: Selamat Hari Guru 2012 :

Wednesday, May 16, 2012 7:00 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 0 Impressi0n

.Bismillah....Assalammualaikum.

Selamat Hari Guru 2012 kepada semua Warga Pendidik !

16 Mei 2012

Tanpa pendidik seperti anda, tidak akan menjadi pandailah seseorang insan itu.
Setiap ilmu yang anda berikan akan dibalas oleh Allah SWT..



 Tema Hari Guru 2012 :  "Guru Inovatif Melonjakkan Transformasi Pendidikan Negara"


















Reactions: 

: Happy Nurses Day! Selamat Hari Jururawat 2012 ! :

Saturday, May 12, 2012 12:30 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 0 Impressi0n
. Bismillah..Assalammualaikum.

12 Mei 2012
- - - - -
Happy Nurses Day!

Selamat Hari Jururawat
!


 Tema pada tahun 2012 adalah “Closing the Gap: From Evidence To Action”.

Semoga terus bersedia membantu dan memberi perkhidmatan kejururawatan dengan ikhlas dan mesra kepada masyarakat !

INFO ! ICN themes for International Nurses Day: -

    1988 - Safe Motherhood
    1989 - School Health
    1990 - Nurses and Environment
    1991 - Mental Health - Nurses in Action
    1992 - Healthy Aging
    1993 - Quality, costs and Nursing
    1994 - Healthy Families for Healthy Nation
    1995 - Women's Health: Nurses Pave the Way
    1996 - Better Health through Nursing Research
    1997 - Healthy Young People = A Brighter Future
    1998 - Partnership for Community Health
    1999 - Celebrating Nursing's Past, claiming the future
    2000 - Nurses - Always there for you
    2001 - Nurses, Always There for You: United Against Violence
    2002 - Nurses Always There for You: Caring for Families
    2003 - Nurses: Fighting AIDS stigma, working for all
    2004 - Nurses: Working with the Poor; Against Poverty
    2005 - Nurses for Patients Safety: Targeting counterfeit medicines and substandard medication
    2006 - Safe staffing saves lives
    2007 - Positive practice environments: Quality workplaces = quality patient care
    2008 - Delivering Quality, Serving Communities: Nurses Leading Primary Health Care
    2009 - Delivering Quality, Serving Communities: Nurses Leading Care Innovations
    2010 - Delivering Quality, Serving Communities: Nurses Leading Chronic Care.
    2011 - Closing The Gap: Increasing Access and Equity.
    2012 - Closing The Gap: From Evidence to Action.

Reactions: 

.Kenapa Sukar Untuk Setia?.

Thursday, April 05, 2012 5:16 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 0 Impressi0n
.Bismillah.....Assalammualaikum.

Kenapa sukar untuk setia? - "Tepuk dada tanyalah hati"

Persoalan yang cukup-cukup sukar untuk dijawab oleh orang yang tidak pernah nak cuba untuk setia. Sebab dia takkan ada jawapan pun.
Hanya dia sahaja tahu apa alasan untuk mempertahankan dirinya,
lebih tepat lagi untuk menyelamatkan diri dari dikantoi.

Tapi sampai bila harus terus menerus untuk tidak jujur? tidak setia?
Cubalah, buatlah, pertahankanlah dengan menyorokkan, dengan melakonkan yang kononnya tiada apa-apa yang berlaku 'dibelakang'..
Hanya masa yang akan menentukan berapa lama ianya akan bertahan. Ingatlah!

Kebahagian dikecapi hanya seketika, tetapi
Derita yang akan diterima mungkin selamanya.

Menyakitkan, melukakan, mempermainkan hati dan juga perasaan orang yang setia kepada anda amatlah kejam! Sampainya hati kamu?! kan?

Apa guna kalau mengaku anda seorang yang baik, jika anda sanggup membuatkan orang yang setia kepada anda menitiskan airmata? EEEE...manusia jenis apakah?


"Ku sangka hadir mu membalut luka ku
Tapi luka ku makin parah
Ku sangka bahagia bersama mu
Sebaliknya sakit hati ku
Lidah tak bertulang
Pandai bermain kata-kata
Sikap manusia pandai berpura-pura

Mengapa sukarnya untuk kau setia pada ku
Sedangkan dulu engkau pernah
Melafazkan cinta mu
Sambil kau berjanji membalut luka ini
Dan hidup bahagia
Mengapa kau
Kau dustai ku yang setia pada mu sayang
Mengapa kau tidak menghargai cinta
Dan kasih sayang ku terhadap mu
Ubahlah sikap mu insaflah wahai sayang ku
Tak guna menyesal bila balasan tiba

Ku bermohon pada Tuhan merawat luka
Agar jiwa ini
Kembali bahagia
Setelah engkau melukai"

------

Reactions: 

.Lagu dan Saya.

Monday, April 02, 2012 12:57 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 0 Impressi0n
..Bismillah.....Assalammualaikum..

Tiba-tiba sekarang ni kerap sangat dengar lagu-lagu yang agak jiwang dan syadu..
Kenapa ye? Sebelum ni pun layan la jugak, tapi bila dengar balik lagu-lagu lama tu macam lain la
susah nak digambarkan perasaan itu.. Tiba-tiba jugak nak teringat kat kenangan-kenangan lama, memori yang dulunya sudah berlalu, tiba-tiba saja menerjah melayang-layang kat ingatan..sekarang pun tak kurang hebat jugak kenangan-kenangan yang telah tercipta, bukan dulu jek..wahhh~ Kalau boleh nak simpan semua kenangan yang bahagia dalam hard disk ketat-ketat dan buang semua kenangan yang pahit jauh-jauh.

Haihhh...
Mulalah nak senyum sorang-sorang nampaknya.
Kadang-kadang member office pun tegur, kenape ni? Asyik dengar lagu jiwang je sejak dua menjak ni. Saya pun dengan selamba berkata "saje", sebab "suke" boleh?

Layan lagu ni pun boleh mendatangkan semangat ape..rasa seronok dan semangat sikit nak buat kerja yang berlambak-lambak tu..kan? Dapat lagi layan time 'ot', semua kawan-kawan da balik, tinggal jela yang berapa kerat tu, suasana pun macam sunyi, memang sesuailah..

Layan lagu jugak boleh membawa kita untuk menjadi lebih puitis, lebih romantik dalam menyusun ayat-ayat cinta..heee~

Oke. Dah. Cukup untuk hari ini. Sebelum dengan panjang lebarnya merepek.
"Saya rindu awak, lagu-lagu kita dan kenangan-kenangan kita, sebab saya memang tak akan dan tak pernah lupa setiap saat yang kita lalui serta kecapi bersama, tak kiralah waktu kita gembira atau berduka, kerana setiap saat dan detik itu amatlah, cukuplah berharga untuk diri saya" Adakah awak begitu juga?

Reactions: 

Bila Nama Tidak Di Hati ❤

Wednesday, March 28, 2012 5:56 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 0 Impressi0n
.Bismillah.....Assalammualaikum.


Apabila..........
Bila Nama SAYA Tidak Di Hati?

Bila Nama dilupakan?
Bila nombor telefon tidak dalam ingatan?
Apakah tandanya????
Banyak sangat persoalan tentang itu??


Mungkinlah..
Makin lama, makin pudar kan?
Bukan..
Makin lama makin sayang?

Siapalah saya..??
Dulu nama SAYA 'teratas',
Sekarang..nama SAYA tidak dibibir,
apatah lagi di INGATAN.

Sampainya hati, membiarkan orang lain berada di HATI dan INGATAN u??
Sangat touching dan sangat terasa oke~!
How dare u? Perlu ke?

Note : Actually, entry ni dah tersimpan rapi dalam ingatan sejak 'peristiwa' itu..
now baru diterjemaahkan melalui tulisan ;D
Sejak tu, status di BBM pun terus berubah kepada : Bila Nama Tidak Di Hati ?

.❤.❤.❤.❤.❤.

Reactions: 

.Sensitif itu SAYA.

8:24 AM By εïз .y a t i e.sb. εïз 0 Impressi0n
. Bismillah.....Assalammualaikum .

Terkadang hati mudah terusik
secara tiba-tiba pula mudah nak terasa
hal yang kecil terasa macam besarnya
usik gurauan terasa macam tuduhan
hati tak dapat menahan sedih
sekelip mata, air mata mengalir?
hanya bagi orang lain benda dan hal itu 'simple'
dan tidak bagi saya..

Kenapa?
sebab memang saya SENSITIF lah..
bukan suka-suka nak menanggis, merajuk, membawa diri
tapi itulah perasaaan saya ketika itu..

Ada orang peduli?
memamg ada pun...
terima kasih kerana mengambil berat
dan bertanya tentang apa yang berlaku kepada saya
saya menghargai masa yang kalian luangkan untuk dengar,
sharing, dan tak kisah la bila tengok saya menanggis..
mungkin orang kata saya nak ambil perhatian dari orang lain.
Demi Allah...tidak ! dan itu bukan saya, Oke!

Dengan ikhlasnya saya minta maaf kepada sesiapa yang
terasa hati dengan saya
dan saya dengan keikhlasan hati memohon maaf juga kepada anda..

Berdamai lagi baik dari bermusuhan.
Hati pun tak sakit sangat..kan?

Bukan mudah nak jaga hati orang lain
sebagaimana kita cuba nak puaskan hati semua orang.
.....

Itu yang saya lalui semalam
Sangat-sangat sedih, nanggis sampai mata bengkak
kata orang Melaka ni kuat..ternyata saya tak kuat mana..
Kuat nanggis je la..hehehe

Reactions: 

.Sudah Cukup Sudah.

Tuesday, March 27, 2012 7:02 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 0 Impressi0n
.Sudah Cukup Sudah by Nirwana Band.

Inikah caramu membalas cintaku
Kau nodai cinta yang ku beri
Inikah caramu membalas sayangku
Kau lukai sayangku untukmu.

C/ Teganya kau menari diatas tangisanku
Kau permainkanku sesuka hatimu

Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai disini saja
Daripada hati gelisa
Cintaku kau balas dengan dusta

Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai disini saja
Daripada batin tersiksa
Lebih baik ku pergi saja

Tlah berulangkali kucoba mengalah
ternyata sabarku tak berarti untukmu



Lirik yang sangat mendalam.
Haihh...tetibe touching pulak rase.
Jom layan~
Nak download video, tp officialnye tak ade lagi..
sabar menunggu..tak pe, yang pentind dah ade dalam list mp3 dalam bb :D

Nak download disini :- Sudah Cukup Sudah by Nirwana Band

Reactions: 

.Wallpaper Baru.

Monday, March 26, 2012 12:02 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 0 Impressi0n
.Bismillah.....Assalammualaikum.

Selamat Hari ISNIN
Selamat Bekerja walaupun hari pertama memang agak membosankan.
Saya pn tak tahu nk update ape hari ni..

Just wallpaper JPS yang baru ni jek..
Wah da tukar la..
kali ni warna lagi terang dan menarik..dulunya agak suram sikit..
hehehehe
kiteorg kat JPS ni tidak dibenarkan menukar2 wallpaper,
so just ikut jek ape yang telah disetkan.



sorry..keadaan desktop yang agak tidak tersusun..
just focus kat picture tu jek ye...
Daa~ sambung balik kerja... ;D

Reactions: 

.Hari Air Sedunia 2012.

Friday, March 23, 2012 1:49 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 0 Impressi0n
.Bismillah.....Assalammualaikum.




Sambutan Hari Air Sedunia 2012

Tema : Air dan Jaminan Makanan
Pada :22 hingga 24 Mac 2012
Bertempat di : Dataran Pinggiran Sungai Kerian, Parit Buntar, Perak Darul Ridzuan.
Majlis Pelancaran akan disempurnakan oleh
YAB Tan Sri Muhyiddin Yassin,
Timbalan Perdana Menteri Malaysia pada 24 Mac 2012 (Sabtu).


.....

Nak bagitahu..saya dapat Goodies yang sangat cantik~
Sempena dengan Sambutan Hari Air Sedunia 2012 ni..

Reactions: 

. Hari Kraf Kebangsaan.

Wednesday, March 21, 2012 12:59 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 0 Impressi0n
.Bismillah.....Assalammualaikum.

Tak pernah pergi

Hari Kraf Kebangsaan



kenape ye?

Nak jugak try pergi tengok ape yang ade kat sane?
Best ke tak?
Siapa yang nak bawa?

Jom...

.Kompleks Kraf Kuala Lumpur.
.Jalan Conlay.
.21 Mac - 2 April 2012.
.10 pagi - 10 malam.

Reactions: 

Out off KL

Tuesday, March 20, 2012 11:34 AM By εïз .y a t i e.sb. εïз 0 Impressi0n
.Bismillah.....Assalammualikum.

Saya berada di Hotel Seri Malaysia, Genting Highland.

Sejuk!



Sent from my BlackBerry® smartphone

Reactions: 

: Angkasa :

Wednesday, March 14, 2012 7:21 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 0 Impressi0n
.Bismillah.....Assalammualaikum.

Love ❤ this song..
Thumbs up..







..Diandra Arjunaidi - Angkasa..
------

Jika ku tuliskan
sepucuk surat cinta oh bagimu
mungkinkah ia mampu
mengubah fikiranmu
tentang diriku yang sayang
menanti ketibanya hari

ke angkasa
dan kembali
ku tetap berada disisi
cinta kita bagaikan fantasi
kau lah yang ku miliki
kau lah yang ku mencari
selama-lamanya

walaupun kita dua insan
yang tak pernah memahami
diri kita yang berlainan alam
tapi takdir kita bertemu
dan ku tak akan lepaskan
perasaan ini

dan sayang mungkin kita
tak harus kekal begini
dan sayang kita harus
menempuhi realiti
realiti..realiti..
------

Reactions: 

: Badminton Time :

7:18 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 0 Impressi0n

.Bismillah.....Assalammualaikum.

Picture ni mase we all play badminton ☄ kat JJB Court Setapak..

Tak pandai sangat pun main actually.. hehehe

Saje nak tumpang sibuk dengan member2 MyIPO..

Biasanya if tak ade ape2 dan masing2 free pada hari Jumaat

they all [Zam, Nasrul, Jijem, Chups, Fadz, Fiza, dan saya :P)

akan training badminton disane..

Candid by Chups..

Edit also by my Chup's..

Thanks Dearest ッ


Reactions: 

Test

7:14 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 0 Impressi0n
First post by my BB ;)


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Reactions: