: Kuat ..... :

Tuesday, September 28, 2010 1:49 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз
: Bismillah.....Salam :

Uikss.. baru je ade beberapa orang yang cakap me da nampak sedikit kurus da sekarang..
Bukan nak perasan ke hape. Dah orang yang cakap.
Bukan nak buat cerita angkat bakul sendiri..
He He He.
Terima kasih kepada yang peka & prihatin akan kekurangan berat badan yang me lalui.
Tak ade rahsia pun. Mungkin lepas bulan Ramadhan yang baru berlalu dan mungkin juga sebab
kerja yang memerlukan me kesane kesani, Ke atas ke bawah turun naik tangga. Itulah punca agaknya.
Alhamdullillah lah kalau da turun sikit berat badan ni, hurmm tapi,
bilalah nak dapat berat badan yang ideal?.
Malas la nak kurus² ni. Bia jela. Boleh tak.
Oke. Lupekan cerita itu, baca pulak cerita ini.

Semalam kami minum petang bersama,
ade Nasir, Zam, Nasrul, Eyza, Fiza, Chup's & Me.
Maklumlah hujan. Ramai je dok isi tank.
Kenapa hari hujan perut lapar ea?
Sape boleh bagi penjelasan?

Teringat masa minum petang semalam.
Kenapelah perut ni lapar melampau² sgt. over tol.

Padahal, Pagi da breakfast Nasi Lemak sebungkus.
Lunch da makan Nasi Putih + Ayam Sambal
Mase minum petang tu da makan tosai.

haha~ buat malu jek, mase tu me ngadu la ngan Chup's,
then bgtaula jugak tanpa segan silu kat Cik Fiza tuh.

Mase tuh tinggal kami b'4 je..yang lain semua da balik.
Cik Fiza suh order je lagi, tapi me malu -_- hihi
then dlm malu² tu pi tapau tauhu sumbat pulak.
Nak kata tak baca Bismillah before makan da bace da.
Bila me amati baek² + cam kan balik.
Kalau me berperangai atau mengidap sindrom yang begini.
Maknanya da nak dekat ABC la tuh. o_o.
so..faham² jela ye. Da pembawakkan nye begitu.

Malam pulak, sampai kat area MO tu ade jual Bihun sup.
Sekali lagi perut menjadi sangat lapar. Bihun sup 1~
My Lil pun sekali la, Baru la tak malu sangat.

Pas je makan bihun sup yang agak masin tuh.
My lil kuar pi kedai mengenangkan makanan adik Cici & Qiqi da abis.
Me tak ikut sebab tak larat sangat da nak jalan.
Kepala yang makin berat + pening + mata yang sangat letih + Mengantuk.
Sekali lagi me memesan belikan me ape² makanan sebab perut me lapar lagi.
Sambil tunggu die balik, boleh plak terlelap.eee..
So Chup's belikan burger. Me mkn half & tidur.
Half lagi Chup's la yang tolong habiskan
Mesti Cik Fiza t'peranjat membaca entry ni kan?

Nampaknya.
Kalau berterusan selera makan yang macam ni,
susahlah telinga me ni nak dengar orang cakap
"yatie..da nampak kurus cikit lah"
pape pun try kawal makan.
Janganla selera len macam je tekak me nih.
Please. Jangan Kuat Makan ^_^

* Nasi lemak 1.50 + teh o panas 1.30 =RM2.80
Mahal nak meninggal. Ishh~

Reactions: 

6 Response to ": Kuat ..... :"

  1. nickindajungle Says:

    wahhh...dah makin kurus yer...hehehe me pon nak kurus gak tp tak kurus2 pon... T__T nak diet tapi tak reti nak diet...reti makan jer manjang..cemana mau kurus..hahaha

  2. Safinaz Hanum Ahmad Anuar Says:

    hahahahahhhhaa tu bahaya tu..

    bak kata syuk; "ada belaan" hahaahaha

  3. yatie.sb Says:

    Cik Nick : he he he..itu pndangan mata orang. Pada me macam seperti sediakala aje. Makin gemuk adela.tak de pape yang berubah pun. kuat makan lagi ade la. Tula cik nick.. xyah la nak diet2 kn. selagi boleh makan, kita makan je. cik nick da cun la macam tuh. xyah mau kurus lagi :)

  4. yatie.sb Says:

    k anum : :( sob..sob.. smpai hati.
    mane ade belaan. x bek tau.
    haha.

  5. nickindajungle Says:

    dah tak cun macam dulu lagi..haha perasan!!
    bila my mom sendirik ckp anak dia gemock n suruh me diet..hoho terasa sgt mau kurus mcm dolu2..hihihi terasa kesian dkt baju n seluar kesayangan yg suda jadik perhiasan dlm lemari.. T__T

  6. yatie.sb Says:

    alaaa comey la tuh. sedap mate memandang.
    GIM GEMUK ITU MENARIK..hehe

    memangla cik nick. mase dulu, time skola..kurus jek.
    mase form 4 berat me baru 48..bayangkan. past abis skola 50, tup..tup.. now ni da overweight rasenya.. mmg kesian kt bju dlm almari tu. alahai..nk bt camne kn? diet? msti x menjadinye. tgok org mkn sket da t'liur..glupp...

Post a Comment