Bila Nama Tidak Di Hati ❤

Wednesday, March 28, 2012 5:56 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 0 Impressi0n
.Bismillah.....Assalammualaikum.


Apabila..........
Bila Nama SAYA Tidak Di Hati?

Bila Nama dilupakan?
Bila nombor telefon tidak dalam ingatan?
Apakah tandanya????
Banyak sangat persoalan tentang itu??


Mungkinlah..
Makin lama, makin pudar kan?
Bukan..
Makin lama makin sayang?

Siapalah saya..??
Dulu nama SAYA 'teratas',
Sekarang..nama SAYA tidak dibibir,
apatah lagi di INGATAN.

Sampainya hati, membiarkan orang lain berada di HATI dan INGATAN u??
Sangat touching dan sangat terasa oke~!
How dare u? Perlu ke?

Note : Actually, entry ni dah tersimpan rapi dalam ingatan sejak 'peristiwa' itu..
now baru diterjemaahkan melalui tulisan ;D
Sejak tu, status di BBM pun terus berubah kepada : Bila Nama Tidak Di Hati ?

.❤.❤.❤.❤.❤.

Reactions: 

.Sensitif itu SAYA.

8:24 AM By εïз .y a t i e.sb. εïз 0 Impressi0n
. Bismillah.....Assalammualaikum .

Terkadang hati mudah terusik
secara tiba-tiba pula mudah nak terasa
hal yang kecil terasa macam besarnya
usik gurauan terasa macam tuduhan
hati tak dapat menahan sedih
sekelip mata, air mata mengalir?
hanya bagi orang lain benda dan hal itu 'simple'
dan tidak bagi saya..

Kenapa?
sebab memang saya SENSITIF lah..
bukan suka-suka nak menanggis, merajuk, membawa diri
tapi itulah perasaaan saya ketika itu..

Ada orang peduli?
memamg ada pun...
terima kasih kerana mengambil berat
dan bertanya tentang apa yang berlaku kepada saya
saya menghargai masa yang kalian luangkan untuk dengar,
sharing, dan tak kisah la bila tengok saya menanggis..
mungkin orang kata saya nak ambil perhatian dari orang lain.
Demi Allah...tidak ! dan itu bukan saya, Oke!

Dengan ikhlasnya saya minta maaf kepada sesiapa yang
terasa hati dengan saya
dan saya dengan keikhlasan hati memohon maaf juga kepada anda..

Berdamai lagi baik dari bermusuhan.
Hati pun tak sakit sangat..kan?

Bukan mudah nak jaga hati orang lain
sebagaimana kita cuba nak puaskan hati semua orang.
.....

Itu yang saya lalui semalam
Sangat-sangat sedih, nanggis sampai mata bengkak
kata orang Melaka ni kuat..ternyata saya tak kuat mana..
Kuat nanggis je la..hehehe

Reactions: 

.Sudah Cukup Sudah.

Tuesday, March 27, 2012 7:02 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 0 Impressi0n
.Sudah Cukup Sudah by Nirwana Band.

Inikah caramu membalas cintaku
Kau nodai cinta yang ku beri
Inikah caramu membalas sayangku
Kau lukai sayangku untukmu.

C/ Teganya kau menari diatas tangisanku
Kau permainkanku sesuka hatimu

Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai disini saja
Daripada hati gelisa
Cintaku kau balas dengan dusta

Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai disini saja
Daripada batin tersiksa
Lebih baik ku pergi saja

Tlah berulangkali kucoba mengalah
ternyata sabarku tak berarti untukmu



Lirik yang sangat mendalam.
Haihh...tetibe touching pulak rase.
Jom layan~
Nak download video, tp officialnye tak ade lagi..
sabar menunggu..tak pe, yang pentind dah ade dalam list mp3 dalam bb :D

Nak download disini :- Sudah Cukup Sudah by Nirwana Band

Reactions: 

.Wallpaper Baru.

Monday, March 26, 2012 12:02 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 0 Impressi0n
.Bismillah.....Assalammualaikum.

Selamat Hari ISNIN
Selamat Bekerja walaupun hari pertama memang agak membosankan.
Saya pn tak tahu nk update ape hari ni..

Just wallpaper JPS yang baru ni jek..
Wah da tukar la..
kali ni warna lagi terang dan menarik..dulunya agak suram sikit..
hehehehe
kiteorg kat JPS ni tidak dibenarkan menukar2 wallpaper,
so just ikut jek ape yang telah disetkan.



sorry..keadaan desktop yang agak tidak tersusun..
just focus kat picture tu jek ye...
Daa~ sambung balik kerja... ;D

Reactions: 

.Hari Air Sedunia 2012.

Friday, March 23, 2012 1:49 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 0 Impressi0n
.Bismillah.....Assalammualaikum.




Sambutan Hari Air Sedunia 2012

Tema : Air dan Jaminan Makanan
Pada :22 hingga 24 Mac 2012
Bertempat di : Dataran Pinggiran Sungai Kerian, Parit Buntar, Perak Darul Ridzuan.
Majlis Pelancaran akan disempurnakan oleh
YAB Tan Sri Muhyiddin Yassin,
Timbalan Perdana Menteri Malaysia pada 24 Mac 2012 (Sabtu).


.....

Nak bagitahu..saya dapat Goodies yang sangat cantik~
Sempena dengan Sambutan Hari Air Sedunia 2012 ni..

Reactions: 

. Hari Kraf Kebangsaan.

Wednesday, March 21, 2012 12:59 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 0 Impressi0n
.Bismillah.....Assalammualaikum.

Tak pernah pergi

Hari Kraf Kebangsaan



kenape ye?

Nak jugak try pergi tengok ape yang ade kat sane?
Best ke tak?
Siapa yang nak bawa?

Jom...

.Kompleks Kraf Kuala Lumpur.
.Jalan Conlay.
.21 Mac - 2 April 2012.
.10 pagi - 10 malam.

Reactions: 

Out off KL

Tuesday, March 20, 2012 11:34 AM By εïз .y a t i e.sb. εïз 0 Impressi0n
.Bismillah.....Assalammualikum.

Saya berada di Hotel Seri Malaysia, Genting Highland.

Sejuk!



Sent from my BlackBerry® smartphone

Reactions: 

: Angkasa :

Wednesday, March 14, 2012 7:21 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 0 Impressi0n
.Bismillah.....Assalammualaikum.

Love ❤ this song..
Thumbs up..







..Diandra Arjunaidi - Angkasa..
------

Jika ku tuliskan
sepucuk surat cinta oh bagimu
mungkinkah ia mampu
mengubah fikiranmu
tentang diriku yang sayang
menanti ketibanya hari

ke angkasa
dan kembali
ku tetap berada disisi
cinta kita bagaikan fantasi
kau lah yang ku miliki
kau lah yang ku mencari
selama-lamanya

walaupun kita dua insan
yang tak pernah memahami
diri kita yang berlainan alam
tapi takdir kita bertemu
dan ku tak akan lepaskan
perasaan ini

dan sayang mungkin kita
tak harus kekal begini
dan sayang kita harus
menempuhi realiti
realiti..realiti..
------

Reactions: 

: Badminton Time :

7:18 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 0 Impressi0n

.Bismillah.....Assalammualaikum.

Picture ni mase we all play badminton ☄ kat JJB Court Setapak..

Tak pandai sangat pun main actually.. hehehe

Saje nak tumpang sibuk dengan member2 MyIPO..

Biasanya if tak ade ape2 dan masing2 free pada hari Jumaat

they all [Zam, Nasrul, Jijem, Chups, Fadz, Fiza, dan saya :P)

akan training badminton disane..

Candid by Chups..

Edit also by my Chup's..

Thanks Dearest ッ


Reactions: 

Test

7:14 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 0 Impressi0n
First post by my BB ;)


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Reactions: