: 10.10.10 Part I [Perkahwinan] :

Tuesday, October 12, 2010 8:03 AM By εïз .y a t i e.sb. εïз
: Bismillah.....Salam :

Congrate kepada yang selamat melangsungkan perkahwinan.
Ramai jugak yang memilih tarikh 10.10.10 ni sebagai tanda ingatan untuk ikatan sebuah janji.

Pernikahan Datuk Dr Syeikh Muszaphar Dr Harlina

akhirnya Datuk Dr Syeikh Muszaphar Dr Harlina sah menjadi suami isteri
setelah 8 tahun mengenali.

Persandingan Datuk Dr Syeikh Muszaphar Dr Harlina di PICC,
sama cantik, sama padan.
65 ANGKASAWAN
dari luar negara turut hadir ke Majlis Persandingan,
Menariknya semua angkasawan itu berbaju Melayu lengkap samping & songkok lagi tu
Wahh~! Pasangan mereka juga turut berbaju kurung...


kelakar pulak tengok cake ni..sesuai la tuh utk Angkasawan.

majlis perkahwinan disiarkan secara langsung di TV3,
sayangnya me tak dapat meluangkan masa nak tengok kerana waktu tu otw balik ke KL.


Pelakon ini juga mengabadikan 10.10.10 sebagai tarikh perkahwinannya..

Firdee Aqasha Rosli Noor Baizura Mohd Sabri


semoga bahagia Aqasha~ kuning gitu..


dan, My aunt..
jom bace lagi~

Kak Liza Mohd Ghassani

akhirnya majlis selamat dijalankan.

sangat meriah, walaupun penat. me HAPPY~!
huhu.jadi "kerani" lagi..masyuk~
jom layan beberape picture mase wedding nih.

Sabtu pagi..

siap dari umah pi Pekan Masjid Tanah
nak cari bunge hidup utk buat sireh junjung..
( dapat jugak mkn Nasi Lemak belakang bus stand,
sambil buat muke yang agak ketat)

dari kahwin dak Lan (cousin), Kak Nor (my aunt) , Pak Teh (my uncle)
hasil tangan ni la yang membuatnya..
haha..tak ade la terror mane pn, tapi bolehla sikit²..seni tu ade gak la :]
ape salahnya kan memberikan khidmat pd hari bahagia orang.
esok² turn me pulak..semoga di permudahkan. (^_^)
lepas buat sireh junjung, me tolong designkan utk hantaran pulak, kali ni choc.
tak caye ke? tgok picture² kat bawah ni nnt.

pastu, pi jengah kat dapur, tengok² ade keje lagi tak yang boleh di buat..
tapi kena makan dulu..pastu sambung buat keje lain pulak.
haaa ni die.."siang taugeh"..utk masak bihun Malam Berinai nanti.
sempat capture..cakap je kang tak percaye pulak kan..so ni die bukti.

tengah² syok "siang taugeh"..rombongan pengantin lelaki pn smpai..
STOP jup..nak tengok acara Akad Nikah.

Alhamdullillah..

Tiga kali lafaz, sah Kak Liza bergelar isteri kpd Mohd Ghassani.
huhu..saat yang mendebarkan bagi lelaki adalah saat melafazkan akad nikah..iye ke?
Congrate~

Task belum settle lagi, next task for me..

cucuk bunga manggar untuk berarak esoknya.
seronok.
Pastu, da settle semua.
kami pun pi la jenguk² kat khemah belakang,
tempat orang masak..Busu pelawa makan ayam goreng~ Nyummy..
Dah makan, me & my lil pun balik lah umah kami,
nak mandi² dan bersiap dan kemudian ke Rumah Wan Pati semula.
Malam dalam pas maghrib tu, pi ngan Mak Teh, my mum dah ade kat sana, pas keje je terus kesana.
He he he..Sampai je, kami makan dulu..Bihun Goreng + Tauhu Sumbat.
Superb sedap~!
Pas makan, Rombangan pengantin lelaki pun sampai..
tengok la pengantin berarak...

Siap ade Bunga api + Mercun


: with My Mak Teh :

Lyn jadi pengapit K. Liza.huhu..mule malu, tapi lame² oke hape...

: ni Lyn..peace sikit :

Pas jek berarak dengan paluan kompang serta Majlis Berinai
( tepung tawar pengantin )

: me pn nak try jugak :p :

kami pun book pelamin tuk posing~haha..wajib. I like~
before tu, let me introduce my son~ haaa? son? hihi tak de la..
: With My Anak Angkat :] Danish :

mulela aksi² mengarut kami.





Pas penat da posing ntah ape²..settle sudah untuk malam ini..
esok nak sambung pose lagi~
( SAYA SUKA POSING ~ )
Majlis selamat berlangsung Alhamdullillah.
Balik rumah, tidur + rehat secukupnya.

Ahadnya.

Mak kejutkan me seawal pukul 6.15 pagi..Mak da nak gerak da pi umah Wan Pati pagi tuh..
Mak pi dulu. Then me pn sambung tidur semula, alarm kejutkan pukul 7.30 pagi,
bagi kucing² makan, mandi then iron baju..kejutkan my lil yang susah nak bangun tuh satu hal.huh~ :]
Pas je siap² kami pun gerak menuju ke Kg. Bukit Darat,
Kuala Linggi dengan menaiki kenderaan dua roda kami..MAM 4845~
Sampai je terus cari mak.Nak breakfast~ Lapo.
Mak pulak sibuk menyiapkan barang² untuk membuat lauk pengantin. Kami macam biase la..
Diberikan tugas untuk ke hadapan.
Tugas "kerani" & memastikan bungkusan telur berada dalam keadaan
yang cukup untuk diberikan kpd tetamu yang hadir.
Pagi tuh, ada buat sekali Majlis Cukur Jambul, Anak Sue..
My anak angkat, Danish..& Anak angkat my lil, Daniel (EON) (^_^)

KAMI da ada anak angkat tau~

+_________+

: Ini Danish :

: Ini Abang Danish - Daniel (eon) :

: Eon adalah anak angkat Chup's :

+____+

then Majlis berlangsung dengan meriahnya..
tetamu pun ramai, sampai tak cukup seat nak makan.
Hampir pukul 2.00 petang, kaunter kami pun di tutup..
turn KAMI pulak nak bergambar dengan pengantin + pelamin they all.
jom layan picture² ni..
kali ni entry panjang sikit.
Ade cerita dan picturenye skali..
supaya kalian bace tak lah rase bosan sangat kan?
Actually banyak lag picture, tapi tak done nk upload byk sangat.

Tengok kat FB jela nanti ye.




again : we jadi kerani that day~




Hari pun da beransur petang, semua kerja mengemas telah di lakukan secara gotong royong..
Me & my lil pun decide nak balik awal packing barang, coz malam tu we all balik KL dengan pak lang & family..Sempat lagi tuh Pi Pasar Malam kat pekan Masjid Tanah.

see u in 10.10.10 Part II
daaa~

Reactions: 

6 Response to ": 10.10.10 Part I [Perkahwinan] :"

  1. ✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ Says:

    waahhhhhhh....ni yg rasa tak sabor nak kawen nih ehhehhehe

  2. afiza Says:

    pas ni leh laa mmberikan khidmat kat i nye mjlis lak ye..hehe..tlg pe2 yg ptut..yg pasti nak suh nana tlg ptong bwg..hehehe..u xkisah laa nak wt pe..

  3. || y a t i e.sb || Says:

    hehe~ Insyaallah. Ape yang termampu, i akn tlg..
    khidmat i foc~ tp utk hari bahagia u je la..hehe
    haa? nk suh Chup's ptg bawang? banjirla AG.
    me pn tak kisah nk bt keje pe..tlg tgok pn buleh juhak :D hehe

  4. || y a t i e.sb || Says:

    Sis Yanie :
    Wahhhhhhh jugak la..hehe
    aisehh..tak sabar ke? taula da pi kursus kawen..
    sabar ye kak..
    majlis akk sure lagi meriah~

  5. ChupChintap Says:

    yatieku : ape JUHAK tu? me xfhm? hahaha

    CikAfizaOuh : melampau tu suh ak potong bwg..xde2 ak jg lauk je. tlg kt pnangah

  6. || y a t i e.sb || Says:

    nanaku : huhu.alamak..typing error la *juhak - jugak oke?
    ade faham?

    penangah? abisla lauk.abis kene ratah jek.hehehe.
    tak pun sesape yg nak tapau awl tu, marahkan jek.

Post a Comment