: Week END :

Monday, September 27, 2010 4:46 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз
: Bismillah Salam :

Sedikit rangkuman cerita hujung minggu yang lepas. Me balik Melaka pada petang hari jumaat pas keje, dlm kol 5.15 da smpai kat stesen masjid jamek da, tunggu pulak my lil.Time kat Office die kuar kol 5.15, terpaksa la menunggu dengan penuh sabar. Walaupun me memang seorang yang tidak suka menunggu terlalu lama. Train datang dan berlalu pergi ke Seri Petaling dah kali keenam, dan ketika itulah jugak baru nampak seorang yg mcm me knl..haaaa? lege finally.

Tak pela..me tak marah sgt pun sebenarnaya. Faham. da la time tuh hujan renyai² baru nak turun. So, kesudahannya kami naek train yang ke tujuh, dan terlepas utk naik bus pukul 6.
Terpaksa rela la tunggu bus pukul 7.30 mlm.

Selama menunggu, & makan burger OTAI tu, me ternampaklah beberapa orang yang familiar je kat Melaka..Ada jugaklah org yg me kenal kat KL ni ea. Termasuklah kawan me, si Leyla dengan kawan dia. Uiks..ingatkan ko da selamat naek bus kol 6.00. Rupanya satu bus ngan ak jugak.

Belum pun sampai Tol Sungai Besi. Mata pun lelap. Sedar² je da sampai Tol Alor Gajah. Punyela mengantuk. Sampai Masjid Tanah, mak da siap menunggu sambil ditemani adik Ramadhan, Geram tol kat Ramadahan ni. perut buncit cam tutttt.Dan malam itu kami tapau KFC utk dinner. Mak belanja =) Me malam zinger burger, my lil mkn snack plate & mak makan chicken rice combo. Alhamdullilah.
Pas makan, me buat agar² cocktail utk dessert kenduri esoknya.

Sabtu pun tiba.
Hari ini buat kenduri arwah utk Wan, Ayah dan Pak Cik serta ahli keluarga lain yang telah meninggal dunia. Alhamdullillah semuanya berjalan lancar. Thanks kepada saudara mara yang sudi membantu. Jasamu dikenang dan hanya Allah saja yang membalasnya. Menu untuk kenduri, Udang Masak Berempah + Ikan Parang Masak Asam Pedas, Ayam Goreng Tepung + Kubis Masak Lemak + Telur Goreng + Ulam². Thanks Busu, Wan Pati, Mak Teh + Lin.
Sebelah malamnya pulak, pi sekejap ke rumah jiran kerana ade open house, pastu tak sabar nak tengok perlawanan pilihan Chelsea vs Man. City.. Akhirnya harapan me utk melihat Chelsea menang..LEBUR! hancur! Pecah rekod tanpa kalah dah. Pastu plak elok je Cik Fiza tu call m'ucapkan takziah. Arghhhhh~ Sanggup me pi lambat ke rumah leyla semata² nak tengok Chelsea. Huhu~ Da sampai umah Leyla pulak, dok kena bahan ngan ex-schoolmate..huhu..Pape pun thanks ye sebab tunggu jugak ak datang walaupun jam da kol 10.15 mlm.hehehe. Leyla..demi kawan, ak datang jugak. Pasni jangan tak nak msg ak lak ye..

Ahad.
Sekali lagi harapan utk tengok Choong Wei Kalahkan Lin Dan. My lil siap reminder lagi. Before tengok game tuh, pas je breakfast..terus pi beli ticket. Bajet mase mesti sempat sebab mase kami keluar tuh ngah women single games. Ambil ticket paling last dari Masjid Tanah. Walaupun mengantuk, still layan games yang mendebarkan tuh. Finally, barula boleh salute Choong Wei dapat kalahkan Lin Dan yang sombong dan berlagak tuh.Huh~ sangat puas hati. Yang tak puas hatinya pulak, camne double kita boleh kalah? Mulenya nampak cam senang je they all nak kalahkan China. Menang set pertama. Tapi kalah di set kedua dan ketiga. Hurmm.

Sampai umah dalam kol 9.++.. agak lewat sebab jalan jam + hujan. Memang syok tidur dalam bus yang nyaman + sejuk. Walaupun my lil kate ade org kat sebelah tu berdengkur kuat, tapi me still tak dengar sebab me pun terlena. ^_^ hihi..
Balik rumah. ada je mende yang pelik + yang boleh membuatkan ak hangin berlaku. Hairan ak perangai macam tuh. Semoga Allah melihat ape yang berlaku.

Reactions: 

0 Response to ": Week END :"

Post a Comment