: Masak :

Friday, August 20, 2010 10:41 AM By εïз .y a t i e.sb. εïз
: Bismillah.....Salam :

semalam balik je keje terus pi kedai berhampiran.
mane lagi yang terdekat ngan MO tuh kalau tidak Big5
me ditemani my lil la..sape lg kalau tidak die yang
menemani me sepanjang masa kecuali office hour.
selainnya kami together² je.so cari² la something yang boleh dimasak
utk berbuka petang semalam.
memandangkan kat umah da ada sardin,
yang kami plan utk masak smbal sardin
so kami beli menda lain yg boleh dijadikan lauk sampingan
so kami memilih sayur kangkung utk di goreng
dan ikan selar pn utk di goreng.

lepastu beli beras, maklumla da lame tak masak,
hampir 3 bulan kot tak masak kat umah tuh.
oleh kerana mak telah membelikan kami rice cooker
sempena bulan ramadhan ni,
jadi dengan itu tidaklah kami mensia²kn
pemberian berharga mak tuh.
lagipun semalam my lil cuti kontrak,
then me terus balik umah, so ada masa la utk kami memasak.
dan tidak lupe air vitagen hijau utk berbuka..like it....

balik je, terus ke dapur utk memasak.
wahh~ seronoknya masak, da lame tak masak.kalau macam tu hari² kan bagus, boleh jimat.
sayangnya kami tak ada icebox nk simpan barang dan makanan fresh.
insyallah, if ade rezeki lebih bolehlah beli pasni.doakan ye :D

selesai masak, laungan azan pun kedengaran.
yeahhh da boleh makan.
so..kami pun makan berjemaah.
sangat nikmat.

ada tinggal 2 ekor ikan sardin, di lenyek²kan,
kami buat sandwich utk sahur pagi tadi.
Alhamdullillah~

Reactions: 

4 Response to ": Masak :"

  1. ChupChintap Says:

    tq msk.
    sdp.
    3x tmbh!

  2. yAtie.sB Says:

    sesame :)
    sedap ea? yeahh :e
    thx menghargai, pnt tau masak :f
    bgusla mkn ++..kalo xtambah sape lg nk abiskan ;)
    he he he

  3. nickind@jungle Says:

    wahh...baguss...rajin2 la masak yer..me pon asik masak jer skang..al-maklum jer la dulu kedai makan kat bwh kwsn umah jer..tp skang kedai makan suda jauh...hehehe

  4. yAtie.sB Says:

    cik nick : hehe bagus jugak utk cik nick.
    oowh mcm tu, xpela cik nick memasak pn.
    kalo selalu msk, mskan akn b++ sedap..
    hihi :r
    bila la nak merase masakan cik nick nih?
    mesti sedap kn?
    kalo berjiran leh jugak tukar2 lauk..
    dpt lagi bulan ramadhan ni, tentu menu yg berlainan stp hari.. :D

Post a Comment