: Dari Yuyu :

Friday, January 28, 2011 4:25 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 2 Impressi0n
: Bismillah.....Assalammualaikum :

T H A N K S Yuyu..

Ada jugak cake birthday untuk me..
my fav. cake Chocolate Indulgence from SR


very appreciate it~


Reactions: 

: Today is My Day :

12:14 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 2 Impressi0n
: Bismillah.....Assalammualaikum :

First things first
I’m thankful to God for making me see this day.
Alhamdullillah..Thank You Allah.
Today 28 January 2011..
Happy Birthday to me~
May Allah Bless me.
and
Hope this year more successful in my life .
Insyaallah..
Amin.

Reactions: 

: Fadhilat Asmaul Husna - Ya Baasithu :

7:39 AM By εïз .y a t i e.sb. εïз 0 Impressi0n
 : Bismillah.....Assalammualaikum :

Alhamdullillah..
Hari ini hari kelahiranku..
Alhamdullillah, syukur kepada Allah kerana
memanjangkan usia ke angka 26 tahun.
Syukur kepadaMu Ya Allah.
semoga hari ini seistimewa Hari Jumaat~
  21. " Ya Baasithu " - ( Maha Pelapang Hidup )
- Bagi mereka yang berniaga @ mempunyai usaha-usaha lain,
kuatkanlah usaha & berniaga itu dengan memperbanyakkan membaca zikir ini,
InsyaAllah rezeki akan menjadi murah.
Dari Abdullah bin 'Amr r.a., Rasulullah s.a.w. bersabda :-
"Sampaikanlah pesan-Ku biarpun satu ayat..." :

Dari Abu Hurairah r.a. bahawa Nabi s.a.w bersabda:-
"Sesungguhnya Allah mempunyai 99 nama, iaitu 100 kurang satu.
Siapa yang menghafalnya akan masuk syurga." Sahih Bukhari

Reactions: 

: Hari Wilayah 2011 :

Thursday, January 27, 2011 1:39 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 3 Impressi0n
: Bismillah.....Assalamualaikum :

Bulan Februari 2011 adalah bulan penuh dengan Cuti~
Dapat lagi pada permulaan bulan Februari tu..
Sangat sesuai untuk bercuti awal tahun kan? 
Bagi yang boleh pulun OT tu lagi la masyukkk~
PUBLIC HOLIDAY !!

1 Februari 2011 (Selasa) Cuti Hari Wilayah.
4 & 5 Februari 2010 (Khamis dan Jumaat) pada minggu sama pulak, Cuti Tahun Baru Raya Cina.

Oke~ itu pasal cuti...da confirm-confirm banyak jalan kat KL ini akan ditutup sempena perarakan nanti kn?
Ni nk sharing ni.. 
Berikut adalah petikan dari bernama, jalan jalan yang akan di tutup sekitar kuala  lumpur pada hari wilayah tersebut :-

KUALA LUMPUR: Beberapa jalan di sekitar Dataran Merdeka di sini akan ditutup sempena raptai dan majlis pelancaran sambutan Hari Wilayah Persekutuan 2011 mulai 25 Januari ini.

Menurut kenyataan akhbar Kementerian Wilayah Persekutuan dan Kesejahteraan

Bandar, jalan yang ditutup pada Selasa ialah Jalan Hishamuddin/Jalan Raja dan persimpangan Jalan Tuanku Abdul Rahman/Jalan Raja untuk raptai teknikal majlis pelancaran sambutan itu bermula 9.30 pagi hingga 11.30 pagi.


Jalan yang akan ditutup untuk raptai sambutan pada 26 Januari mulai 6 pagi hingga 12 tengah hari ialah Jalan Raja, persimpangan Jalan Tuanku Abdul
Rahman / Jalan Raja / Jalan Cenderasari / Jalan Lembah, Jalan Perdana / Jalan
Damansara / Bulatan Hishamuddin, Jalan Kinabalu / Susur Bukit Aman, Jalan Leboh
Pasar Besar / Jalan Tun Perak / Lencongan Jalan Raja/Jalan Raja Laut dan Lencongan
Bulatan Dato' Onn/Jalan Parlimen dari arah pusat bandar.
Raptai penuh sambutan itu akan diadakan pada 27 Januari bermula 5 pagi
hingga 12 tengah hari melibatkan jalan yang sama.

Pada 29 Januari, Jalan Raja akan ditutup untuk sambutan dan majlis pelancaran Hari Wilayah Persekutuan dari jam 5 pagi hingga 1 petang.

Kementerian itu menasihatkan pengguna jalan raya supaya berhati-hati dan
menggunakan jalan alternatif yang sesuai bagi mengelakkan kesesakan lalu
lintas serta menggalakkan orang ramai menggunakan pengangkutan awam ke Dataran
Merdeka.

Orang ramai digalakkan merujuk Sistem Maklumat Pengangkutan Bersepadu (ITIS)
dan mematuhi segala arahan polis trafik serta penguatkuasa Dewan Bandaraya Kuala
Lumpur (DBKL) dari semasa ke semasa sebagai panduan pengunaan jalan raya di ibu
kota.

Sebarang keterangan atau pertanyaan lanjut, orang ramai boleh menghubungi
Call Centre DBKL di talian bebas tol 1-800-88-32-55. - BERNAMA

Selamat bercuti kawan-kawan yang berada di  
Wilayah Persekutuan Labuan, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur dan Putrajaya. (^__^)

Reactions: 

: Menstrual + High Blood Pressure :

Wednesday, January 26, 2011 11:35 AM By εïз .y a t i e.sb. εïз 0 Impressi0n
: Bismillah.....Assalammualaikum :

Alhamdullillah..
Kesihatan makin pulih..
eh..tetibe je ye?
bile sakitnye?

Semalam la..
25.01.2011
memang dari rumah pagi semalam
terasa malas sangat nak gi kerja..
dengan sakit perut [menstrual]
tambah pulak dengan headaches yang amat sangat..
aduhaiii~ spoil betul..
tak pernah-pernah sakit perut sampai macam ni before ni
baru kali ini..
merasa jugak sakit smapai tak boleh tahan macam semalam.
[ nak test calculator period?] hehe..

tapi semalam teruskan jugak kuatkan semangat nak gi kerja
sampai office terus lentukkan kepala kat meja..
aisehh..makin sakit kepala.
then k.maton bagi tigerbalm die bg meredakan sedikit kesakitan.
thanks kak..

K. Mimi pulak offer nakbawakkan gi klinik..
ape lagi..tak lepaskan peluang la, sebab da tak tahan sakit sangat.
so kami pun pi la Klinik Kesihatan Tanglin
first time di situ..huhu
lebih kurang 1 jam lebih kat Klinik tu..
buat pemeriksaan dan ambil ubat..
Doctor membenarkan mc 1 day semalam.
Dapatlah rest2 kat umah..
Before balik, gi breakfast dlu kat depan klinik tu..
just makan roti bakar + air teh tarik..
tapi sempat jugak rase bihun goreng kak mimi..
hehehe..
Thanks kat kak mimi sebab tolong bwk orang gi klinik then
hantar orang.
Semoga segala kebaikan akk, di balas oleh Allah s.w.t


Yang tak bestnye? headaches sebab
high blood pressure.


rasanya before² ni pun macam tu jugak..
da kurangkan makan makanan masin, daging etc..
tapi kenapa mcm tu lagi?
terus cakap kat mak..mak suh jaga pemakanan..
mak cakap mak pun takde darah tinggi dan kencing manis tau.

Kenalah jaga pemakanan lepas nih?
Jaga berat jugak..
Mak pun da pesan suh turun sikit berat badan tuh..
fuhhh~ cabaran ni.

Hope semuanya akan kembali oke..
Baik-baik sahaja~

Reactions: 

: Badminton Terbuka Malaysia 2011 :

Monday, January 24, 2011 1:27 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 0 Impressi0n
: Bismillah.....Assalammualaikum :

Tahniah buat Datuk Lee Chong Wei kerana berjaya merangkul 
Kejohanan Badminton Terbuka Malaysia 2011 
 dengan menundukkan perseorangan Indonesia, Taufik Hidayat 
21-8, 21-17 
pada aksi final di Stadium Putra, Bukit Jalil.
Datuk Lee Chong Wei membawa pulang hadiah wang tunai AS$30,000 (RM91,800)
manakala Taufik meraih AS$15,200 (RM46,512).
 Wah lumayan jugak kan?


Next match, Terbuka Korea Selatan dengarnya 
menawarkan hadiah wang tunai secara keseluruhannya 
berjumlah AS$1.2 juta (RM3.6 juta).
Wahhh...lagi banyak :)
Pape pun, All The Best untuk Datuk Lee Chong Wei.
( ^_^)v

PEMAIN nombor satu dunia, Datuk Lee Chong Wei kini hanya kurang satu lagi gelaran
Terbuka Malaysia untuk menyamai catatan Wong Peng Soon memegang rekod lapan 
kejuaraan ketika mewakili Malaya sekitar 1940 hingga 1950-an.


Link:-

Reactions: 

: Laksa oh Laksa :

Sunday, January 23, 2011 5:07 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 6 Impressi0n
: Bismillah.....Assalamualaikum :

Alhamdullillah..
setelah hampir sebulan mengidam nak makan laksa.
semalam adalah masanya.
Misi jalan-jalan cari LAKSA
Nak tunggu balik Melaka suh mak buat late lg.
tak pela, melepaskan hajat di Pasar Malam Jalan TAR last nite.
Seperti biasa, me kalo makan laksa, suke makan dgn ayam goreng~
Huhhh~ syok tuh.

 ( by : Google images )

Kuah dan laksa tak la sesedap mane pn..
oleh kerana perut yang lapar,
set jela dalam otak.
"sedap" "sedap"
so, kenala habiskan jugak.
Tak tahu kat port mane yang laksanye BEST~
We all just singgah di kedai yang boleh duduk dan makan di situ..
Ternyata memang masakan LAKSA made hand my mum lagi umphhh~

Now..
still mencari, kat KL ni mana tempat yang best dan ade jual
LAKSA JOHOR yang paling sedap untuk dimakan.
Chup's yang mengidam dulu, haha, pembuka selera la die tuh~
'punca' tekak me pun terasa dan terhingin jugak..
huhu~Nak gi Johor jauh lah pulak :p

Before balik..singgah lagi, 
beli kepok lekor. (^_^)

Reactions: 

: Fadhilat Asmaul Husna - Ya Qaabidhu :

Friday, January 21, 2011 8:00 AM By εïз .y a t i e.sb. εïз 0 Impressi0n
 : Bismillah.....Assalammualaikum :

Salam Jumaat.
Dalam suatu hadis Rasulullah SAW yang diriwayatkan oleh Abu Hurairah yang bermaksud: 
“Jumaat dinamakan sebagai ‘Saidul aiyam’ iaitu penghulu segala hari (hari yang sebaik hari).”
  21. " Ya Qaabidhu " - ( Maha Penyempit Hidup   )
- dizikirkan 100x setiap hari, maka diri akan semakin dekat dengan Allah 
& terlepas dari segala bentuk ancaman.
Dari Abdullah bin 'Amr r.a., Rasulullah s.a.w. bersabda :-
"Sampaikanlah pesan-Ku biarpun satu ayat..." :

Dari Abu Hurairah r.a. bahawa Nabi s.a.w bersabda:-
"Sesungguhnya Allah mempunyai 99 nama, iaitu 100 kurang satu.
Siapa yang menghafalnya akan masuk syurga." Sahih Bukhari

Reactions: 

: Today is Holiday :

Thursday, January 20, 2011 1:54 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 0 Impressi0n
: Bismillah.....Assalammualaikum :

Selamat bercuti kpd negeri-negeri yang bercuti pd hari ini~
SERONOK kan? Malaysia ni banyak cuti dlm setahun~
Macam-macam perayaan + peristiwa untuk di celebrate kan.
Itulah UNIQUE nya MALAYSIA.

Thaipusam is an Indian festival.
Happy Thaipusam to all Indian.
Sure sesak Batu Caves.
Sure bersepah-sepah kelapa..
huhu~

Ngeri tengok cara they all bernazar..cucuk-cucuk sane sini.

Reactions: 

: Sayang Qiqi :

Wednesday, January 19, 2011 11:58 AM By εïз .y a t i e.sb. εïз 2 Impressi0n
: Bismillah....Assalammualaikum :



Masih segar dalam ingatan..
pada suatu petang..
balik dari kerja..
melangkah ke lif..
tetiba seekor anak kucing yg agak kecik
lalu..seolah-olah ingin menangkap kaki me yg tengah lalu..

haihhh~ comel jugak kitten ni..
( sume kucing yg terbiar pn me akan ckp kecian, kalo boleh nk bela sume )
muke alah-alah comot  gitu, paling comot kat hidungla.. :P
nampak kurus kering..nampak macam lapar..tak da ibu disisi..
memang sangat kesian.

hurmm..tanpa banyak fikir..
ambik la...nak bela..
lagipun nak bagi Cici 'ADIK'
tak lah Cici bosan nanti, ada kawan nk gurau/bermain-main.
Info tentang Cici : Cici tu kami ambil kat bawah apartment kami jugak
samalah situasinya macam Qiqi..
Masa tu Cici sakit di kaki, luka ..kecian dan kami ambil bela jugak.

mulanya cici menunjukkan ciri-ciri kurang senang dgn kehadiran Adek Qiqi
tapi lame - kelamaan mereka boleh terima antara satu same lain..
So sweet..
da boleh bergurau sama, makan sama..jilat-jilat sesama sendiri.
masa terus berlalu dan berlalu..
membesarkan 2 ekor kucing yang dulunya sakit, tak cukup makan, kurus..
akhirnya menjadi sihat dan gemok~
Kami tak pernah kisah dan berkira pun untuk bagi mereka makanan.
Yang paling penting tengok mereka happy dan sihat.

Sampailah akhir bulan Disember 2010, adik Qiqi di serang sakit..
Tak tahu lah ape yg menyebabkan dia sakit..
Tiba-tiba hilang selera makan...
Hinggakan berlarutan..sangat RISAU.
Tapi awal minggu lepas,
memberikan sedikit harapan yg adik Qiqi mule oke.
Sebab da mula makan semula..
Tanpa di duga dan di jangka
18 Januari 2011 adalah hari yang telah ditentukan,
hari yang ditakdirkan bahawa Adik Qiqi
telah meninggalkan kami.
Sangat sedih tak terkata apa..pemergiaan amatlah di rasai..
Allah sahaja yang mengetahuinya.
Memang tiap-tiap balik dari keje, Adik Qiqi akan tunggu depan
pintu bilik sambut kami balik..
Tak pun Adik Qiqi akan duduk atas mesin basuh untuk jengah kami.
Kami kini semuanya tiada lagi..
Miss Qiqi sangat-sangat~
Kini..Cici kembali berseorangan.
Kecian pulak Cici..
Nak kena cari pengganti Cici ke?

Reactions: 

: Sabtu - NO Plastic Bag :

Saturday, January 15, 2011 1:32 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 0 Impressi0n
: Bismillah.....Assalamualaikum :

"No Plastic Bag Day"

Hari Sabtu
- Hari Tak Nak Beg Plastik oke.
Actually, da lame da perasan kempen ni di Tesco, JJ, Carefour, News Plus,
Baguslah..at least dapat mengurangkan penggunaan plastik.
Kurang guna, kurang buang, kurang pencemaran. kn??
Nak bagi sikit pesanan khidmat masayarakat ni.
So sesiapa yang nak gi shopping hari Sabtu silalah bawa beg sendiri ye..
Tapi kalau nak jugak plastik bag kena la bayar 20sen satu.

NO Plastic Bag Day” at JUSCO
NO Plastic Bag Day” at Guardian
NO Plastic Bag Day” at Tesco
NO Plastic Bag Day” at Giant
NO Plastic Bag Day” at Carrefour
Selangor State Government’s “No Plastic Bag Day” Campaign

Negeri Selangor baru-baru ni da lancarkan kempen ni.
Hope negeri-negeri yang lain jugak turut support kempen ini jugak ye~
Amalan yang baik, kenalah follow.
for me, SOKONG 100%


PELIHARALAH ALAM SEKITAR HARI INI,
DEMI KESEJAHTERAAN MASA DEPAN.

Reactions: 

: Fadhilat Asmaul Husna - Ya Aalim :

Friday, January 14, 2011 7:51 AM By εïз .y a t i e.sb. εïз 2 Impressi0n
 : Bismillah.....Assalammualaikum :

Salam Jumaat.
Mereka yang berdoa dengan penuh keikhlasan hati pada Jumaat, 
mudah dimakbulkan Allah.Amin.
  20. " Ya Aalim " - ( Maha Mengetahui   )
dizikir sebanyak 100x setiap kali selesai solat Maktubah, 
InsyaAllah aka mendapat kemakrifatan yang sempurna. 


Dari Abdullah bin 'Amr r.a., Rasulullah s.a.w. bersabda :-
"Sampaikanlah pesan-Ku biarpun satu ayat..." :

Dari Abu Hurairah r.a. bahawa Nabi s.a.w bersabda:-
"Sesungguhnya Allah mempunyai 99 nama, iaitu 100 kurang satu.
Siapa yang menghafalnya akan masuk syurga." Sahih Bukhari

Reactions: 

: Bowling SUKA-SUKA BKP :

Friday, January 07, 2011 2:38 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 0 Impressi0n
: Bismillah ..... Assalammualaikum :

Semalam ke Kompleks Mutiara, Jalan Ipoh.
Permulaan untuk tahun 2011 ni
" Pertandingan Bowling Suka-Suka BKP "
anjuran our department (UPA) jugak..hehe..



Pertandingan bermula 5.30 petang...
me, k.mimi & k.asiah gi awal ke sana utk menguruskan hamper & pendaftaran.
ada 32 org staff yg mengambil bhg. , 8 team , & 4 org bagi stp team..
yang uniknya setiap team kena memasukkan
perkataan "TENSION" pada nama team masing²..

our team name --> TENSION!!! No..No..No..
En. Fairos, En. Arifin, Ping and Me..
huhu~ name pun main suke²
so tak de la nk tension gile² men utk jadi champion.
dari 8 team..our team hanya berada di tempat yang kelima..
okela tuh..janji enjoy kn?
Congrate kpd team yang menang, and also congrate kpd
Pn. Azian - women best player & Abg Suhaime - men best player... Hebat~!

Thanks kpd Cik Qhiee and Chup's kerana menghadirkan diri,
serta memberi support kpd me..hahaha Cik Qhiee memang sporting la..
Tak rugi datangkan? sambil support member, sambil 'cuci mata' ,
sambil men bowling jgk, done-done tuh dpt lucky number ye...hehehe Congrate to u.

Acara settle dalam pukul 9++,
Aisehh..name me kurang bertuah la untuk 10 cabutan lucky draw.
Takpelah..tak de rezeki kot.
Thanks to K. Mimi menghantar kami balik semalam~
Alhamdullillah, balik dgn kelegaan lif Menara Orkid dan air paip sudah kembali ok.
Kalau tidak, manelah nak menumpang tidur semalam.
(^_^)

Reactions: 

: Dugaan di MO Lagi :

11:30 AM By εïз .y a t i e.sb. εïз 1 Impressi0n
: Bismillah.....Assalammualaikum :

Apalah nasib kami..
Rasenye ini adalah kali kedua~
Prob ini berlaku...
Kali ini double triple BIG problem ni.

Naik tangga sampai ke tingkat 19~
Sebabnya lif tidak berfungsi, letrik takde..
Tak cukup dengan tu, sampai je umah dalam keadaan yang amat penat tu,
nak lah basuh baju..
Air pun tak de~ Dahla tak de notis umumkan air tak de ke hape.
Hurmmm....mengeluh panjang ak di buatnya.

Dengan tak mandi tak ape, terus je tidur, 
dengan harapan pagi nanti ade bekalan air untuk mandi..
Tersedar di subuh hari, me suruh Chup's tengok lift da boleh guna ke belum?
Still the same~
air pun tak de lagi. so kami punye bincang, punye bincang.
tak pernah-pernah mandi kat Pusat Komuniti Bandar Baru Sentul
ari jumaat yang mulia ni la kami kesana untuk mandi.
Nak pi keje punye pasal..dah la petang nnt me ade tournament bowling.
Aisehh begini pulak dugaan tahun baru ye..
Nape la macam ni..nak kate sewa umah tak bayar...
every month on time we all bayar kpd owner~! 
Dengar cerita TNB buat pemotongan sebab bil penyelenggaraan Menara Orkid tak bayar.
Sesiapa pemilik rumah-rumah di Menara Orkid tu tolong la bertimbang rasa,
bertanggungjawab menjelaskan bil penyelenggaraan anda.
Kecian lah kepada penyewa-penyewa macam kami ni.
Kalaulah ade kes-kes kecemasan ke, 
dr tingkat tinggi-tinggi macam umah kami di tingkat 19 tu..
sape yang nak jawab? PRIHATIN la sikit.
Jangan nak lepas tangan je.

Memang payah dok umah tinggi-tinggi ni kan?

Reactions: 

: Fadhilat Asmaul Husna - Ya Fattah :

8:58 AM By εïз .y a t i e.sb. εïз 1 Impressi0n
 : Bismillah.....Assalammualaikum :

Salam Jumaat, penghulu segala hari.
Ya ALLAH..
Limpahkanlah kami rezeki-Mu
Kepada kami serta berkati hidup kami :)
Amin.
Pagi² lagi dpt mesej dari Pak Busu
"Assalammualaikum..Berkat waktu dhuha di pagi jumaat,
bersama kita hadiahkan selawat buat mereka yang telah kembali 
ke rahmatullah..Al~Fatihah.."
  19. " Ya Fattah " - ( Maha Pembuka
 - dizikirkan sebanyak 71x sesudah selesai solat subuh,
InsyaAllah hati kita aka dibuka oleh Allah,
sehingga mudah menerima nasihat agama.


Dari Abdullah bin 'Amr r.a., Rasulullah s.a.w. bersabda :-
"Sampaikanlah pesanKu biarpun satu ayat..." :

Dari Abu Hurairah r.a. bahawa Nabi s.a.w bersabda:-
"Sesungguhnya Allah mempunyai 99 nama, iaitu 100 kurang satu.
Siapa yang menghafalnya akan masuk syurga." Sahih Bukhari

Reactions: