: Malaysia’s 40 Richest People :

Wednesday, February 16, 2011 9:09 AM By εïз .y a t i e.sb. εïз
: Bismillah.....Assalammualaikum :

pagi-pagi lagi dapat info yang kat MHI..
baca sisipan akhbar..antara yang best didengar ni la..

Majalah perniagaan Malaysian Bussiness terbitan hari ini (16 Februari 2011) sekali lagi mendedahkan senarai terkini 40 individu terkaya di Malaysia (Malaysia’s 40 richest people). Seperti kajian sebelumnya, senarai terbaharu ini juga diperoleh berdasarkan penilaian ke atas pegangan individu terbabit dalam syarikat tersenarai. Disini.. menyenaraikan 20 daripada 40 individu terkaya yang dimaksudkan. Untuk mengetahui keseluruhan 40 senarai taikun terkaya di Malaysia dan butiran kekayaan mereka, kenalah baca daripada majalah tersebut. :)



Individu terkaya di Malaysia pada kedudukan 1 – 20 ialah:

1. Robert Kuok – RM50.04 bilion
2. T. Ananda Krishnan – RM45.78 bilion.
3. Tan Sri Teh Hong Piow – RM12.77 bilion
4. Tan Sri Lee Shin Cheng – RM12.74 bilion
5. Tan Sri Lim Kok Thay – RM10.89 bilion.
6. Tan Sri Quek Leng Chan – RM10.75 bilion
7. Tan Sri Syed Mokhtar Albukhary – RM8.84 bilion.
8. Puan Sri Lee Kim Hua – RM7.43 bilion
9. Tan Sri Tiong Hiew King – RM4.77 bilion.
10. Ong Bee Seng – RM3.98 bilion
11. Tan Sri Azman Hashim – RM3.93 bilion.
12. Tan Sri Vincent Tan – RM2.43 bilion.
13. Datuk Lee Yeow Chor
14. Lee Yeow Seng
15. Datuk Seri Lee Oi Hian
16. Datuk Lee Hau Hian
17. Tan Sri Yeoh Tiong Lay
18. Tan Sri Lau Cho Kun
19. Datuk Mokhzani Mahathir - RM1.6 bilion
20. Tan Sri Jeffrey Cheah

Robert Kuok Dahului Senarai 40 Individu Terkaya Malaysia -

Hanya 3 Melayu antara 20 individu terkaya di M'sia -

Wahh..3 orang Melayu daripada 20 individu terkaya Malaysia..Tahniah..Kekayaan yang mereka miliki mencecah Billion Ringgit, bukan beranggan-anggan, tapi kenyataan..Tak payah nak terlibat dengan skim cepat kaya ataupun skim jutawan segera. kn?
Bilalah me nak kaya ni? huhu (*_*) Ya Allah, limpahi lah rezeki kepada kami.Amin.
Bila da kaya, harta belas ratus million billion trillion~ jangan lupa kepada mereka yang kurang berkemampuan..Beramal, bersedakah, menderma untuk kesejahteraan bersama. Oke kan?

Reactions: 

0 Response to ": Malaysia’s 40 Richest People :"

Post a Comment