: 9.10.11.12 :

Tuesday, July 13, 2010 3:33 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз
: Bismillah.....Salam :

4 in 1 post~
hope para pembaca..tekun dan gigih membaca stp inch penulisan ini ye..
coz me kurang ada masa + kurangnya kerajinan utk update last week..

9 Julai 2010,
hurmm..sgt seronok berade di kg..
mlm jumaat pas je smpai msjid tanah, kami tggu mak..
then mak da b'siap nk pi umah pengantin perempuan..
me tnye mak, kami nk pi jgk ke? mak ckp pi la kejap..
pak lang + n family kmi yg lain da dok tggu kdtgan kami..
hehe kire agak malu + seganla nk pi sne sbb kami just pkai jeans je..
nk pi umah kawen bknke pkai bju kurung..baru nmpak sopan + manis..
itula kali pertama me pi umah org kawen pakai jeans..
xpelakn, blh dimaafkn ye..lgpn kami smpai da lewat jgk..
kire² pukul 10 kot..org pn da xramai,
just tggl kaum kerabat family perempuan je..

pas je mkn kat sne,
kami pn balik umah pengantin lelaki, my cousin la, ank 2nd mak long..
mula task utk kami mlm tuh..tugsnye, masukkan telur rebus + cumi + air mineral + cake dlm uncang
bt b'ramai² dgn meriahnye suasane..tp sygnye arwah wan xdpt tgok.. :(
pas settle tuh kami cucuk bunge manggar plak..haha~ my mum mmg creative.. :D
alaaa..xde pict bunge manggar tu plak nk bg tgok..ade gula panda lg kat bunge manggar tuh..
kire² pukul 2 lbih kot bru kami balik umah then tido..

10 Julai 2010, 
sabtu pagi ~
pas je brkfst mee goreng yg pedas, kami pi umah mak long..
tlg² ape yg patut...then tnghari m'yertai rombongan pi m'hntar pengantin kt umah perempuan..
orange adlah thema pengantin perempuan that day~
pengantin di arak serta di junjung lg tuh~ hihi..kami di jamu mkn lauk pengantin..pas je sttle, kami pn balik umah mak long semula..acare seterusnya amat m'yedihkan bg my lil sis...
agk² ape ea? haha~ kupas kulit bawang~ aiseehhhh..smpai menitis-nitis airmatenye..
haha klaka la u nih? org tua² ckp dlm bdn u tu byk angin..
(exactly~! - tlg jgn nk menafikan oke..~!) *_*
sbgai upah, kami ikut pak lang + mak lang  + mak  + mak cik pi Family store..
haha kecoh je, mcm la nk pi mane + jauh sgt..xpee..jnji dpt air vitagen hijau~! beshhh..
& dpt bli hadiah tuk pengantin skali..xyah nk susah² bwk nek motor..huhu then ade lg 1, utk cari beberape hadiah berupa mkanan utk para tukang msk + orang penangga + family urusetia yg b'nasib baek..kirenye mcm cabutan no. b'tuah la tuh~! kite tgok sape yg kne..haha nk tau sape dpt no 1? tggu ea, bce yg akn me type kat bwh ni nnt :D
pas je sttle beli brngan sume..kami pn balik la umah mak long semula. mlm yg di nanti²
me, my lil, dgn bantuan atin, ayeen + ida.. utk bt nombor pd hadiah berupe aneka mknan itu..
mudah je..kami akn memberikan sekuntum pin bunge yg dilekatkan duet seringgit  yg tlh dilekatkan blkangnye no "bertuah" & diberikan kpd org² penting disebalik majlis itu b'lngsung..hurmm~
sbyk 52 hadiah pelbagai jenis tp sume dlm bntuk mkanan + minuman..contohnye gula² air botol, coklat, kerepek, biskut, kopi, milo, susu tin,byk lg,yg xthnnye, my mum sponsor packet biskut bulat, alaa yg keras tuh..
kiteorg sume gelak, then sape la yg dpt biskut keras tuh kn?..haha tggu..
then 2 hadiah utk 2 no. yg pling b'tuah
(hadiah special la cket dr yg biase2 tuh , kire hamper kecik la) hihi!
mlm itu b'lalu..abis sume siap² kn kerja kt umah mak long,
kami pn pulang ke umah kami..kire² kol 3 jgk kot..

11 Julai 2010,
esok menjelma..ahad 11 Julai 2010, hari bhgia bagi my cousin,
majlis ini b'langsung di Lot 143, Kg. Tengah..Kuala Sg. Baru Melaka.
thema sebelah family kami hijau~! go green~!
wah! sume fmily t'dekat kami b'baju hijau...hihi..
msing² t'semat di baju or topi msing² bunge yg di edarkn..
si abg DJ akn m'gumumkan no siape yg b'tuah akn dpt hadiahnye~!
mcm biase, kami ditugaskan di bhg. paling byk mnggunakan tgan..
sediakan bngkusan telur utk bapa + mak pengantin hulurka n kpd para tetamuyg sudi hadir
& yg pling pnting adlh keje tulis menulis ape yg t'kandung di sebalik smpul itu..huhu
org melaka mmg mcm tu kot, sbb ini adlh kali ke3 kami di tgaskan begitu tau~ kn chup's :D

lagu karaoke b'silih ganti, acara cabutan no b'tuah pn semakin meriah~
me pkai no 17, my mum no 47 kot..xingtla, my lil punye no b'tuah die 19..
wahh suke je tgok org laen dpt..bilala no me gaknye..haa no me la..
haha no tu kireny no yg t'awal, sure giftnye kureng meletop,
coz hadiah dr awl kami susun dr murah ke yg paling mahal~
dlm bz tuh, ishhh no me laaa...hahahahaha gelak x henti² ape yg me dpt?
hihi biskut bulat? adehhh asyik pe lg tbahak-bahak la kaum family gelakkan me..
ishhh bru mula td berangan pk dpt air botol f&n stoberi ke, ice cream soda ke, ni biskut bulat sje..
nmpknye wakaf jela mkanan tu kat my mum..tngh busy² siapkn lauk pengantin, no my mum plak yg nek..haha dptla biskut tiger~! then diikuti fmily + sdare mare yg laen..my lil sis nih x pat lg?
ade harapan x nih?

jam da kol 1.00 lbih, rombongan dr p'gantin perempuan pn dtg..
pengantin di arak dgn paluan kompang dan diiringi oleh 2 bunge manggar yg bg me lom ade org bt lg kot..hihi
pas upacara mnepung tawar, kami m'jemput pihak perempuan plak mkn b'adab dgn lauk pengantin yg amat enak dimasak oleh my mak lang dan dibantu oleh my mum, mak cik, mak teh + ank²nye..sedapnye cocktail tuh~ tp syg xsempat kami rase da abissss..tp sygnye mak lang kat kami² sume nih sbb ptg tu die btkan utk kami plak..suke³ :e
ckp..ckp..ckp..tibela msenye pengantin akn m'cabut 2 cabutan no. b'tuah yg t'akhir..hamper kecik tuh..
abg DJ dgn suspennye m'umumkan no b'tuah itu..my lil xpat lg tuh..ade ke tak?
no.....2 angka, angka belas, bwh 20..haaaa~ cam ade harapan je..
no. 19~!!!!!! pesal plak me "hurmmmm" haha blh plak lupe yg tuh no my lil..
pttla die bangun dr kerusi itu~!
hahaha "no me la die ckp"...me pn b'sorak sakan la ngan laen² smbil diiringi tepukan oleh fmily yg laen...wahhh~ btul² b'tuah la no u tu..dpt hamper lg tu..grand prize no 1~! bangga me..bangge mak..
berkat cabutan pengantin la tuh..berkat u duduk dpan utk menulis byk&2; tuh..
Alhamdullillah~ majlis b'jalan dgn lancar & jayanya..
terima kasih byk² kpd sume org yg t'libat yg byk membantu
family mak long + pak long me itu..Allah maha mengetahuinye, Allah juga akan membalasnya..

12 Julai 2010
Isnin itu me cuti :D mmg sje amek cuti, lgpn mak ckp nk beli brng cket..
tp tak jd pn..tnghari pi bli tickt utk blik kol 3 ptg, then jup je pastu dpt call ckp pak lang ajk blik sme,
my mum da pi umah mak long awl pg nk tlg ape yg ptut, kmas² pinggan mangkuk..

kami pn pi la umah mak long, then they al ckp xtau blik kol bape, we all ni tak maula blik lwt sgt,
coz bju tak iron lg, sok nk keje..ishh..tak leh jd kami pn ajk mak blik nk kejar nek bus kol 3 tuh..hope smpat, jam pn da kol 2 .20 tuh..mmg tak smpat, kononnye nk tkr ticket ke pkl 4.30 ptg, tkut t'kejar² tp xleh..
so kami dermakan 24.80 kpd tokey bus MARA then beli ticket lain...
da la panas time tuh...badan me pn da mule rse lain mcm je..nk dmam :o
thx mak..hntar kami..slamat smpai sentul dalm kol 7 lbih maybe..

Alhamdullilah..

( actually me sedey sbb xdpt amek byk pict me mse majlis tuh,
disbbkn cmera me itu merajuk, sgt tak best ! sorry ye no pict for this entry :i ) FRUST SGT!

Reactions: 

2 Response to ": 9.10.11.12 :"

  1. ChupChintap Says:

    wah pack updating...
    hehe, ape pn me xsgke dpt grand prize tu. hehe... 19 lucky number... hehe :D

  2. yAtie -sB- Says:

    tula..nk bt camne ;)
    mase tdk m'izinkn tuk me type by day..huhu

    c0ngrate to u, dpt gak grand prize tuh..
    hehehe :e

Post a Comment