: Water for Life :

Friday, July 30, 2010 11:31 AM By εïз .y a t i e.sb. εïз
: Bismillah.....Salam :

hurmm cik yatie nk bg
pesanan khidmat masyarakat cket...
& nk kongsi tips nih..
jom klik²..

--> 30 cara menjimatkan air di dalam dan di sekitar rumah


( clik utk lagi senang di baca )


( clik utk lagi senang di baca )

bukan ape,
lately ni, isu air ni makin ketara plak,
di dada akhbar, da sibuk ckp da..
"bekalan air terputus 2014"???
aisehhh jgnla kn..susah kite sume nnt..
pepagi tu, bile b'siap² nk pi keje,
me mcm biasela tgok MHI..
msti ade title kat akhbar tu sebut
pasal penggunaan AIR
SO..pe lagi ? jom jimat air..
biasenye kite dengar
"GREEN FOR LIFE" kn?
suh hijaukan bumi yg makin panas nih..
ape kate kita tambah lagi satu list
"WATER FOR LIFE"
amacam? oke gak kan..sebab keduanya amat
PENTING
kita semua memerlukan~!

tak kisahla dengan cara ape pn kita cuba utk menjimatkan air,
walaupn ianya sumbangan kecil..
itu adalah sikap yang murni lagi harus dipuji~!
jadikan amalan..
& ingat..
membazir itu amalan syaitan.

td google² then nmpak picture² nih..
so renungkan..

................................................................................................

# t'ingat mase me sekolah tadika dulu, ade krisis bekalan air, merasa la mandi kat perigi, then tadah baldi & tong kat tepi jalan, mase tu akan ada lori tangki yg besar tu, edarkan air.. h0pe peristiwa itu tidak akan b'ulang lagi zaman sekarang nih #

Reactions: 

0 Response to ": Water for Life :"

Post a Comment