: Sukan Komanwel & Cik Kiah :

Monday, October 04, 2010 4:04 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз
: Bismillah.....Salam :

Berlansungnya pembukaan Sukan Komanwel ke-19 di Stadium Jawaharlal Nehru semalam.
Maka bermulalah Sukan Komanwel ke-19, New Delhi, India
sukan ini akan berlangsung
dari 3 Oktober 2010 hingga 14 Oktober 2010.
Berikut beberapa picture semasa upacara pembukaan yang berlangsung.
hasil dari Google aje.






.logo untuk commonwealth games 2010.

.Maskot untuk temasya kali ini bernama Shera
yang berasal dari perkataan Hindi iaitu Sher yang bermaksud harimau.


Dengarnya Kontinjen Malaysia mensasarkan 10 pingat emas pada temasya tersebut.
Hope semua atlet mempersembahkan yang terbaik dalam acara masing² seterusnya
membanggakan dan mengharumkan nama MALAYSIA.


Walaupun ada beberapa masalah yang timbul India ade ancaman denggi la,
frasarana yang tidak lengkap lah,
perkampungan atlit yg kotor, ancaman pengganas & etc..
di harap itu semua tidak akan mematahkan
semangat atlit negara untuk terus beraksi cemerlang.


"Majulah Sukan untuk Negara"

Tiba² teringat pulak kat Cerita
"Rombongan Cik Kiah ke Sukan Komanwel"
Masa tu tahun 1998, Malaysia jadi tuan rumah Sukan Komanwel..ingat lagi logo nih? mase tu me form 1 =).

haha..best kan? korang pernah tengok tak?
Wahai Rangkaian Media Prima~
Siarkan lah kembali cerita tuh, sempena sukan komanwel ni.

try cari kat youtube tak ade la pulak.
banyak scene yang kelakar dlm perjalanan mereka ke kl.
he he he..paling di ingat..lesung batu tu..

Reactions: 

4 Response to ": Sukan Komanwel & Cik Kiah :"

  1. ✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ Says:

    alamak....tak sempat tgk sukan kom nih....hehhehehe
    anak buah dok layan citer kartun jer kat tv :P

  2. | y a t i e.sb | Says:

    he he he..xpe la kak~
    bg can kat ank buah nk tgok cartoon..
    nnt tgok je kat paper update Malaysia da dpt bape emas..
    oke ape.. :)

  3. ✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ Says:

    datang cari n3 baru kat belog nih hehehhe

  4. || y a t i e.sb || Says:

    he he he :P
    xde entry baru utk hari ni nmpknye.
    tengah memikirkan ape yg hndk di update. hehe

Post a Comment