.: Sabar ada Batasnya :.

Friday, June 11, 2010 4:30 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 2 Impressi0n
: Bismillah.....Salam :

huh~
b0ut malam semalam yg sgguh menguji ksabaran ~!

lantai ruang tamu basah..wei..da mkn/minum kalo basah xreti lap ke?
kalo aku tak perasan, jatuh? mmg la ko suke kn?

sampah..tempat sampah di dlm bakul sampah..!
bukan diatas lantai..!
bukan utk disangkut di tombol pintu..!
bukan utk diletakkan atas kabinet..!
bukan utk diletakkan dalam sink..!
ko fhm?? !
takkan ko nak biarkan smpai berulat macam dulu? ingt?

( aku tau ko sure ade terjah blog aku kn?..
haa ko sila la bace, ajk best friend ko skali )

nk kate kurang pandai,
da mengaku sume serba serbi pandai..
nk kata budak kecik, da beso pnjang..
nk di ajar, die kate da besa x pyh nk ajr²..
nk kate tak ade akal fikiran, ada..
sebab die manusia yg sungguh sempurna sifatnya..
nk dibebel berulang kali..korang ni telinge kuali ke hape?
jenis yg nk kne ckp je bru nk bt? ishh jenis suke dgr org bebel agknye..

tp ape kejadahnye sume nih?
mmg betul² myakitkn hti !
if korang tak blh nk jadi pembersih..
silala b'rada di kalangan org yg pengotor..
rumah itu adlh utk org² yg boleh & reti jg kebersihan!
sepertimana yg aku telah war-warkan suatu masa dahulu..
masihkah korang ingat?

aku mmg bukan jenis nk blame org suke² hati je..
tak tentu pasal..tapi kalau da bt mcm²,
mende yg same b'ulang² kali..yg menyakitkan mata memandang,
menyakitkan hati, sape yang tak marah..
terus terang, mmg korang tak sesuai berada duduk serumah dgn aku..

SABAR aku ada batasnya..
jgn sampai aku tak boleh control..
stakat ni aku byk b'diam diri..
tp if masih same..tak nak berubah..
jalan terbaik..fikirlah sendiri..

Reactions: