: DELAY : Ahad di Broga Hill :

Saturday, December 11, 2010 11:28 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз
: Bismillah.....Salam :

Ahad di Broga Hill
05 December 2010

Finally, tertunai hasrat serta impian untuk kesana setelah sekian lame..
Planning memang da lame, setelah BUBAR..plan balik..
barulah menjadi~
Seawal pukul 1.30 pagi da bersiap di dapur utk prepare sandwich + goreng nugget
nk goreng nugget pun satu hal jugak..buleh lupe nak beli minyak masak..hahaha
dengan adenye Cik Qhiee dan motornya..Si Chup's menemani Cik Qhiee ke 7 E..
Me dengan gigihnya meneruskan aktiviti memasak sardin.

Get ready..semua da siap mandi dan bersiap..
Jam menunjukkan pukul 2.++ pagi..
Mane En. Zul nih? da siap ke die? Nape tak calling² lagi?
Kate nak pick up kami di ground floor..
Lorrr...rupenye..dia pun late bangun..

Lebih kurang pukul 3 pagi ++ sikit barulah kami En. Zul sampai.
Kami terus ke Bangsar, walaupun ade kesulitan jalan sikit..huhu
On radio terus hilang fokus yee...haha.Kelakar la :D

Stop depan UOA Bangsar then kami transit ke Myvi Cik Afiza,
Follow kereta En. Zul untuk pick up En. Adi, next pick up Ssyier.
Then terus ke Stesen PETRONAS,
 En. Zam, Nasrul, Donat & Atun da tunggu di sana.
Jam menunjukkan pukul 4.30 pagi..
En. Zul seterusnya ke Mantin untuk pick up Kak FC.

Perjalanan kami diteruskan mencari destinasi dima Broga Hill itu.
Sabar dan exited tetap ada..BEST~!
Lebih kurang pukul 5 ++ kami pun sampai.
Wahh..memang da ramai la time nih.
Walaupun cuaca masih lagi gelap dan malap.

Rest jap, kami pun meneruskan pengembaraan..
Cabaran 400 meter pun bermula..
Mulanya kami bersama..Di pertengahan jalan kami berpisah.
Kerana Cik Qhiee dan Chup's mengalami kePENATAN.
Co-pilot Nasrul terus bersama Cik Qhiee dan Chup's.
So, kami berlima meneruskan lagi perjalanan kami..

Haihhh~ jauh lagi ke? da penat dan lemah gemalai da otot nih..
Punya lah nak sampai ke satu puncak ke satu puncak tuh..
Allah jela yang tahu.. Nampak macam rilex dan fit..
Tapi???? Sampai di satu tahap tu da tak nak teruskan lagi.
Semua feel ade..adehhh....Rasa ngantuk sebab da tak larat sangat pun ade..
Dengan dorongan semanagat dari Zam + Donat
( "sikit lagi" / "5 minit je lagi" / "da nak sampai da" / etc )

Lebih kurang pukul 6.55 pagi kot kami sampai ke puncak.
Akhirnya, me gagahkan jugak kaki ni melangkah da mendaki hingga ke puncak.
Perasaan seronok dan kepuasan memang tak dapat di ekpresikan.
Penat terbayar dengan dapat melihat sunrise terbit...

  muka-muka keletihan (-_^)

 

sampai lebih kurang pukul 6.55 pagi macam la..
terus terbaring dan duduk dengan KePENATAN terlampau..huhu


kembali ceria pas mkn lolipop :P hehe


cantiknya sunrise..posing time~




jam di camera zam menunjukan pukul 7.10 am..




WAHHHHH~ Cantiknya.
Tengok dari atas, memang tak sangka kaki ni melangkah sejauh dan setinggi itu..
Yeahhh berjaya menuju ke puncak Broga.






berposing before terus ke puncak..




KAMI...otw untuk naik ke puncak Broga Hill.


taraaa~ finally..kami ber5 sampai di sini
" Selamat Datang Ke Puncak Bukit Broga "
400m 

muka-muka yang berjaya sampai ke Puncak Broga Hill ^_^


Chup's & Ssyier...try again..maybe next trip buleh sampai ke puncak oke..





view yang sangat cantik~


 buai laju-laju..tinggi sangat..tak dpt naik..
buaian yang di buat khas untuk pre wedding Angkasawan.



cian do~ nk cropping tak buleh eaaa...haha

still...


jump~ hoyeeeee...



Sempat mengabadikan beberapa keping picture di sana.
Thanks kpd si empunya camera.


Before balik kami berkelah di bawah pokok durian
dan di tepian pokok-pokok kelapa sawit..
makan sandwich + minum air kelapa berjemaah yang ditaja Zul..huhu
huhuhu~ how's sweet :D


capture² terakhir before meninggalkan Semenyih~

- boleh tak nk pi lagi? huhu (^_^)v

Reactions: 

3 Response to ": DELAY : Ahad di Broga Hill :"

  1. nughol Says:

    Best!hehe..huda pn ada buat post abt Broga ni.

  2. Safinaz Hanum Ahmad Anuar Says:

    wah.. sonok nye

  3. ✿ y a t i e.sb ✿ Says:

    nurul & k.anum : huhu..tula mmg super duper best.pnt +puas.

Post a Comment