: Imam Muda :

Saturday, July 31, 2010 5:27 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 0 Impressi0n
: Bismillah.....Salam :

Alhamdullillah..
Imam Muda Asyraf telah menjadi juara untuk 
rancangan Imam Muda Astro Oasis musim pertama.
Tahniah~ 

Muhammad Asyraf Mohd Ridzuan

Pemenang menerima :-
  • Sebuah kereta Proton Exora
  • Wang tunai RM20,000
  • Sebuah komputer riba jenis Apple Macbook Pro
  • i Phone 3G
  • Trofi
  • Sijil penyertaan serta kad pertauliahan daripada Jawi
  • Pakej menunaikan haji dan umrah
  • Pakej percutian ke Bandung selama 4 hari 3 malam
  • Pakej SPA Maghribi
  • Perabot jati bernilai RM10,000
Hizbur Rahman Omar Zuhdi
 
Tak kira siapa pn pemenang utamanya, Semoga usaha² dakwah dapat di teruskan 
untuk mengukuhkan umat Islam di seluruh dunia, Insyaallah..
Dengar cerita, media German dan Switzerland pernah menulis tentang program Imam Muda ni~ Bangga ^_^

Reactions: 

: With Leyla :

1:02 AM By εïз .y a t i e.sb. εïз 1 Impressi0n
: Bismillah.....Salam :

ptg td, balik ngan kak dah..
die pelawa nk hantar me kt Dayabumi?
selain tu mmg jalan die kesane coz amek ank die..
so me pn ikutla..
hihi kire awl me smpai kat Dayabumi tuh..5.16 camtu da smpai..
huhu..biasenye nk dkat kol 6 bru la smpai..
ngah² tggu my lil amek kat bawah dpt stu msg dr Leyla..
die tnye samda me free tak mlm ni..
me ckp la free, then die ajk me temankan die pi pasar malam..
kami pn decidela nk jmpe kat mane..
sowy ye leyla, kami late smpai..huhu~ janji melayu..
kami pn b'jalan b'iringan pi beli sayur² & brng dapur yg laen..
al maklumla, member me ni bru je beli icebox tu yg nk penuhkn icebox die tuh..huhu
then beli makanan..die ajaklah me mkn kat umah die..
Apartment Mawar, dekat jugaklah ngan Apartment Menara Orkid nih..
da smpai umah die kami pn mkn b'jemaah, huhhh~
thx leyla belanje ak Nasi Ayam Che Mat :D
bile da lame tak jumpe, macam² kisah kiteorg ceritakan..
t'ingt jugak zaman dulu² bestnye..
lame tak tergelak besar ngan ko camtu kn leyla..
hehehe~
kami byk bercerita tentang zaman persekolahan kami yg amat menarik..
bestnye bila dikenangkan..kami pn dok skodeng²
kawan² di FB smbil mkn²..
windu nk jumpe sume, h0pe leh jumpe semua mse reunion nnt oke~!

lebih kurang 10.55 p.m kami pn balik,
then sempat sggh kat CC nih nk update blog / FB~
daaaaa~

# tak sabar  tunggu esok,thx dearest lil sis ^_^

Reactions: 

: Water for Life :

Friday, July 30, 2010 11:31 AM By εïз .y a t i e.sb. εïз 0 Impressi0n
: Bismillah.....Salam :

hurmm cik yatie nk bg
pesanan khidmat masyarakat cket...
& nk kongsi tips nih..
jom klik²..

--> 30 cara menjimatkan air di dalam dan di sekitar rumah


( clik utk lagi senang di baca )


( clik utk lagi senang di baca )

bukan ape,
lately ni, isu air ni makin ketara plak,
di dada akhbar, da sibuk ckp da..
"bekalan air terputus 2014"???
aisehhh jgnla kn..susah kite sume nnt..
pepagi tu, bile b'siap² nk pi keje,
me mcm biasela tgok MHI..
msti ade title kat akhbar tu sebut
pasal penggunaan AIR
SO..pe lagi ? jom jimat air..
biasenye kite dengar
"GREEN FOR LIFE" kn?
suh hijaukan bumi yg makin panas nih..
ape kate kita tambah lagi satu list
"WATER FOR LIFE"
amacam? oke gak kan..sebab keduanya amat
PENTING
kita semua memerlukan~!

tak kisahla dengan cara ape pn kita cuba utk menjimatkan air,
walaupn ianya sumbangan kecil..
itu adalah sikap yang murni lagi harus dipuji~!
jadikan amalan..
& ingat..
membazir itu amalan syaitan.

td google² then nmpak picture² nih..
so renungkan..

................................................................................................

# t'ingat mase me sekolah tadika dulu, ade krisis bekalan air, merasa la mandi kat perigi, then tadah baldi & tong kat tepi jalan, mase tu akan ada lori tangki yg besar tu, edarkan air.. h0pe peristiwa itu tidak akan b'ulang lagi zaman sekarang nih #

Reactions: 

: Orang SELFISH! :

7:57 AM By εïз .y a t i e.sb. εïз 4 Impressi0n
: Bismillah.....Salam :

Salam Hari Jumaat yg berkat..
Penghulu segala hari..
tp pepagi nih, ade golongan yg da bt orng lain hangin~
ishhh~

golongan ni t'diri drpd bdk²..ermm...bdk² ke?
da besar da tgok, da blh fikir,
kire student PUSRAWI~
yg stay kat MO tuh..
masuk dalam lif ramai²
pastu me & my lil ni yg naik lif tu dulu dari
they all dok lah t'sepit kat belakang,
bukan nak "say sorry" ke ape..da langgar..
lg buat tak tahu aje adela..
bukan nak mintak ape pn, just h0rmat sesame sendiri pun kire oke..
ade sorang girl b'bangsa india ni pn same,
hanya mampu m'geleng²kn kepala
bila da ramai² tak tahu diam plak tuh,
sibuk baru nk bukak buku, coz ade exam pg tuh..

yg menyakitkan hati lagi,
apela punya manusia,
memang dalam diri tebal dengan sikap
SELFISH~!
bukannya nak tolong tekankan "open" tuh..
tekan just hanya melepasakan diri keluar je, pastu gelak!
ishhh..
tak sesuai langsung perangai tuh utk imej student PUSRAWI cam they all..
org cakap "buat malu company je"

takkan patah jari jemari tu korang tu,
kalau hanya nk tekankan utk org lain yg nak keluar same..
sekali lagi girl india tu mengelengkan kepalanya..
faham² jela, kalau org da tunjukkan reaksi macam tuh?
fikir²kan..
muhasabah diri~
" Ya Allah Ya Tuhanku, lapangkanlah dadaku "
(^_^)

# cerita pasal nih, t'ingat plak kat satu insiden ngan hampir sama dgn ni, yg b'laku diantara kami dengan 2 orang budak rumah kami tuh~, b'laku di pg hari, they all kuar umah dulu beberapa minit dr kami, kelihatannye sdng tggu lif, kami pn tngah kunci umah time tuh, dan mereka nmpak my lil menuju ke arah lif itu, aikkk~ tak tggu pn, kalau tak nampak tak ape, da nampak kan? huhu tak ape, kami tak kesah sgt! da memang nampak korang pn SELFISH~! cume..pasni jgn salahkan kami jika menda yang sama b'laku kpd korang, kerana korang yg ajar kami bt mcm tu..done~!

Reactions: 

.: yang lepas :.

Thursday, July 29, 2010 3:14 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 0 Impressi0n
.: Bismillah.....Salam :.

semalam..
dapat call dr seorang kawan..
yang mempersoalkn kenape me tak approve die di FB..
kemudiaannya me menjawab "saje"
sebab.."ko kn BOIKOT aku" so for what?
kire kejam ke macam tuh?
kirenye tak k0t, sbb me still lg biar dia kat list friend requests tu,
belum sampai hati nk IGNOREkan~
tp selepas semalam, aku da aaprve ko kn?
^_^ (peace)

.................................

satu ketika dlu me di boikot oleh dua org kwn & melarat ke kwn² yg lain
so da jd b3, maybe b4..
ntah..! tak tahu pn pasal ape sbnarnye..
pttla, msg, call, kiriman kad rye me tidak dibalas..
OMG~ aku di boikot rupenye...
angkara siapakah ini? adakah aku yg bersalah???

nmpknye begitula.. "aku bersalah"

besar sangat ke slh aku tuh?
ni la kesalahan aku
"sebab ak tak perasan kwn aku yg 2 org nk pggil aku"
terussss...
.
.
.
.
.
label ak SOMBONG, BONGKAK, BERLAGAK..
weyy..agak² la nk label org..
manusia tak perfect..

lg satu, 
tak payah nak canang kat kawan² yg lain. 
OKE~
kalau lah aku tak singgah rumah ko Ain, 
aku tak tahu pn ko boikot aku..
padahal aku memang tak tahu ape² 
pn time tuh..aku anggap seperti biase jela..
memang aku singgah umah ko nk tanye khabar la konon..
pastu die kate dia BOIKOT aku..
sampainye hati, bukan aku perasan pn time tuh..

SUNGGUH~!


till now..tak tahu la ape yg jadi..
biarla..h0pe korang bahagia ye  
Ain..Budie..Pher..
May Allah Bless U..
btw, thx to Mamat kerana menurut kenyataan ko, 
ko tidak seperti mereka ber3 yg memboikot aku..
thx coz susah payah call office ak, add ak kat FB tuh..

bagi aku, aku tak de pape pn, 
tp aku dgn rendah diri, mohon maaf kalau ak yg bersalah.
sebab sume dgn ex-class yg lain oke aje..
tak ade pape prob pn yg tidak menyenangkan hati..
yang lepas biarkan berlalu..
aku tak marah pn, cume terase sikit je..
(^_^)
paling best,
"kenangan dengan korang, adalah antara kenagan yg terindah"

Reactions: 

.: Makin aku... :.

Wednesday, July 28, 2010 4:43 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 0 Impressi0n
.: Bismillah.....Salam :.

memang da di takdirkan kot..
untuk disakiti
makin hari makin mencabar hati & perasaan..
ape nak buat??
da suratan? kenape da suratan pulak?
mende tu kan boleh elak..

just NAK atau TAK NAK aje kan?
if b'larutan, tiada kesudahan..
baik pergi jauh je..
sng cket :D
tak pandang, tak tengok, tak tahu, tak hadap, tak dengar
dan tak sewaktu dengannya..
.................

BOSAN⊃

Reactions: 

.: cari kn.... :.

1:20 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 2 Impressi0n
: Bismillah.....Salam :

tengah cari layout utk blog ni..
kalau diikutkan hati malas je nk tukar layout,
oleh kerana dapt notification yg menyatakan layout me akan "hilang"
terpaksala cari yang lain :(
haiiii~ dari semalam cari tak jumpe² gak..
tak ade yang berkenan di mata :D
tlg bagi idea cket..
h0pe jumpela o_o
da la pening, bertambah pening~

Reactions: 

.: Mungkin :.

Tuesday, July 27, 2010 2:48 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 0 Impressi0n
mungkin aku salah di matamu
mungkin aku lemah di matamu
tapi tak pernah terpikir 
kau pergi tinggalkan aku..

Reactions: 

: Rezeki Pagi Hari :

Monday, July 19, 2010 12:42 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 0 Impressi0n
: Bismillah.....Salam :

"Arrggghhhhhh sok keje daa... malasnye..."
maybe itulah situasi yg sering melanda sesetengah org bila tibe hari Isnin. 
Kenape Isnin hari yg membosankan?? 
Kesian hari Isnin kn? Kalau hari Isnin boleh berkata-kata,
dah tentu dia kecik hati dgn hari Jumaat. 
Sebab semua org suka pd hari Jumaat coz 'last day' keje 
& org pun dah tak sabar2 nak bercuti, balik kg la..betul tak? ade yg setuju ngan me?
tp ade jugak org yg b'semangat membara nk mulekan tugas ari Isnin~ bgus²

actually nk ckp psl rezeki dihari isnin yg tuh, me agk lewat pd ari isnin tuh, 
then trus trn ke msjid jamek tuk amek cab je pi office..
then ngah² nk melintas tu ,
krew² HOT FM + DJ AG tu ngah sibuk² 
mengagihkn bungkusan kuih² tuh..kami pn tidak ketinggalan..
kami dapat 2 keping kuih yg di balut ckup chantek & b'sticker
" HILANGKAN STRESS ANDA BERSAMA KAMI SETIAP PAGI "..
dr HOT FM AM KREW - 97.6 FM (Lembah Klang)
dptlah Kuih karipap & kuih cara manis =)
slain mmg betul² sedap...ianya foc :P
thx yep HOT FM ~! 
bgusla bt camtu selalu..
selain sedekah dpt pahalakn, then dpt menarik pendengar² 
tuk dgr HOT FM, & lagi  m'eratkan hubungan diantara peminat + pendengar :)

Reactions: 

: MC for 2 days :

Thursday, July 15, 2010 4:53 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 0 Impressi0n
: Bismillah.....Salam :

da cuti lame, berada plak di kg dgn cuaca yg agk panas...
boleh menyebabkan me di serang demam yg agk panas..
ditambah dengan naiknya bintik² merah..apekah itu tandanye?

Selasa..sepatutnya me start keje stlh cuti isnin tuh..
tp rase badan nih xlarat sgt nk b'kerja..
da bgun da pg tuh..badan pn mcm panas semacam je..
my lil sis pn panas gak badannye~
arggghhhhhh~ kami diserang demam la :(
terus tido balik tnpe memikirkan ape²
dlm kol 8++ t'sedar coz dgr vbrate phone..
terus bgun then mandi,
pastu terus je pi klinik yg b'dekatan ngan umah kami tuh..
pd kebiasaannye kami akn pi HKL je..
tp aritu..mls sgguh la rsenye nk kesane..
so pi jela yg dekat, tp byr lebih cketla..

my lil menemankn me ke sane..
iyeeelaaa..me diserang demam..


doctor yg ckp..pastu plak naik di pergelangan tngn me bintik² merah..
doctor ckp maybe nk kena campak air..OMG~
doctor ckp if tak oke dlm mase 2 hari ni..
dtg semula utk bt ujian darah.
doctor memberikan mc selama 2 hari utk me berehat secukupnya~
dlm hati pn gile BEST sgt~!!

selama 2 hari diumah, dptla rest cket..
dpt luangkn mase ngan Cici & Qiqi :D

Reactions: 

: 9.10.11.12 :

Tuesday, July 13, 2010 3:33 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 2 Impressi0n
: Bismillah.....Salam :

4 in 1 post~
hope para pembaca..tekun dan gigih membaca stp inch penulisan ini ye..
coz me kurang ada masa + kurangnya kerajinan utk update last week..

9 Julai 2010,
hurmm..sgt seronok berade di kg..
mlm jumaat pas je smpai msjid tanah, kami tggu mak..
then mak da b'siap nk pi umah pengantin perempuan..
me tnye mak, kami nk pi jgk ke? mak ckp pi la kejap..
pak lang + n family kmi yg lain da dok tggu kdtgan kami..
hehe kire agak malu + seganla nk pi sne sbb kami just pkai jeans je..
nk pi umah kawen bknke pkai bju kurung..baru nmpak sopan + manis..
itula kali pertama me pi umah org kawen pakai jeans..
xpelakn, blh dimaafkn ye..lgpn kami smpai da lewat jgk..
kire² pukul 10 kot..org pn da xramai,
just tggl kaum kerabat family perempuan je..

pas je mkn kat sne,
kami pn balik umah pengantin lelaki, my cousin la, ank 2nd mak long..
mula task utk kami mlm tuh..tugsnye, masukkan telur rebus + cumi + air mineral + cake dlm uncang
bt b'ramai² dgn meriahnye suasane..tp sygnye arwah wan xdpt tgok.. :(
pas settle tuh kami cucuk bunge manggar plak..haha~ my mum mmg creative.. :D
alaaa..xde pict bunge manggar tu plak nk bg tgok..ade gula panda lg kat bunge manggar tuh..
kire² pukul 2 lbih kot bru kami balik umah then tido..

10 Julai 2010, 
sabtu pagi ~
pas je brkfst mee goreng yg pedas, kami pi umah mak long..
tlg² ape yg patut...then tnghari m'yertai rombongan pi m'hntar pengantin kt umah perempuan..
orange adlah thema pengantin perempuan that day~
pengantin di arak serta di junjung lg tuh~ hihi..kami di jamu mkn lauk pengantin..pas je sttle, kami pn balik umah mak long semula..acare seterusnya amat m'yedihkan bg my lil sis...
agk² ape ea? haha~ kupas kulit bawang~ aiseehhhh..smpai menitis-nitis airmatenye..
haha klaka la u nih? org tua² ckp dlm bdn u tu byk angin..
(exactly~! - tlg jgn nk menafikan oke..~!) *_*
sbgai upah, kami ikut pak lang + mak lang  + mak  + mak cik pi Family store..
haha kecoh je, mcm la nk pi mane + jauh sgt..xpee..jnji dpt air vitagen hijau~! beshhh..
& dpt bli hadiah tuk pengantin skali..xyah nk susah² bwk nek motor..huhu then ade lg 1, utk cari beberape hadiah berupa mkanan utk para tukang msk + orang penangga + family urusetia yg b'nasib baek..kirenye mcm cabutan no. b'tuah la tuh~! kite tgok sape yg kne..haha nk tau sape dpt no 1? tggu ea, bce yg akn me type kat bwh ni nnt :D
pas je sttle beli brngan sume..kami pn balik la umah mak long semula. mlm yg di nanti²
me, my lil, dgn bantuan atin, ayeen + ida.. utk bt nombor pd hadiah berupe aneka mknan itu..
mudah je..kami akn memberikan sekuntum pin bunge yg dilekatkan duet seringgit  yg tlh dilekatkan blkangnye no "bertuah" & diberikan kpd org² penting disebalik majlis itu b'lngsung..hurmm~
sbyk 52 hadiah pelbagai jenis tp sume dlm bntuk mkanan + minuman..contohnye gula² air botol, coklat, kerepek, biskut, kopi, milo, susu tin,byk lg,yg xthnnye, my mum sponsor packet biskut bulat, alaa yg keras tuh..
kiteorg sume gelak, then sape la yg dpt biskut keras tuh kn?..haha tggu..
then 2 hadiah utk 2 no. yg pling b'tuah
(hadiah special la cket dr yg biase2 tuh , kire hamper kecik la) hihi!
mlm itu b'lalu..abis sume siap² kn kerja kt umah mak long,
kami pn pulang ke umah kami..kire² kol 3 jgk kot..

11 Julai 2010,
esok menjelma..ahad 11 Julai 2010, hari bhgia bagi my cousin,
majlis ini b'langsung di Lot 143, Kg. Tengah..Kuala Sg. Baru Melaka.
thema sebelah family kami hijau~! go green~!
wah! sume fmily t'dekat kami b'baju hijau...hihi..
msing² t'semat di baju or topi msing² bunge yg di edarkn..
si abg DJ akn m'gumumkan no siape yg b'tuah akn dpt hadiahnye~!
mcm biase, kami ditugaskan di bhg. paling byk mnggunakan tgan..
sediakan bngkusan telur utk bapa + mak pengantin hulurka n kpd para tetamuyg sudi hadir
& yg pling pnting adlh keje tulis menulis ape yg t'kandung di sebalik smpul itu..huhu
org melaka mmg mcm tu kot, sbb ini adlh kali ke3 kami di tgaskan begitu tau~ kn chup's :D

lagu karaoke b'silih ganti, acara cabutan no b'tuah pn semakin meriah~
me pkai no 17, my mum no 47 kot..xingtla, my lil punye no b'tuah die 19..
wahh suke je tgok org laen dpt..bilala no me gaknye..haa no me la..
haha no tu kireny no yg t'awal, sure giftnye kureng meletop,
coz hadiah dr awl kami susun dr murah ke yg paling mahal~
dlm bz tuh, ishhh no me laaa...hahahahaha gelak x henti² ape yg me dpt?
hihi biskut bulat? adehhh asyik pe lg tbahak-bahak la kaum family gelakkan me..
ishhh bru mula td berangan pk dpt air botol f&n stoberi ke, ice cream soda ke, ni biskut bulat sje..
nmpknye wakaf jela mkanan tu kat my mum..tngh busy² siapkn lauk pengantin, no my mum plak yg nek..haha dptla biskut tiger~! then diikuti fmily + sdare mare yg laen..my lil sis nih x pat lg?
ade harapan x nih?

jam da kol 1.00 lbih, rombongan dr p'gantin perempuan pn dtg..
pengantin di arak dgn paluan kompang dan diiringi oleh 2 bunge manggar yg bg me lom ade org bt lg kot..hihi
pas upacara mnepung tawar, kami m'jemput pihak perempuan plak mkn b'adab dgn lauk pengantin yg amat enak dimasak oleh my mak lang dan dibantu oleh my mum, mak cik, mak teh + ank²nye..sedapnye cocktail tuh~ tp syg xsempat kami rase da abissss..tp sygnye mak lang kat kami² sume nih sbb ptg tu die btkan utk kami plak..suke³ :e
ckp..ckp..ckp..tibela msenye pengantin akn m'cabut 2 cabutan no. b'tuah yg t'akhir..hamper kecik tuh..
abg DJ dgn suspennye m'umumkan no b'tuah itu..my lil xpat lg tuh..ade ke tak?
no.....2 angka, angka belas, bwh 20..haaaa~ cam ade harapan je..
no. 19~!!!!!! pesal plak me "hurmmmm" haha blh plak lupe yg tuh no my lil..
pttla die bangun dr kerusi itu~!
hahaha "no me la die ckp"...me pn b'sorak sakan la ngan laen² smbil diiringi tepukan oleh fmily yg laen...wahhh~ btul² b'tuah la no u tu..dpt hamper lg tu..grand prize no 1~! bangga me..bangge mak..
berkat cabutan pengantin la tuh..berkat u duduk dpan utk menulis byk&2; tuh..
Alhamdullillah~ majlis b'jalan dgn lancar & jayanya..
terima kasih byk² kpd sume org yg t'libat yg byk membantu
family mak long + pak long me itu..Allah maha mengetahuinye, Allah juga akan membalasnya..

12 Julai 2010
Isnin itu me cuti :D mmg sje amek cuti, lgpn mak ckp nk beli brng cket..
tp tak jd pn..tnghari pi bli tickt utk blik kol 3 ptg, then jup je pastu dpt call ckp pak lang ajk blik sme,
my mum da pi umah mak long awl pg nk tlg ape yg ptut, kmas² pinggan mangkuk..

kami pn pi la umah mak long, then they al ckp xtau blik kol bape, we all ni tak maula blik lwt sgt,
coz bju tak iron lg, sok nk keje..ishh..tak leh jd kami pn ajk mak blik nk kejar nek bus kol 3 tuh..hope smpat, jam pn da kol 2 .20 tuh..mmg tak smpat, kononnye nk tkr ticket ke pkl 4.30 ptg, tkut t'kejar² tp xleh..
so kami dermakan 24.80 kpd tokey bus MARA then beli ticket lain...
da la panas time tuh...badan me pn da mule rse lain mcm je..nk dmam :o
thx mak..hntar kami..slamat smpai sentul dalm kol 7 lbih maybe..

Alhamdullilah..

( actually me sedey sbb xdpt amek byk pict me mse majlis tuh,
disbbkn cmera me itu merajuk, sgt tak best ! sorry ye no pict for this entry :i ) FRUST SGT!

Reactions: 

: today :

Friday, July 09, 2010 3:26 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 1 Impressi0n
: Bismillah.....Salam :
arini..
pg td smpai tnghari dok sibuk bt 5S utk Zon Direktorat..
huhu~ amanat besar utk me nih..
mane tak, nk bt utk top management JPS pnye :]
haha~ h0pe they all leh accept hasil kerja me..
ni pn xsiap lg nih..h0pe smpat suiapkn sebelum audit dtg :]

.......................................

tnghari td, kuar ngan k.mimi..
kami pi jln TAR..
lunch dlu, mkn nsi + ikan bakar..pedass :P
then,
sh0pping baju rye..nk tmpah nih..
h0pe smpat utk pkai raye..
kami jln² pi Jakel, tp xde yg b'kenan plak..
haha~ this year kami sefamily, pkai bju sme..
me, my mum & lil sis chup's~
sed0ndon di pagi raye Insyaallah~
color pe? rahsia..tggu raye ea..

...........................................

mlm ni gerak balik kg..
yeeahhhhh~!! happy gile !
nek bus kol 7.30 mlm dr Bukit Jalil..
coz ade majlis b'kahwinan my cousin..
ari isnin me cuti..
jmpe ari selasa ye..

daaa~ take care sume (^_^)

Reactions: 

Bila Cinta ♥

Thursday, July 08, 2010 2:58 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 1 Impressi0n
:Bismillah.....Salam:

mood sepanjang hari ini..(kosong+♥)
lagu ni me dgr dr pg td smpaila blik :D
xtau ntah nape ngan today..huh~
just t'ingt time tgok wyg cite ni wif my lil sis ^_*

Bila cinta kini.
Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini
Hanyalah nestapa
Ditinggalkan cinta masa lalu
Dulu kau tawarkan
Manisnya janji mu
Yang ku sambut itu
Dengan segenap hati ku
Bila engkau pergi
Tinggalkan ku
Hilangnya cinta mu
Menusuk hati ku
Ternyata memilih
Cinta yang fana
Perginya diri mu merobek jantung ku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan
Hilangnya cinta mu
Menusuk hati ku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan Uuu…
Dalam harapan....

Lagu OST Legenda Budak Setan : Bila Cinta
by: Gio

Reactions: 

: Sotong & WC :

1:56 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 0 Impressi0n
:Bismillah.....Salam :

finally..tekaan si sotong kurita itu tepat bg
menunjukkan Germany akn kalah kepada Sepanyol~
kalo tak..apela nasib si sotong kurita itu ye??
bt sate? jdkn sotong kering? msk smbal? goreng? hahaha
bg Congrate kat cik Afiza sbb team die ke Final..huhu
Spain vs Netherlands

& Chup's sekalung takziah kerana 2² team fav. anda telah tewas..
(Brazil & Germany)
hihi team me pn tewas gak :[ sob..sob..
nmpknye u & me & cik qhiee kene tggu 4 tahun lg tuk fight balik oke :D
h0pe sbr & tabah apile kene bhn kat office nnt..

lastly..kite tgok sape yg dpt World Cup 2010 nih..
& see on World Cup 2014 at Brasil..


daaa~

* pg tadi smpi office lewat gile, 8.25 tuh..
xpnh² smpai camtu..
hoho..1st record,slh stu sbb
slain dr best tido sbb sejuk,
bolala :D
* thx to Chup's sbb blnje mkn 1901 for dinner :D
DELICIOUS~!

Reactions: 

♥ makan~

Wednesday, July 07, 2010 5:04 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 0 Impressi0n
: Bismillah...Salam :

wah~ entri bout mkn ke?
syoknye mkn..mmg me suke mkn..mkn..& mkn..
kecuali taugeh~! :P yg utama.

sejak dok kat kl ni..selera pn mkin berubah..
da slalu gile mkn fast f0od jek nmpaknye tekak ni..
salah siape? jgn slhkn org len, tekak + nafsuku sndiri yg slh..
dlu² dok kat melaka, jarang la,
boleh dikire je bape kali mkn fast f0od setahun..
slalu pn kalo mkn nsi goreng bt sendiri..sedapnye :P
( bkn me puji diri sndiri, my lil sis yg ckp me msk nsi greng cili pd tu mmg sedap )
hihi

tp da dok kl ni..mkin m'jd plak nafsu mknnye..
rasenye bulan ni da lbih 5 kali kami mkn fast f0od kot...
mkn kfc / mkn mcd / mkn pizza / mkn kyros kebab / krr / secret recipe ..
ptutla org kate kami ni mkin chubby + tembam + gemok
dpt lg bile balik kampung..sure ade yg kate..
mane tak nye..asyik mkn fast fo0d je.. fat fast la jawabnye :D
hahaha~

ckp pasal fat fast ni, t'ingt plak cerite ptg smlm tuh..
biasela pas keje me pi office adek me, then syuk tanye..
ala² mcm ni la " eh..yatie sb ade..yatie..yatie sb tu ape? "
me just senyum & ckp ade la..
pastu plak " Cik Phelo pn ckp sb tu Saya Bulat.."
hahaha, t'gelak beso me dgr..
moral of the story yg b'kait dgn entri mkn ni..
manela org x label me cam tukn..
haha~ kire dlm group org² yg ade prob k'gemukan ke?
huh..sgt ph0bia la mcm ni..me xnakla gemuk sgt..
nnt lg susahla nk cari bju :[
camne nk diet nih?

mlm td je, perut ni minta spaghetti bolognaise..so kami pn sggah la kt The Mall je
hurmm da pndai nk mkn western fo0d je..huhhh sedap gilee..
mane taknye..da sebulan x mkn spaghetti bolognaise made in pizza hut..
tu yg x pndang kiri & kanan tu..my lil sis pn mkn Spaghetti gak..yg ade prawn tuh..
sempat amek udang die 1 :D
pastu nk top up fat lg, kami mkn pizza yg bru tu plak..nk rase la katekn..
hihi..smpai x larat nk mkn, last² tapau..
hurmm mkn pnye mkn, air x ckup plak...kononnye nk refill la,
ishhh xtau pn da leh nk refill air da now ni..apela..kedeekk :P
tp x pela, dr t'cekik bek + rm 2.00 utk segelas air pepsi tuh..
da mkn plak gile knyang, smpai t'detik nk nek cab je balik umah..
ape punye mls la me time tu nk jln..huhu..my lil ckp jln jela slow²
oke..tup³ dr trn tren..da smpai..gembiranye tgok Menara Orkid tuh..
smpai gak, tp yg bgusnye me mlm td, me tak terus tido pn cam my lil tuh, 0_o peaceV
sempat lg lipat bju + basuh bju tau..
yg die da nyenyak gile tido..huh..k.la nite..ngantuk da..pnt cite..

* oleh kerana me x bwk my camera, pict kami kami tidak ade utk tatapan umum * tq (^_^)

Reactions: 

.: Karnival Sukan Antara Agensi KPDNKK 2010 :.

Tuesday, July 06, 2010 2:24 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 2 Impressi0n
: Bismillah.....Salam :

hurmm weekend yg di tunggu² akhirnya tibe jua..
wlaupn me beru je balik dr Kursus Induksi Umum last week,
tp ianye tak mematahkn smangat me tuk terus
bagi support to my lil sis dlm acara fav die..BADMINTON~!
Caiyok !!
walaupn kakiku msih lg t'rase sengal²..
badan yg pnt dr aktiviti kursus yg agk padat..
me trus gigih + b'semangat nk tgok my lil that day..
will supp0rt u ^_^

TAHNIAH utk they all sume..
walaupn dgr dr p'kabaran org² sekeliling yg tdk memberikan harapan/ target utk team badminton..
akhirnya..team fav. entah kemane, team yg tak fav. plak masuk semi final ye..
huhu~ team underdog la kirenye nih.. BAGUS~
"adakalanye kite b'rada di ats, adakalanye, kite dibwh"
ewaahhh sjk dua menjak nih..siap plak nk tulis pepatah bagai.. :P

kire awl pg, kami gerak dari office dgn menaiki kereta cik Afiza,
biasela, kami menumpang je..hihi
me, my lil chup's, cik qhiee dan sally..
terus je pi..x sesat pn..
c0z sehari sebelum sukan ni,
kami di bwk oleh en. zam tuk tnjuk jln kat mane PERMATA, Bangi tu..
kirenye b'kesan la, sbb jimat mase kn, xyah nk t'cari²

menang sorak adalah p'kara biase bg MyIPO..
huhu me taula...coz last year me ade skali oke..
kire boleh di gelarkan me half of MyIPO. leh x masuk Geng Sorak? :P
hohoho..bleh x? msti ade kate me nyebuk kn?
haha xpela..yg pnting me nk bg support to my lil sis & friends..

jom tgok² pict that day..
biar pict menceritakn sgalanye.. (poyos)



: team BADMINTON MyIPO :
kire skuad yg t'hebat di MyIPO..

1st game..

: MyIPO vs SKM :
result - MyIPO win straight set tuh ..C0ngrate!
Double Women : NANA + AFIZA

: Atlet² yg sempoi + comey : hihi

: geng sorak + urusetia :

: wif cik Afiza : peace

: p0se jup : wajib~! :P

: mengabadikan memori before balik :

: nk makan pn sempat :

: Chup's comot : P

: cik Qhiee yg happening slalu :

: wif Miss Hanna, last year mse sukan x sempat nk p0se same, this year, haaa..amek hihi:

: so scared l0ok cik afiza tuh, yg chup's tu nape mencemek? :

: atlet badmint0n/ family picture :D :

: Wif Geng Sorak :

: Sally & Syida Si Urusetia :

: luv candid pict :

: s0 tired~ :
bubye....

Reactions: 

: Sukan KPDNKK Again :

Friday, July 02, 2010 9:30 AM By εïз .y a t i e.sb. εïз 0 Impressi0n
:Bismillah.....Salam :

hurmm mggu ini mggu bz..
esok..
Sabtu, 4 July 2010, sblh ptg..
my lil ckp nk pi tgok Cik Qhiee men futsal kat Ampang..
.Karnival Sukan Antara Agensi KPDNKK 2010.
sudah b'mula :D
pe lg f0llow Cik Afiza la nmpknye..
wahh~ mcm syok je nih..
excited nk tgok cik qhiee b'aksi..
keesokkan harinye pulak 4 July 2010,
lgla me excited, kami akan b'tamu ke PERMATA, Bangi
bagi m'yaksikan aksi t'hebat regu MyIPO iaitu Chup's + Cik Afiza
dlm acara fav. mereka BADMINTON..
huhu gile super duper excited..mane tak nye, spanjang they all training
me tak dpt tgok, last year ade gak pi tmankn my lil..this year, mse tdk m'izinkn..
s0..h0pe u all sume yg t'libat akn m'pamerkan sgala skill yg k0rang ade ye..
lawan je..mng or klh adatla.. (jwpan standard) hihi
last words.. ALL THE BEST FOR U~

Reactions: