: Out for 9 days :

Tuesday, June 22, 2010 1:50 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 0 Impressi0n
: Bismillah.....Salam :


.
.
.

baru je balik dr Kursus Induksi Khusus..
now skali lagi name me di panggil..bagi

menghadiri..

Kursus Induksi Modul Umum Kump. II / 2010

22 - 30 Julai 2010
JPS Ampang

.
.
.
hope sumenye b'jalan dgn lancar nnt..
will miss u dear :D
take care
..

Reactions: 

.: Sally o Melly :.

Wednesday, June 16, 2010 11:53 AM By εïз .y a t i e.sb. εïз 0 Impressi0n
: Bismillah.....Salam :

awal pg td, me msg kat sally c0z today birthday Sally..
then tak lame pas tu dia call me..

wah mentang² dpt call free..
hehe
b0rak² then die ckp mak die doakn spy die cepat kawen..
hurmm semoga cik sally ditemukan dgn jejaka idaman cik Sally ye..


Happy Birthday!
May Allah Bless U..
All The Best For U..

Reactions: 

: Induksi Umum :

Tuesday, June 15, 2010 8:56 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 0 Impressi0n
: Bismillah.....Salam :
hurmm..
ptg td..mase nk punch out..
cc pnggil me,
nk bg surat Kursus Induksi Umum
pd 22 - 30 Jun ni..
haaaa..lamenye...
keadaan msh lg pening² memikirkan b0ut ni..
kn baru je blik kursus Induksi Khusus, 2 weeks lps..
rasenye pnt pn tak abis lg..
now kne pi Induksi Umum plak..
uikss..mcm cpt jela plak..
dulu menanti pnyela lame,
now da dpt cam mls nk pi plak..
apela~

Reactions: 

: L. Budak Setan + Shaun :

4:49 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 0 Impressi0n
: Bismillah.....Salam :

huhu~
ptg smlm my lil sis msg me,ckp da booking tcket

tuk Lagenda Budak Setan..
maknanya die akan menunaikan janjinya

utk membelanje me menonton
dan support tuk dinner pd mlm itu..
Alhamdullilah..


balik je keje..kami pn siap² then trus kuar..
mcm biasela, bile balik awl je, then nk balik msti ujan..
smpai TS kami pn menuju ke reservation counter utk amek ticket..

best jgk la layan cite ni.. sambil mkn chicken new york + nugget + copc0rn
cume ade some² part yg tak leh nk terima..
yg penting kami sume enjoy dlm panggung tuh..

lebih membtkn hati me t'sgt happy, double triple ^_^
apabila my lil sis memberikan ini tuk me :)



haaa? shaun the sheep? mcm mimpi je..
die suh me jln dlu kat dpn, then kbtulan time tu ade mber ngah call me...

so me ignorekn jela ape yg die nk bt..

tetibe die bg me shaun yg me nk ni..haha..girangnye hati tak t'kata

mmg t'kejut..

taraaaaaaaaaaaa....

.

.

comey tak shaun nih?

thx dearest lil..luv u..terus bwk shaun pi tdo mlm nih..

balik je, terus pi sggh mkn smbil tgok b0la kt kedai..

then tetibe k. yati call..windu le tuh :)

sory xpat borak sgt sbb keadaan yg bising..

biasela bising dok sibuk sorak bout bola..

Reactions: 

.: Kg punye cerita :.

Monday, June 14, 2010 4:45 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 1 Impressi0n
: Bismillah .....Salam :

hurmm jumaat mlm, blik kg..
me amek kesinambungan dr cite my lil ye..
ha'ah blik kg kali ni mmg pnt sgt²
mcm² mende kami bt..terasa cepat sgt mase b'lalu bile kat kg..

smentara atuk, pak lang, mak lang, mak pi beli brng² utk kenduri pd
sblh mlmnye, kami ( me n my lil ) tggl kat umah je, tlg mak bsuh baju, sapu smph kt dpn umah,
basuh kete mak....
then pas mak blik dr psar, kami pn siap² blik kg, umah arwah wan, tuk tlg pape yg patut,
tula..same ngan pe yg my lil cite tu..kami bt mende yg same..ade satu je yg me tak buat..
"tlg kacau pengat" die yg nk kaco sgt, bia die kaco..maklumla..rajin tlg mak..hihihi


sementara tu my wan busu masak sambal udang (nyummiess) , wan pati masak su un tumis air + prepare cencaluk..wahhh~ kene selera me mlm tuh..my mak cik goreng ikan cencaru..hurmm sedap sgt mkn mlm tuh..dpt lg mkn rmai² dan b'kumpul b'sama family yg amat di sygi :D
dan alhamdullillah kenduri arwah wan utk hari ketujuhnya b'jln dgn baik..Semoga rohnya tenang disane, di cucuri rahmat.

malam berlalu....

Esoknya hari ahad..

laa kejapnye da ahad..pagi tu tggu saiful dtg utk settlekn hal umah..then kami pn pi bli brkfast kat Masjid Tanah, tempat fav. kami utk sggah brkfst adalah Restoran Che Man..
di sinila ade insiden yg budak itu, merajuk..tak mahu mkn..alololo..ngadeee...
disbbkn majuk la sgt,tapau je roti sardin + sandwich + teh tarik utk die..
kat umah plak majuk x mau mkn, pas mak pujuk barula nk mkn..mmg ngadeeee kn? ee :P
me pujuk tak mau...hummmm :P wueeekk..

then pas mkn, kami tggu mak long dtg amek kami..nk pi shopping brng² kawen cousin kami, yg akn b'kahwin pd July ini..wahhh~ mcm seronok je tgok org sh0pping kawen ^_^
me & my lil di amanahkn utk m'yiapkn wedding card utk majlis itu nnt..h0pe dpt siapkn spt yg mereka inginkn..n0w ngah cari mase nk bt..maklumla busy sgt n0w ni..


balik sh0pping, kami sggh m'getea kat Omak Den..haaa~ skali lg budak tuh majuk psl tarik meja..huhu asyik majuk je die..rse nk cubit² je pipi die yg mkin m'chubby tuh..die majuk, me pn leh majuk, smapai tak mau mkn..kami just mkn otak² je..haha :P rugi²
pak long belanja lak tuh..


Then nk settlekn bout mak andam, mak andam plak takde umah..balik jela nmpknye..
mlm tuh dok sibuk² packing barang..then kami sume gerak dari kg lebih kurang pkl 2.30 pg, smpai kl kol 4.++, arghhhh ngantuk + letih masih belum hilang lg..tp seronok balik kg..

Reactions: 

.: Sabar ada Batasnya :.

Friday, June 11, 2010 4:30 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 2 Impressi0n
: Bismillah.....Salam :

huh~
b0ut malam semalam yg sgguh menguji ksabaran ~!

lantai ruang tamu basah..wei..da mkn/minum kalo basah xreti lap ke?
kalo aku tak perasan, jatuh? mmg la ko suke kn?

sampah..tempat sampah di dlm bakul sampah..!
bukan diatas lantai..!
bukan utk disangkut di tombol pintu..!
bukan utk diletakkan atas kabinet..!
bukan utk diletakkan dalam sink..!
ko fhm?? !
takkan ko nak biarkan smpai berulat macam dulu? ingt?

( aku tau ko sure ade terjah blog aku kn?..
haa ko sila la bace, ajk best friend ko skali )

nk kate kurang pandai,
da mengaku sume serba serbi pandai..
nk kata budak kecik, da beso pnjang..
nk di ajar, die kate da besa x pyh nk ajr²..
nk kate tak ade akal fikiran, ada..
sebab die manusia yg sungguh sempurna sifatnya..
nk dibebel berulang kali..korang ni telinge kuali ke hape?
jenis yg nk kne ckp je bru nk bt? ishh jenis suke dgr org bebel agknye..

tp ape kejadahnye sume nih?
mmg betul² myakitkn hti !
if korang tak blh nk jadi pembersih..
silala b'rada di kalangan org yg pengotor..
rumah itu adlh utk org² yg boleh & reti jg kebersihan!
sepertimana yg aku telah war-warkan suatu masa dahulu..
masihkah korang ingat?

aku mmg bukan jenis nk blame org suke² hati je..
tak tentu pasal..tapi kalau da bt mcm²,
mende yg same b'ulang² kali..yg menyakitkan mata memandang,
menyakitkan hati, sape yang tak marah..
terus terang, mmg korang tak sesuai berada duduk serumah dgn aku..

SABAR aku ada batasnya..
jgn sampai aku tak boleh control..
stakat ni aku byk b'diam diri..
tp if masih same..tak nak berubah..
jalan terbaik..fikirlah sendiri..

Reactions: 

: Pemergian Wan :

Monday, June 07, 2010 2:03 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 0 Impressi0n
: Bismillah.....Salam :

..Al-Fatihah..
Sekujur badan itu adalah Wan..
sgguh tak sngka dia akn meninggalkan kami
dlm mase yg t'dekat ini..
ketentuan takdir itulah ajalnye..


me n my lil b'gegas balik ke Melaka, slpas selasai Kursus Induksi..
dpt bus plak agk lewat (9 mlm) sbab esoknye cuti umum
sempena Hari Keputeraan SPB Yang Di Pertuan Agong..
kami turun di Melaka Sentral sbb mak infrm wan ade kat Hospital Melaka
dlm keadaan nazak..smpai je kami kat stesen, mak da tggu dgn Pak Teh..
smpai je hospital kami di beritahu yg wan sudah tidak dapat di bt ape²
kerana jangkitan kuman telah merebak keseluruh paru² & jantung
anak² & family yg lain b'bincang dan membuat keputusan utk redha
dgn ketentuan Allah, kerana kepakaran doktor pn sudah
memberikan tanda² yg wan tidak dapat di rawat lagi..
Wan pn merasakan dirinye ingin pergi utk selamanye..
permintaannye ialah balik ke rumah mlm tu jgk..
wan di hantar dgn menaiki ambulans..diiringi ank²..
me & half family yg lain gerak dlu utk membuat p'siapan
dgn menunggu di rumah.. dlm kol 1 ++ kami pn smpai..
dlm 1 jam ++ berikutnye wan pn smpai..
semua anak², menantu, cucu, adik beradik wan yg b'dekatan turut
berada b'sama di saat wan ingin menghembuskan nafasnye g t'akhir..
kira² pkul 3.35 pg..wan telah kembali ke rahmatullah.
..Inna lillahi wa inna ilayhi raji'un..

Keesokkannya sebelum solat zohor,
wan dikebumikan.
Semoga rohnya di tempatkan dikalangan
orang² yg beriman dan b'taqwa..
Amin Ya Rabbal Alamin..

Pemergianmu tiada ganti..
Sesungguhnya kami akn merinduimu..

Reactions: