: World Walking Day :

Sunday, November 21, 2010 12:43 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 2 Impressi0n
: Bismillah....Salam :

World Walking Day 2010
by..Nestle

Mulakan pagi anda dengan senyuman walaupun penat.
Today, me plan nak participate this event with my lil sis.
Actually tau program and this event via MHI mase cuti raye haji di Melaka.

So, dengan semangat kesukanan yg mengujakan, kami pn alarm hp pg tadi.
Tepat pukul 5.30 me pun bangun, tu pn terdengar suara yang agak 
kuat mengejutkan pagi me pada yang tengah lena tuh.
Haha~[ade mimpi disebalik gelakan itu]
Get ready semuanya. kami pun keluar rumah tepat pukul 6.30 pagi.
Mulanya rase nak berjalan aje ke Tasik Titiwangsa tuh.
Tapi tak sure kat mane location Padang Bola, Tasik Titiwangsa.
So naik cab je la. Terus je kan. Fast.
Menuju ke location yang dicari² tuh..nampak lah ramai jugak orang
yang hendak berjalan ke arah dimana event tu start.

Wah~ da ramai la yang queue untuk registration and 
Join the World Walking Day 2010, it’s all FREE tau.., 
FREE entry, 
FREE nice T-shirt & 
FREE yummy breakfast.

Berkat kesabaran queue yang agak panjang..
Finally settle registration then dapat jugak t-shirt hijau yang cantik ni.
Green lagi..
Pas je tukar baju, kami pun berkumpul di depan stage tu utk buat stretching 
then kami pun beramai² buat aerobic..huhu enjoy sungguh.
Berpeluh-peluh tuh.. 

Pas je aerobic, we start walking round Tasik Titiwangsa
sejauh 2.2 km going to the finish line. Tirednye kaki.
Join World Walking Day ni dapat jugak bakar calories 
and lemak² yang tepu, yang tak tepu...huhu
 dapat de-stresses mind then strengthens our body right?
 Walking with fun aje....walk slowly till the end.
Pas je sampai, kami pun queue ambil breakfast.
Just breakfast coco crunch + maggi
sambil tu, tunggu untuk lucky draw..
hurmm sume sipi² je, dekat² ye ngan our number..
huh~ it's oke..try again. not my 'lucky day' today
The most important, we enjoy  join this event.
And terus bersemangat update di blog ini untuk di sharing 
our early morning moment with all. (^_^)v peace.
Chup's pun da update kat fb di ni..
World Walking Day  at Tasik Titiwangsa today. Tired but fun. Going out early morning.

World Walking Day  jugak akan di adakan di another location lain :
    * Penang, Polo Ground Jalan Sepoy Line
    * Kuantan, Padang MPK 1
    * Johor Bharu, Taman Sri Stulang
    * Penampang, Sports Complex Stadium
    * Kuching, Waterfront


Walk to Wellness :D

Reactions: 

: Hampa + Kecewa :

12:23 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 0 Impressi0n
: Bismillah.....Salam :

Selepas bersemangat tahu Sepak Takraw dan
double's Badminton masuk final Sukan Asia.
Happynye..excited terlebih nak tengok.
Dan memang dah get ready depan tv..
Takut-takutlah terlepas games yang dinanti-nantikan
untuk dapat gold medal untuk Malaysia.

Mulanya..
Petang semalam..Luangkan mase untuk tengok Sepak Takraw.
Yang akhirnya akur dengan silver medal. Kalah kepada Thailand.
Kita kena libas. Kemarau 16 tahun tiada kesudahannya.


Ape-ape pun kita akur akan kehebatan Thailand.
Semangat untuk berjuang itu tetap ada.
Silver medal untuk Malaysia.
Tapi untuk melakar kemenangan bukan mustahil kan?



Malamnya.
Turut menyaksikan perlawanan Datuk Lee Choong Wei menentang Chen Jin
untuk melangkah ke final. Done.
Chong Wei sebelum itu menewaskan Chen Jin 14-21, 21-15, 21-7
dalam pertemuan separuh akhir
sementara Lin Dan menumpaskan pemain Korea Selatan
Park Sunghwan 21-14, 21-14.
Misi untuk bertemu Lin Dan di final kesampaian.
Hope emas untuk Malaysia.

Then, harapan untuk Malaysia dapat gold diletakkan di Men Double's Badminton.
Malaysia bertemu Indonesia.
Mulanya Malaysia leading dengan baik pada first games.
Malaysia leading 21-16
Set yang kedua huhhhh~
Penuh dengan debaran tu.Tak senang baring dan duduk.
Tak tertutup mulut ni di buatnya.
Sorak + kutuk + nasihat + jeritan
dari mulut ni tak henti²..huhu macam la
Koo Kien Keat-Tan Boo Heong tu leh dengar kan.haha..tak peduli~
Set kedua ni...saling kejar mengejar mata.
Hope takkan ade set yang ketiga la konon.
Selepas 5 kali kalau tak silap Malaysia nak tamatkan games.
Akhirnya Indonesia berjaya jugak mengheret Malaysia ke set yang ketiga
selepas Indonesia mengikat Malaysia dengan 26-24.
Arghhhh~ susah sangat ke nk dpt gold?
Tension betul me..rasenye..
Set ketiga bila Malaysia ketinggalan, macam da hancur lebur harapan
nak tengok Malaysia dapat gold.
Turn Indonesia pulak leading dengan jauh meninggalkan Malaysia di belakang.
Mulanya ketinggalan 4-9, then 11-7, argghhh..
Macam da tak sanggup nak tengok je malam tadi.
Then tetibe ade je harapan balik apabila Malaysia berjaya mendapatkan 1 mata di hadapan dengan 17-16..hehe..Tapi pada mata yang ke 19-19 terikat sama, di situlah bermula 'punca'
kekalahan kepada beregu Indonesia Markis Kido-Hendra Setiawan.
So sad and upset.
So silver medal untuk Malaysia


-----------
Congrate untuk atlit Sepak Takraw & Double Badminton Malaysia
yang telah menyumbangkan pingat perak.
pingat untuk Malaysia

Reactions: