Wednesday, May 16, 2007 2:53 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 2 Impressi0n
.: Mother Day :.

3 hari lepas adela Mother Day.. aku juz sambut ala kadar aje, but meriah cuz dapat luangkan mase dgn fmly n "adik²" cyg aku..serta mak aku yg tersayang.. bos tmpat aku part time tuh pun baek ati cuz bagi aku cuti tuk spend time ngan family ~thx sis nafisah~ ^.^
mak aku da sibuk² nak masak laksa cuz nak celebrate kat uma mak long aku ( syok kat sane ade pantai )..
  • sampai uma mak long lam kol 3 lebih
  • lepak² kat pondok tpi pntai tuh!!
  • adik² aku ( nana n aien ) da siap² tuko baju n sua cuz nak maen kat pantai
  • maen tanam² gune pasir..
aien ~ designer
tukang kambus aku n nana

nana ~ superwoman
telah didesign oleh aien mnjd superwoman

me ~ ikan duyung
aku pulak jadik ikan duyung yg paling montel skali..

  • da pueh maen pasir kiteowg berendam kejap.. pastu gatal² sbb ade mende alah ni gigit.. aku pun xtau nk panggil mende alah ni ape, "kutu pasir o kutu air"
.................................................................................................................

da suda berendam air laut, baru la aku tau kat situ ade buaye...wan aku baru ckp, hua hua hua.. mujur kami xkne mkn dek buaye..

~ time to eat ~

we eat
  • laksa
  • bihun goreng
  • cake ~ dah terpenyek sbala cuz ank mak long tindih
we drink :
  • kopi ~ burger yg wat
  • teh ~ burger gak yg wat
  • teh susu ~ burger lg
thx burger cuz sediakan minuman tuk kami..

Reactions: 

2:25 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 1 Impressi0n
.: Hepi Teacher Day :.


tanggal 16 may, merupakan hari guru...aku masih ingat lg, sambutan hari guru....especially, masa kau form 5...itu la kali terakhir aku sambut hari guru & berakhir la taraf aku sbg student high school..

sempena menyambut hari guru ni...aku nk wish "SELAMAT HARI GURU" buat guru2 seluruh malaysia & semestinya buat guru2 yg penah mengajo aku...jasa beliau akan aku kenang.....antara tempat pengajian aku;
  1. Sekolah Tadika Kemas, Kuala Linggi, Melaka
  2. Sekolah Kebangsaan Kuala Linggi, Melaka
  3. Sekolah Agama Kuala Linggi, Melaka
  4. Sekolah Menengah Kebangsaan Rahmat, Melaka
  5. Kolej Komuniti Alor Gajah, Melaka
x lupe gak kat sekolah tempat aku penah ngajo dulu ( sk Othman Shawal ).. mase aku ngajo dulu baru le aku tau bukan senang nak ngajo budak² nih...
n lastly wat bakal² guru yg skang nih duk tungkus lumus blajo tuk jadi cikgu tuh, aku hope u all sume hargai n gunekan peluang yg ade dgn sebaeknye...



Reactions: 

9:31 AM By εïз .y a t i e.sb. εïз 1 Impressi0n

.: Ada apa dengan C.I.N.T.A ?? : .


Satu masa tlah terlewati
Benci dan rindu merasuk dikalbu
Ada apa dengan cintaku
Sulit untuk aku ungkap semua
 Jangan pernah bibir tertutup
Bicarakan semua yang kau rasakan
Cinta itu kita yang rasa
Bila sengsara hatikan merana
Wahai pujangga cinta
Biar membelai indah
Telaga dikalbuku
Jujurlah pada hatimu
 Ada apa dengan cinta
Perbedaan aku dan engkau
Biar menjadi bait
Dalam Puisi cinta terindah
 Andai bumi terbelah dua
Biar kita tetap saling berpeluk



.: C. i.N.t.A :.

Perempuan Datang Atas Nama Cinta
Bunda Pergi Karena Cinta
Digenangi Air Racun Jingga
Adalah Wajahmu
Seperti Bulan Lelap Tidur
Di Hatimu
Yang Berdinding Kelam
Dan Kedinginan Ada Apa Dengannya ?
Meninggalkan Hati
Untuk Dicaci
Lalu Sekali Ini
Aku Lihat Karya Surga
Dari Mata Seorang Hawa
Ada Apa Dengan Cinta ?
Tapi Aku Pasti Akan Kembali
Dalam Satu Purnama
Untuk Mempertanyakan Kembali Cintanya
Bukan Untuknya Bukan Untuk Siapa
Tapi Untukku...
Karena Aku Ingin Kamu




.: aku ingin bersama-samanya :.

ketika tunas ini tumbuh serupa tubuh yang mengakar

satu nafas terhembus adalah kata

angan debur dan emosi tercampur

dalam jubah terpautan

tangan kita terikat...bibir kita menyatu..

maka setiap apa yang terucap

adalah sabda pandita ratu

di luar itu pasir

di luar iti debu

hanya pasir meniup saja lalu terbang hilang tak ada

tetapi kita tetap menar

menari cuma kita yang tahu

jiwa ini adalah tandu

bukan duduk saja

maka akan kita bawa semua

karena kita adalah Satu






Tentang Seseorang

Ku lari ke hutan kemudian menyanyiku

Ku lari ke pantai kemudian teriakku

Sepi..sepi dan sendiri aku benci

Bikin bingar...aku mau di pasar

Bosan aku dengan penat

Dan enyah saja kau pekat

Seperti berjelaga jika ku sendiri

Pecahkan saja gelasnya biar ramai

Biar mengaduh sampai gaduh

Ada malaikat menyulam

jarring laba-laba belang

ditembok keraton putih

Kenapa tak goyangkan saja...

loncengnya...

biar terdera...

atau aku harus lari ke hutan

belok ke pantai...?


hurm..tibe² jerk t'ingt nk write b0ut cite ada apa ngan cinta ni.. cite ni,adlah salah satu film yang aku minat n suke t0nton.. best gak..tg0k rangga n cinta tu.. huhuhu...


Reactions: