: Hampa + Kecewa :

Sunday, November 21, 2010 12:23 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз
: Bismillah.....Salam :

Selepas bersemangat tahu Sepak Takraw dan
double's Badminton masuk final Sukan Asia.
Happynye..excited terlebih nak tengok.
Dan memang dah get ready depan tv..
Takut-takutlah terlepas games yang dinanti-nantikan
untuk dapat gold medal untuk Malaysia.

Mulanya..
Petang semalam..Luangkan mase untuk tengok Sepak Takraw.
Yang akhirnya akur dengan silver medal. Kalah kepada Thailand.
Kita kena libas. Kemarau 16 tahun tiada kesudahannya.


Ape-ape pun kita akur akan kehebatan Thailand.
Semangat untuk berjuang itu tetap ada.
Silver medal untuk Malaysia.
Tapi untuk melakar kemenangan bukan mustahil kan?



Malamnya.
Turut menyaksikan perlawanan Datuk Lee Choong Wei menentang Chen Jin
untuk melangkah ke final. Done.
Chong Wei sebelum itu menewaskan Chen Jin 14-21, 21-15, 21-7
dalam pertemuan separuh akhir
sementara Lin Dan menumpaskan pemain Korea Selatan
Park Sunghwan 21-14, 21-14.
Misi untuk bertemu Lin Dan di final kesampaian.
Hope emas untuk Malaysia.

Then, harapan untuk Malaysia dapat gold diletakkan di Men Double's Badminton.
Malaysia bertemu Indonesia.
Mulanya Malaysia leading dengan baik pada first games.
Malaysia leading 21-16
Set yang kedua huhhhh~
Penuh dengan debaran tu.Tak senang baring dan duduk.
Tak tertutup mulut ni di buatnya.
Sorak + kutuk + nasihat + jeritan
dari mulut ni tak henti²..huhu macam la
Koo Kien Keat-Tan Boo Heong tu leh dengar kan.haha..tak peduli~
Set kedua ni...saling kejar mengejar mata.
Hope takkan ade set yang ketiga la konon.
Selepas 5 kali kalau tak silap Malaysia nak tamatkan games.
Akhirnya Indonesia berjaya jugak mengheret Malaysia ke set yang ketiga
selepas Indonesia mengikat Malaysia dengan 26-24.
Arghhhh~ susah sangat ke nk dpt gold?
Tension betul me..rasenye..
Set ketiga bila Malaysia ketinggalan, macam da hancur lebur harapan
nak tengok Malaysia dapat gold.
Turn Indonesia pulak leading dengan jauh meninggalkan Malaysia di belakang.
Mulanya ketinggalan 4-9, then 11-7, argghhh..
Macam da tak sanggup nak tengok je malam tadi.
Then tetibe ade je harapan balik apabila Malaysia berjaya mendapatkan 1 mata di hadapan dengan 17-16..hehe..Tapi pada mata yang ke 19-19 terikat sama, di situlah bermula 'punca'
kekalahan kepada beregu Indonesia Markis Kido-Hendra Setiawan.
So sad and upset.
So silver medal untuk Malaysia


-----------
Congrate untuk atlit Sepak Takraw & Double Badminton Malaysia
yang telah menyumbangkan pingat perak.
pingat untuk Malaysia

Reactions: 

0 Response to ": Hampa + Kecewa :"

Post a Comment