.: Kg punye cerita :.

Monday, June 14, 2010 4:45 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз
: Bismillah .....Salam :

hurmm jumaat mlm, blik kg..
me amek kesinambungan dr cite my lil ye..
ha'ah blik kg kali ni mmg pnt sgt²
mcm² mende kami bt..terasa cepat sgt mase b'lalu bile kat kg..

smentara atuk, pak lang, mak lang, mak pi beli brng² utk kenduri pd
sblh mlmnye, kami ( me n my lil ) tggl kat umah je, tlg mak bsuh baju, sapu smph kt dpn umah,
basuh kete mak....
then pas mak blik dr psar, kami pn siap² blik kg, umah arwah wan, tuk tlg pape yg patut,
tula..same ngan pe yg my lil cite tu..kami bt mende yg same..ade satu je yg me tak buat..
"tlg kacau pengat" die yg nk kaco sgt, bia die kaco..maklumla..rajin tlg mak..hihihi


sementara tu my wan busu masak sambal udang (nyummiess) , wan pati masak su un tumis air + prepare cencaluk..wahhh~ kene selera me mlm tuh..my mak cik goreng ikan cencaru..hurmm sedap sgt mkn mlm tuh..dpt lg mkn rmai² dan b'kumpul b'sama family yg amat di sygi :D
dan alhamdullillah kenduri arwah wan utk hari ketujuhnya b'jln dgn baik..Semoga rohnya tenang disane, di cucuri rahmat.

malam berlalu....

Esoknya hari ahad..

laa kejapnye da ahad..pagi tu tggu saiful dtg utk settlekn hal umah..then kami pn pi bli brkfast kat Masjid Tanah, tempat fav. kami utk sggah brkfst adalah Restoran Che Man..
di sinila ade insiden yg budak itu, merajuk..tak mahu mkn..alololo..ngadeee...
disbbkn majuk la sgt,tapau je roti sardin + sandwich + teh tarik utk die..
kat umah plak majuk x mau mkn, pas mak pujuk barula nk mkn..mmg ngadeeee kn? ee :P
me pujuk tak mau...hummmm :P wueeekk..

then pas mkn, kami tggu mak long dtg amek kami..nk pi shopping brng² kawen cousin kami, yg akn b'kahwin pd July ini..wahhh~ mcm seronok je tgok org sh0pping kawen ^_^
me & my lil di amanahkn utk m'yiapkn wedding card utk majlis itu nnt..h0pe dpt siapkn spt yg mereka inginkn..n0w ngah cari mase nk bt..maklumla busy sgt n0w ni..


balik sh0pping, kami sggh m'getea kat Omak Den..haaa~ skali lg budak tuh majuk psl tarik meja..huhu asyik majuk je die..rse nk cubit² je pipi die yg mkin m'chubby tuh..die majuk, me pn leh majuk, smapai tak mau mkn..kami just mkn otak² je..haha :P rugi²
pak long belanja lak tuh..


Then nk settlekn bout mak andam, mak andam plak takde umah..balik jela nmpknye..
mlm tuh dok sibuk² packing barang..then kami sume gerak dari kg lebih kurang pkl 2.30 pg, smpai kl kol 4.++, arghhhh ngantuk + letih masih belum hilang lg..tp seronok balik kg..

Reactions: 

1 Response to ".: Kg punye cerita :."

  1. ChupChintap Says:

    haha, part2 mrjuk tu yg xthn.
    me kan sensitif dua tiga menjak ni.
    harap fhm.

Post a Comment