: Fadhilat Asmaul Husna - Ya Lathiif :

Friday, March 25, 2011 7:39 AM By εïз .y a t i e.sb. εïз 0 Impressi0n
: Bismillah.....Assalammualaikum :

Hari Jumaat adalah penghulu segala hari dan yang terbesar disisi Allah S.W.T.
Mulakan pagi dengan senyuman ;)

 31. " Ya Lathiif " - ( Maha Halusi )
dengan memperbanyakkan zikir ini mengikut kemampuan,
InsyaAllah bagi para peniaga, 
ikhtiar ini akan menjadikan barangan jualannya menjadi laris & maju.
 
Dari Abdullah bin 'Amr r.a., Rasulullah s.a.w. bersabda :-
"Sampaikanlah pesan-Ku biarpun satu ayat..." :

Dari Abu Hurairah r.a. bahawa Nabi s.a.w bersabda:-
"Sesungguhnya Allah mempunyai 99 nama, iaitu 100 kurang satu.
Siapa yang menghafalnya akan masuk syurga." Sahih Bukhari

Reactions: 

: Fadhilat Asmaul Husna - Ya Hakam :

Friday, March 18, 2011 7:39 AM By εïз .y a t i e.sb. εïз 0 Impressi0n
: Bismillah.....Assalammualaikum :

Hari Jumaat adalah penghulu segala hari dan yang terbesar disisi Allah S.W.T.

  29. " Ya Hakam " - ( Maha Menghukum )
- dizikirkan sebanyak 68x pada tengah malam dalam keadaan bersuci,
InsyaAllah akan membuka hati seseorang itu mudah menerima ilmu2 agama 
& membantu kecepatan mempelajari ilmu2 agama.
Dari Abdullah bin 'Amr r.a., Rasulullah s.a.w. bersabda :-
"Sampaikanlah pesan-Ku biarpun satu ayat..." :

Dari Abu Hurairah r.a. bahawa Nabi s.a.w bersabda:-
"Sesungguhnya Allah mempunyai 99 nama, iaitu 100 kurang satu.
Siapa yang menghafalnya akan masuk syurga." Sahih Bukhari

Reactions: 

: Fadhilat Asmaul Husna - Ya Adllu :

7:28 AM By εïз .y a t i e.sb. εïз 0 Impressi0n
: Bismillah.....Assalammualaikum :

Hari Jumaat adalah penghulu segala hari dan yang terbesar disisi Allah S.W.T.
Mulakan pagi dengan senyuman ;)

 30. " Ya Adllu " - ( Maha Adil )
- dizikirkan sebanyak 104x setiap hari sesudah selesai solat 5 waktu, 
InsyaAllah diri kita selalu dapat berlaku adil.
Dari Abdullah bin 'Amr r.a., Rasulullah s.a.w. bersabda :-
"Sampaikanlah pesan-Ku biarpun satu ayat..." :

Dari Abu Hurairah r.a. bahawa Nabi s.a.w bersabda:-
"Sesungguhnya Allah mempunyai 99 nama, iaitu 100 kurang satu.
Siapa yang menghafalnya akan masuk syurga." Sahih Bukhari

Reactions: 

: Fadhilat Asmaul Husna - Ya Bashiir :

Friday, March 11, 2011 8:01 AM By εïз .y a t i e.sb. εïз 0 Impressi0n
: Bismillah.....Assalammualaikum :

Hari Jumaat adalah penghulu segala hari dan yang terbesar disisi Allah S.W.T.

  28. " Ya Bashiir " - ( Maha Melihat )
- dizikirkan sebanyak 100x sebelum solat Jumaat,
InsyaAllah akan menjadiakn kita terang hati, 
cerdas otak & selalu diberiakan taufik & hidayah dari Allah.
Dari Abdullah bin 'Amr r.a., Rasulullah s.a.w. bersabda :-
"Sampaikanlah pesan-Ku biarpun satu ayat..." :

Dari Abu Hurairah r.a. bahawa Nabi s.a.w bersabda:-
"Sesungguhnya Allah mempunyai 99 nama, iaitu 100 kurang satu.
Siapa yang menghafalnya akan masuk syurga." Sahih Bukhari

Reactions: 

. Selamat Hari Wanita - Women : 100 .

Tuesday, March 08, 2011 9:21 AM By εïз .y a t i e.sb. εïз 0 Impressi0n
: Bismillah.....Assalammualaikum:

Hari ini hari Selasa..
8 Mac 2011
bersamaan sambutan hari wanita sedunia ke 100 tahun.
By the way, 

Selamat Hari Wanita!

me ucapkan kepada diri sendiri dan wanita-wanita seluruh dunia... 
Bestkan sebab ada hari special untuk wanita.
Untuk pengetahuan semua, tarikh 8 Mac adalah tarikh istimewa yang 
diraikan sebagai Hari Wanita Sedunia @ Antarabangsa (International Woman’s Day). 

Berbanggalah menjadi seorang WANITA


Tema Hari Wanita Sedunia untuk tahun 2010 ialah “Equal Rights, Equal Opportunities: Progress for All”. Begitu juga tema Hari Wanita Sedunia untuk tahun 2011 iaitu “Kesamarataan peluang terhadap pelajaran, latihan, sains dan teknologi : Laluan kerjaya terpuji untuk wanita”

Satu program yang dianjurkan oleh KakiSeni yang dinamakan Women : 100 bagi memberi kesedaran terhadap penderaan terhadap wanita. Then satu manifesto menentang keganasan terhadap wanita turut diadakan.Bagusnya kan? orang ramai yang ingin menandatangani manifesto ini secara online hanya click di web Manisfesto ini. Jom ramai-ramai kita sokong (^_^)v 



Reactions: 

: IKLAN - SMALL ROOM FOR RENT :

Friday, March 04, 2011 1:22 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 0 Impressi0n
: Bismillah.....Assalammualaikum :

Berehat sebentar bersama 
KITKAT
hehe..


Reactions: 

: Fadhilat Asmaul Husna - Ya Samii :

7:14 AM By εïз .y a t i e.sb. εïз 0 Impressi0n
: Bismillah.....Assalammualaikum :

Hari Jumaat adalah penghulu segala hari dan yang terbesar disisi Allah S.W.T.

  27. " Ya Samii " - ( Maha Mendengar )
- Sekiranya inginkan doa kita makbul & pendengaran telinga kita tajam, 
biasakanlah zikir ini setiap hari mengikut kemempuan, 
lebih2 lagi sesudah solah Dhuha,InsyaAllah doa akan mustajab.
Dari Abdullah bin 'Amr r.a., Rasulullah s.a.w. bersabda :-
"Sampaikanlah pesan-Ku biarpun satu ayat..." :

Dari Abu Hurairah r.a. bahawa Nabi s.a.w bersabda:-
"Sesungguhnya Allah mempunyai 99 nama, iaitu 100 kurang satu.
Siapa yang menghafalnya akan masuk syurga." Sahih Bukhari

Reactions: 

: Selamat Hari Ulang Tahun Tentera Darat Ke-78 :

Thursday, March 03, 2011 8:55 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 0 Impressi0n
: Bismillah.....Assalammualaikum :

Setiap tahun tanggal 1 Mac merupakan satu tarikh bersejarah kepada seluruh warga Tentera Darat Malaysia.
Selamat Hari Ulang Tahun Tentera Darat Ke-78.

Slogan sempena Hari Ulang Tahun Tentera Darat Ke-78 iaitu
1 Angkatan : Tetap Gagah Tetap Setia


4 Mac 2011 (Jumaat)
0900 - 2200 : Pameran statik dan promosi kerjaya TD.
1600 - 1620 : Persembahan pancaragam.
1640 - 1700 : Demonstrasi Anjing Perang.
1700 - 1715 : Pertunjukan payung terjun (Penerjunan bebas)

5 Mac 2011 (Sabtu)
0900 - 2200 : Pameran statik dan promosi kerjaya TD
0900 - 1115 : Raptai Penuh perarakan kontinjen dan aset TD
1600 - 1620 : Persembahan pancaragam
1640 - 1700 : Demonstrasi Anjing Perang
1700 - 1715 : Pertunjukan payung terjun (penerjunan bebas)
2100 - 2230 : Persembahan pentas oleh Badan Kesenian Tentera Darat (BKTD)

6 Mac 2011 (Ahad)
0855 - 0900 : Pertunjukan oleh Para Warriors Dance
0900 - 1600 : Pameran statik dan promosi kerja TD
0900 - 0950 : Perarakan kontinjen dan aset TD
0950 - 1115 : Demonstrasi kepakaran TD (Payung Terjun, Akrobatik dan Demonstrasi ULK)

Reactions: 

: Chelsea vs Manchester United :

Wednesday, March 02, 2011 2:18 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 0 Impressi0n
: Bismillah.....Assalammualaikum :

English Premier League

          Chelsea      [2]  -  [1]     Manchester United 


Finally, see?
saja nak inform dan update score subuh tadi..
he he he~
kali ni Chelsea tak kalah oke..
Menang dengan Man. United pulak tuh..
errr~ tak de la gagah mane pun..
games penuh dgn 'lakonan' yg kononnya teraniaya~
whatever la..janji dapat kalahkan Man. United.
mesti terdiam sekejap fan Man. United kan? (^_^)v

Match report : here.

See next game: Manchester United vs. Chelsea, 7 May 10:00pm

Reactions: 

: Selamat Pengantin Baru Part 1 :

Tuesday, March 01, 2011 12:31 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 2 Impressi0n
: Bismillah.....Assalammualaikum :

Sepanjang musim perkahwinan ini..
me nak wish Selamat Pengantin Baru
kepada kawan-kawan yang mendirikan rumah tangga tahun ini.
Tahniah, selamat berbahagia dan selamat melayari alam rumah tangga.
Bahagia hingga ke akhir nyawa.


pantun untuk pengantin~

Panas kering siapakan tahu
Hujan rintik di daun pandan
Berjalan seiring bersentuh bahu
Sama cantik sama padan

Ikan di laut asam di darat
Dalam kuali bertemu jua
Hati terpaut janji diikat
Atas pelamin bertemu jua

Kain songket halus tenunan
Dibawa orang masuk ke kota
Sudah bertemu dengan pasangan
Laksana cincin dengan permata




Haizan Taufik

Selepas reunion SKKL 2010 pada syawal yang lepas..
baru kiteorang semua tahu yang they all ni bercinta secara serius..huhu
memang tak sangka pun yang mereka bercinta dan akhirnya mendirikan rumahtangga..
Cayalah korang berdua ~ Kami dulu tadika bersama.
Apepun All The Best.
Cik Yatie sb sempat menghadirkan diri ke Majlis Persandingan sebelah pengantin perempuan =)
.
.
.
Next,
.
.
.
Maria Faiz






Majlis Perkahwinan Kawan Alam Maya~
Uiks..iye..nape tak percaya ke? kiteorang pun da byk kali jumpe..
Thanks Puan Nick kerana menyemput Cik Yatie ni.
Tapi mintak maaf sangat-sangat kerana tidak dapat menghadirkan diri di Kelantan
dan Negeri Sembilan atas sebab-sebab yang tidak dapat dielakkan.
Apepun, semoga Puan Nick dan husband berbahagia sentiasa oke.
Banyak jugak me dapat undangan ke Majlis Perkahwinan kawan-kawan yang lain.
di FB, mahupun melalui kad jemputan.Terima kasih kerana menjemput..

.. Incoming Wedding Reception..

Yanie Asmawi
Saturday, March 5 · 12:00pm - 6:00pm

Nurul Nasri
Saturday, March 5 · 11:00am - 4:00pm

Nawwar Aizat
Sunday, March 13 · 12:00pm - 4:00pm

Reactions: 

: Amazing MARCH :

8:27 AM By εïз .y a t i e.sb. εïз 1 Impressi0n
: Bismillah .....Assalammualaikum :

today,
1 March 2011




Mulakan pagi dengan senyuman yang paling menawan..
SENYUM itu kan tak perlu kata apa-apa..
SENYUM je..nk lirik lagu senyum? 
Hope this March giving more happiness & prosperity
Insyaallah..

Special word for Chup's..

Alhamdullillah..THANKS ALLAH..
Finally..Penantian berakhir ..
back to normal, back to work..

    Happy  

Kerja Rajin-Rajin ye..
Selamat Menjalani Hari-hari  bangun subuh pagi~

Reactions: