Thursday, May 31, 2007 10:35 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 1 Impressi0n
.: tired day :.


Ya Allah, arini mmg tol² tired.. lately nih aku asyik tido late cuz nak siapkan cd kids learning.. n alhamdulillah udah pn siap 97%.. mm t0day pagi² lg ak bgn cuz nk wat double, triple checking tuk project final ak tuh.. n touch up cket ape yg patuh.. ak duk ngadap pc nih sampai k0l 3.30 camtu.. yg ak geramnye bout cd nih, sampai 4,5 kali ak publish.. ble da publish jew, s0und xkuar lew, itu lew, ini lew.. mm, n alhamdulillah akhirnye 0k jgk.. so ape lagik, terkocoh² ak nak ngejo mase cuz Pn. Poja suh anto before 4.30.. nasib ak baik tol cuz time nak anto ak jmpe Pn Poja, n Pn Poja pun cam da prepare nak blik jew..

papepn, thx a lot for Pn. Mahfuzah... ^.^

Reactions: 

Tuesday, May 29, 2007 3:55 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 1 Impressi0n
.: stm 4a :.

24 may 2007
at
Mahkota Century Hotel, Malacca




ni lew muke dak² class aku + lecture aku.. dak² class aku ni ciput jew, tp pe'el memasing tuhan jew yg tahu.. include aku la, aku ni bknnye baek sgt utk ckp owg len xbaek.. s0 kali nih aku plan nk introduce dak² class aku + lecture yg ade kt photo tuh skali...

En. Jasmi : die nih ajo pmbgnan diri, die ajo class aku dr sem 1 lagik..
Ustaz Fuahaidi : die lak ajo p.islam.. aku ske sgt blajo ngan die..
En. Aziz : lecture landskap..
En. Rahim : pegawai pengambilan pelajar..
En. Dzulkarnain Goh : Pengetua KKAG..
Cik Hamidah : Lecture Class STM 4A..
Pn. Mahfuzah : Lecture MM, Web Dep..
Cik Izzah : Lecture Net Sys, OS..


- student -

Mohd Hamdan Kasbula a.k.a ayob
  • kaki sakat
  • late msk class reason die mgrain n bgn late..
Khairul'Amirin Kamarudzaman a.k.a roket
  • slalu xmsk class reason "hek eleh..aku penat ar"
  • study cam cincai tp exam result leh thn
Hafizuddin Omar a.k.a apiz
  • bf rose - slalu sgt date kt cafe, dulu lew
  • bdk² class aku ckp dulu stokin die busuk tp skrg dah pndai mewangi dah.. hehe jgn mara ek rose
Nazrullah Hashim a.k.a micheal
  • pemalu yg amat
  • volume voice die slow sgt, ade emas berlian ke ape lam mulut die tuh
Noor Asnida Ibrahim a.k.a nieda
  • mate sepet mengalahkan actress winter sonata
Norizwaniza Sulaiman a.k.a eja
  • tak tau la aku nk ckp die nih mcm ape, tuhan aje yg taw..
  • sumtime ok, sumtime idak, senang ckp ssh nak fhm habit die..
  • angin monsun tropika mengatekan die couple ngan anak datuk.. memasing iyekan ajela
Nabila Abd kadir a.k.a bella
  • powerpuff gurl kt k0lej
  • suke wat hal sendiri n ade team sendiri
  • stylo milo gak bdknye
Noranis Sahat a.k.a anies
  • ade crv - ramai lew yg numpang.. hehe
  • mulut laser cket
  • suke cubit² smpai lew lebam
Nur Mastura Husin a.k.a mas
  • bru dpt award "besh student"
  • dulu low profile but now idak lagik
  • aku pun xfhm dah die nih mcm ne cuz dah berubah pe'elnye
Suriyati Bakar a.k.a suria/kl
  • partner suhaida, baik gile.. kemane² bdua aje
  • suke sgt pose senget.. hehe
Nor Hajar Mohd Yusoff a.k.a haja
  • perahsia n ssh nk tnjuk feel sbnr die
  • sumtime aku keliru ngan die
  • aku syg die
  • kat kolej aku geng ngan haja + aien
Nor Ain Aziz a.k.a aien
  • ni lagik sorang, aku xfhm gak.. ssh nk share prob die ngan owg len
  • when she not in gud mud, ngan aku pn die xnk ckp, tp aku fhm
  • aku syg die jgk
  • kat klej aku geng ngan aien gak, g ane² ngan cik aien nih
Nursuhaida Abas a.k.a su/kl
  • partner suria
  • nak ckp lelebey pun mls.. die snstf cket kot
  • .......
Aku?? Norhayatie Yaakop a.k.a yatie/mama
  • no komen, bak kate "manok" kt ms tak kenal maka xcinta
Khatijah Kasim a.k.a Ketty - huhuhu
  • aku ni mls lew nk cite pasal diz gurl, byk yg mnyakitkan hati jew
  • hope one day die berubah n sedo diri cket
  • bak kate "dyla" tah berape tebal make up kat muke die.. xcaye tgk blog dyla.. huahuahua
Siti 'Aifaa Rahim
  • ssh gak aku nak fhm die nih.. aduh aii, pening pk
  • dulu leh dikatekn rapat gak lew, but now hahaha fhm² je lew.. bak kate tun mahathir melayu mudah lupe

Reactions: 

Monday, May 28, 2007 4:56 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 0 Impressi0n

.: k.A.w.a.N :.

Di mana nilai kawan
Jikalau itu kau cemari
Jauh sekali kau faham erti
Persahabatan
Jikalau itu kau khianati
Apa salah dan dosaku
Selidikilah andaianmu
Aku sangka kita melangkah
Dalam satu tujuan
Fikir dalam satu matlamat
Rupanya aku disalahertikan

Yang asli telah pergi
Yang ada cuma palsu
Namun masih ada ruang
Kemaafan
Jika masih ada setitik
Kekesalan....

Reactions: 

Saturday, May 19, 2007 1:09 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 3 Impressi0n


KAER
.: IZINKAN AKU PERGI :.

Sinaran mata
Cerita segalanya
Duka lara terpendam
Memori semalam

Tinggal segala cinta
Tiada kembalinya
Lama dikasih kita
Kau bawa bersama

Mimpi indah mekar
Saat cinta bersemi
Sedetik asmara syurga
Selamanya

(Korus)
Pergilah rinduku
Hilangkan dirimu
Tak sanggup menanggung
Derita dikalbuku

Pergilah sayangku
Bermula semula
Semangat cintaku
Membara kerana dia
Tiada niatku

Tersemat dijiwa
Setia bersamanya
Cinta murni berdua
Beribu teguhnya

Mimpi indah mekar
Saat cinta bersemi
Sedetik asmara syurga
Selamanya

(Ulang korus)

Maafkan aku duhai kasih
Izinkan ku pergi


Lagu: Azlan Abu Hassan
Lirik: Sulu Sarawak


nk ch0tchet cket :


mmg lirik ngan mel0dynya di arrange ngan baik skali..
besh dengar, asyik ulang² jerk..
x di nafikn, mule² dgr.aku say ntah cam pape je lagu ni..
tp bile slalu dgr..
fuhhh...rase nk dgr lg tu..
mmg mndlm t0l lagu ni..
x lengah cri mp3 lagu ni n lirik die..
pe lg...
nyanyi le..
s0rng gurl ni,bdk klej aku gak..name aien..
die p0n ske lagu ni..syik nyanyi je..
aku tujukn this s0ng kat die k...
yg my ba
( tut...mak aku call die banana, bkn name sbnar..m'rangkap bkal adik ip0..)
ni plak,
mule² same le cam aku, mulenye x suke..
tp die plak yg lebih² n0w ni...
this s0ng f0r u t0o..
thx tlg crikn lagu ni..

k le ..pnt nk tlis lg..
izinkan ku pergi =)

Reactions: 

Wednesday, May 16, 2007 2:53 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 2 Impressi0n
.: Mother Day :.

3 hari lepas adela Mother Day.. aku juz sambut ala kadar aje, but meriah cuz dapat luangkan mase dgn fmly n "adik²" cyg aku..serta mak aku yg tersayang.. bos tmpat aku part time tuh pun baek ati cuz bagi aku cuti tuk spend time ngan family ~thx sis nafisah~ ^.^
mak aku da sibuk² nak masak laksa cuz nak celebrate kat uma mak long aku ( syok kat sane ade pantai )..
  • sampai uma mak long lam kol 3 lebih
  • lepak² kat pondok tpi pntai tuh!!
  • adik² aku ( nana n aien ) da siap² tuko baju n sua cuz nak maen kat pantai
  • maen tanam² gune pasir..
aien ~ designer
tukang kambus aku n nana

nana ~ superwoman
telah didesign oleh aien mnjd superwoman

me ~ ikan duyung
aku pulak jadik ikan duyung yg paling montel skali..

  • da pueh maen pasir kiteowg berendam kejap.. pastu gatal² sbb ade mende alah ni gigit.. aku pun xtau nk panggil mende alah ni ape, "kutu pasir o kutu air"
.................................................................................................................

da suda berendam air laut, baru la aku tau kat situ ade buaye...wan aku baru ckp, hua hua hua.. mujur kami xkne mkn dek buaye..

~ time to eat ~

we eat
  • laksa
  • bihun goreng
  • cake ~ dah terpenyek sbala cuz ank mak long tindih
we drink :
  • kopi ~ burger yg wat
  • teh ~ burger gak yg wat
  • teh susu ~ burger lg
thx burger cuz sediakan minuman tuk kami..

Reactions: 

2:25 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 1 Impressi0n
.: Hepi Teacher Day :.


tanggal 16 may, merupakan hari guru...aku masih ingat lg, sambutan hari guru....especially, masa kau form 5...itu la kali terakhir aku sambut hari guru & berakhir la taraf aku sbg student high school..

sempena menyambut hari guru ni...aku nk wish "SELAMAT HARI GURU" buat guru2 seluruh malaysia & semestinya buat guru2 yg penah mengajo aku...jasa beliau akan aku kenang.....antara tempat pengajian aku;
  1. Sekolah Tadika Kemas, Kuala Linggi, Melaka
  2. Sekolah Kebangsaan Kuala Linggi, Melaka
  3. Sekolah Agama Kuala Linggi, Melaka
  4. Sekolah Menengah Kebangsaan Rahmat, Melaka
  5. Kolej Komuniti Alor Gajah, Melaka
x lupe gak kat sekolah tempat aku penah ngajo dulu ( sk Othman Shawal ).. mase aku ngajo dulu baru le aku tau bukan senang nak ngajo budak² nih...
n lastly wat bakal² guru yg skang nih duk tungkus lumus blajo tuk jadi cikgu tuh, aku hope u all sume hargai n gunekan peluang yg ade dgn sebaeknye...



Reactions: 

9:31 AM By εïз .y a t i e.sb. εïз 1 Impressi0n

.: Ada apa dengan C.I.N.T.A ?? : .


Satu masa tlah terlewati
Benci dan rindu merasuk dikalbu
Ada apa dengan cintaku
Sulit untuk aku ungkap semua
 Jangan pernah bibir tertutup
Bicarakan semua yang kau rasakan
Cinta itu kita yang rasa
Bila sengsara hatikan merana
Wahai pujangga cinta
Biar membelai indah
Telaga dikalbuku
Jujurlah pada hatimu
 Ada apa dengan cinta
Perbedaan aku dan engkau
Biar menjadi bait
Dalam Puisi cinta terindah
 Andai bumi terbelah dua
Biar kita tetap saling berpeluk



.: C. i.N.t.A :.

Perempuan Datang Atas Nama Cinta
Bunda Pergi Karena Cinta
Digenangi Air Racun Jingga
Adalah Wajahmu
Seperti Bulan Lelap Tidur
Di Hatimu
Yang Berdinding Kelam
Dan Kedinginan Ada Apa Dengannya ?
Meninggalkan Hati
Untuk Dicaci
Lalu Sekali Ini
Aku Lihat Karya Surga
Dari Mata Seorang Hawa
Ada Apa Dengan Cinta ?
Tapi Aku Pasti Akan Kembali
Dalam Satu Purnama
Untuk Mempertanyakan Kembali Cintanya
Bukan Untuknya Bukan Untuk Siapa
Tapi Untukku...
Karena Aku Ingin Kamu




.: aku ingin bersama-samanya :.

ketika tunas ini tumbuh serupa tubuh yang mengakar

satu nafas terhembus adalah kata

angan debur dan emosi tercampur

dalam jubah terpautan

tangan kita terikat...bibir kita menyatu..

maka setiap apa yang terucap

adalah sabda pandita ratu

di luar itu pasir

di luar iti debu

hanya pasir meniup saja lalu terbang hilang tak ada

tetapi kita tetap menar

menari cuma kita yang tahu

jiwa ini adalah tandu

bukan duduk saja

maka akan kita bawa semua

karena kita adalah Satu






Tentang Seseorang

Ku lari ke hutan kemudian menyanyiku

Ku lari ke pantai kemudian teriakku

Sepi..sepi dan sendiri aku benci

Bikin bingar...aku mau di pasar

Bosan aku dengan penat

Dan enyah saja kau pekat

Seperti berjelaga jika ku sendiri

Pecahkan saja gelasnya biar ramai

Biar mengaduh sampai gaduh

Ada malaikat menyulam

jarring laba-laba belang

ditembok keraton putih

Kenapa tak goyangkan saja...

loncengnya...

biar terdera...

atau aku harus lari ke hutan

belok ke pantai...?


hurm..tibe² jerk t'ingt nk write b0ut cite ada apa ngan cinta ni.. cite ni,adlah salah satu film yang aku minat n suke t0nton.. best gak..tg0k rangga n cinta tu.. huhuhu...


Reactions: 

Thursday, May 10, 2007 12:28 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 2 Impressi0n
.: Adidas Sling Bag :.
weetss...

i like!!
n finaly i found a sling bag for sch.

end the day wif a trip to dam seletar reservoir.

kip biting bi's arms.

haha..

dats wat i like to do.
poor bi.
dat place is lik another east coast but without toilet.
haha.
thers pple picnicing ther.

lastly::





Reactions: 

Wednesday, May 09, 2007 5:01 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 0 Impressi0n

Hari iniku kembali lagi ke pinggiran pantai ini

lantas aku duduk termenung

sejenak pandangan ku ke langit biru

menyaksikan keindahan alam

tiba-tiba seungkai emosi menjelma mengusik jauh dalam sanubari

menghiasi kesyahduan oh tuhan

bertapa sukarnya aku melupakanmu dikala sepi bertandang

deruan ombak memukul pantai bagai memanggil dan mengusik hatiku

entahlah sampai bila harus aku tempuhi jawapan nya masih kucari......

Reactions: 

4:47 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз 1 Impressi0n

.: Hari-hariku :.

Berat melangkah hari ku

Lama benar datang nya

Masih ku tidak faham akan kesudahan

Berat melangkah hari ku

Bilakah datang nya

Masih ku tunggu

Masih ku ragu

Hari itu penghujung hari ku

Permulaan hari baru

Permulaan Kehidupan baru

Hari penghujung duka

Hari matinya penantian

Hari tiada penyeksaan

Namun ku masih di hari ini

Masih berat langkah nya

Tiada hujung lagak nya

Reactions: 

9:30 AM By εïз .y a t i e.sb. εïз 0 Impressi0n
Cinta Dan Kasih

Oh...
Tiada ku menduga
Setelah sekian lama aku sendiri... menyepi
Hadirmu bak selembut bayu
Menghembus dingin di wajahku
Mengeringkan air mataKau belaian di jiwa
Genggaman erat tangan mu
Membuat aku terharu
Keikhlasanmu sungguh
Mengusik emosi dan perasaan
Kau jua pernah dipermainkan
Kini kau ingin aku
Membelai di jiwa
Walaupun kau bukan kekasih
Namun bukan sekadar teman biasa
Hadirmu membawa cahaya
Di hati nan terluka
Di antara cinta dan kasih
Apakah ada jurang pemisah
Hadirmu membawa cahaya
Di hati nan terluka...
oh sayangku

Reactions: