tree
Fool's Garden - Lemon Tree
-The Sister - Keajaiban Cinta
-imran ajmain - selamat ulang tahun sayang
-Cemburu
-Azharina – Rawan

-alyah - tak mungkin kerana sayang

* pas keje, trus pi stsen bnk ngara --> trun kt stesen k. lumpur --> g0 to Myipo,level 32,dayabumi, tmnkn my lil sis d0 ot till 6.15 pm ^_^
spt biase, settle sume b4 blik, pi m'geteh dlu..h0hoh0

Reactions: