: Water for Life :

Friday, July 30, 2010 11:31 AM By εïз .y a t i e.sb. εïз 0 Impressi0n
: Bismillah.....Salam :

hurmm cik yatie nk bg
pesanan khidmat masyarakat cket...
& nk kongsi tips nih..
jom klik²..

--> 30 cara menjimatkan air di dalam dan di sekitar rumah


( clik utk lagi senang di baca )


( clik utk lagi senang di baca )

bukan ape,
lately ni, isu air ni makin ketara plak,
di dada akhbar, da sibuk ckp da..
"bekalan air terputus 2014"???
aisehhh jgnla kn..susah kite sume nnt..
pepagi tu, bile b'siap² nk pi keje,
me mcm biasela tgok MHI..
msti ade title kat akhbar tu sebut
pasal penggunaan AIR
SO..pe lagi ? jom jimat air..
biasenye kite dengar
"GREEN FOR LIFE" kn?
suh hijaukan bumi yg makin panas nih..
ape kate kita tambah lagi satu list
"WATER FOR LIFE"
amacam? oke gak kan..sebab keduanya amat
PENTING
kita semua memerlukan~!

tak kisahla dengan cara ape pn kita cuba utk menjimatkan air,
walaupn ianya sumbangan kecil..
itu adalah sikap yang murni lagi harus dipuji~!
jadikan amalan..
& ingat..
membazir itu amalan syaitan.

td google² then nmpak picture² nih..
so renungkan..

................................................................................................

# t'ingat mase me sekolah tadika dulu, ade krisis bekalan air, merasa la mandi kat perigi, then tadah baldi & tong kat tepi jalan, mase tu akan ada lori tangki yg besar tu, edarkan air.. h0pe peristiwa itu tidak akan b'ulang lagi zaman sekarang nih #

Reactions: 

: Orang SELFISH! :

7:57 AM By εïз .y a t i e.sb. εïз 4 Impressi0n
: Bismillah.....Salam :

Salam Hari Jumaat yg berkat..
Penghulu segala hari..
tp pepagi nih, ade golongan yg da bt orng lain hangin~
ishhh~

golongan ni t'diri drpd bdk²..ermm...bdk² ke?
da besar da tgok, da blh fikir,
kire student PUSRAWI~
yg stay kat MO tuh..
masuk dalam lif ramai²
pastu me & my lil ni yg naik lif tu dulu dari
they all dok lah t'sepit kat belakang,
bukan nak "say sorry" ke ape..da langgar..
lg buat tak tahu aje adela..
bukan nak mintak ape pn, just h0rmat sesame sendiri pun kire oke..
ade sorang girl b'bangsa india ni pn same,
hanya mampu m'geleng²kn kepala
bila da ramai² tak tahu diam plak tuh,
sibuk baru nk bukak buku, coz ade exam pg tuh..

yg menyakitkan hati lagi,
apela punya manusia,
memang dalam diri tebal dengan sikap
SELFISH~!
bukannya nak tolong tekankan "open" tuh..
tekan just hanya melepasakan diri keluar je, pastu gelak!
ishhh..
tak sesuai langsung perangai tuh utk imej student PUSRAWI cam they all..
org cakap "buat malu company je"

takkan patah jari jemari tu korang tu,
kalau hanya nk tekankan utk org lain yg nak keluar same..
sekali lagi girl india tu mengelengkan kepalanya..
faham² jela, kalau org da tunjukkan reaksi macam tuh?
fikir²kan..
muhasabah diri~
" Ya Allah Ya Tuhanku, lapangkanlah dadaku "
(^_^)

# cerita pasal nih, t'ingat plak kat satu insiden ngan hampir sama dgn ni, yg b'laku diantara kami dengan 2 orang budak rumah kami tuh~, b'laku di pg hari, they all kuar umah dulu beberapa minit dr kami, kelihatannye sdng tggu lif, kami pn tngah kunci umah time tuh, dan mereka nmpak my lil menuju ke arah lif itu, aikkk~ tak tggu pn, kalau tak nampak tak ape, da nampak kan? huhu tak ape, kami tak kesah sgt! da memang nampak korang pn SELFISH~! cume..pasni jgn salahkan kami jika menda yang sama b'laku kpd korang, kerana korang yg ajar kami bt mcm tu..done~!

Reactions: