: Orang SELFISH! :

Friday, July 30, 2010 7:57 AM By εïз .y a t i e.sb. εïз
: Bismillah.....Salam :

Salam Hari Jumaat yg berkat..
Penghulu segala hari..
tp pepagi nih, ade golongan yg da bt orng lain hangin~
ishhh~

golongan ni t'diri drpd bdk²..ermm...bdk² ke?
da besar da tgok, da blh fikir,
kire student PUSRAWI~
yg stay kat MO tuh..
masuk dalam lif ramai²
pastu me & my lil ni yg naik lif tu dulu dari
they all dok lah t'sepit kat belakang,
bukan nak "say sorry" ke ape..da langgar..
lg buat tak tahu aje adela..
bukan nak mintak ape pn, just h0rmat sesame sendiri pun kire oke..
ade sorang girl b'bangsa india ni pn same,
hanya mampu m'geleng²kn kepala
bila da ramai² tak tahu diam plak tuh,
sibuk baru nk bukak buku, coz ade exam pg tuh..

yg menyakitkan hati lagi,
apela punya manusia,
memang dalam diri tebal dengan sikap
SELFISH~!
bukannya nak tolong tekankan "open" tuh..
tekan just hanya melepasakan diri keluar je, pastu gelak!
ishhh..
tak sesuai langsung perangai tuh utk imej student PUSRAWI cam they all..
org cakap "buat malu company je"

takkan patah jari jemari tu korang tu,
kalau hanya nk tekankan utk org lain yg nak keluar same..
sekali lagi girl india tu mengelengkan kepalanya..
faham² jela, kalau org da tunjukkan reaksi macam tuh?
fikir²kan..
muhasabah diri~
" Ya Allah Ya Tuhanku, lapangkanlah dadaku "
(^_^)

# cerita pasal nih, t'ingat plak kat satu insiden ngan hampir sama dgn ni, yg b'laku diantara kami dengan 2 orang budak rumah kami tuh~, b'laku di pg hari, they all kuar umah dulu beberapa minit dr kami, kelihatannye sdng tggu lif, kami pn tngah kunci umah time tuh, dan mereka nmpak my lil menuju ke arah lif itu, aikkk~ tak tggu pn, kalau tak nampak tak ape, da nampak kan? huhu tak ape, kami tak kesah sgt! da memang nampak korang pn SELFISH~! cume..pasni jgn salahkan kami jika menda yang sama b'laku kpd korang, kerana korang yg ajar kami bt mcm tu..done~!

Reactions: 

4 Response to ": Orang SELFISH! :"

  1. Qh!EeK@n AiZaw@ Says:

    asal aku klik page ko ni asik kelur alert jer ..
    pastu tulis no-no yg aku sendiri tak paham..he he

    betul 2 tak tau la skarang ni budk2 skrg ni punyer perangai pentingkan diri saje. tak der dah sikap tolong menolong..dunia nak akhir zaman kot..
    munasabah diri..isk..isk..isk..

    nice page..jeles u..

  2. yAtie -sB- Says:

    yeke?
    hurmm now blog ni under construction lg.
    ha? kuar no-no apekah itu? for example?

    huhu..tula psl.blh biakn je lif tuh.
    mmg nmpk sgt pntingkn diri.
    da tau org kt blkng pn nk kuar gak..
    yup~ muhasabah & sabr jela byk2..

    tq cik qhiee..no jeles2 oke :D peace..

  3. ChupChintap Says:

    memalukan nama PUSRAWI je mereke sekumpulan ni. tak pasal2 mulut me laju je membabikan mereka. lantak la, yg pagi2 buat hal knpe?

    dh la korang nk exam, ptutnya buatla perangai yg terpuji sikit!

  4. yAtie -sB- Says:

    tula..memalukan~
    hnye sekumpulan kecil yg peel mcm tuh..
    abis name PUSRAWI - PUSAT RAWTAN ISLAM..

    tula, nk exam pg tuh,
    tp bt org len mrh..
    haaa hambekkk ko..

Post a Comment