: World Walking Day :

Sunday, November 21, 2010 12:43 PM By εïз .y a t i e.sb. εïз
: Bismillah....Salam :

World Walking Day 2010
by..Nestle

Mulakan pagi anda dengan senyuman walaupun penat.
Today, me plan nak participate this event with my lil sis.
Actually tau program and this event via MHI mase cuti raye haji di Melaka.

So, dengan semangat kesukanan yg mengujakan, kami pn alarm hp pg tadi.
Tepat pukul 5.30 me pun bangun, tu pn terdengar suara yang agak 
kuat mengejutkan pagi me pada yang tengah lena tuh.
Haha~[ade mimpi disebalik gelakan itu]
Get ready semuanya. kami pun keluar rumah tepat pukul 6.30 pagi.
Mulanya rase nak berjalan aje ke Tasik Titiwangsa tuh.
Tapi tak sure kat mane location Padang Bola, Tasik Titiwangsa.
So naik cab je la. Terus je kan. Fast.
Menuju ke location yang dicari² tuh..nampak lah ramai jugak orang
yang hendak berjalan ke arah dimana event tu start.

Wah~ da ramai la yang queue untuk registration and 
Join the World Walking Day 2010, it’s all FREE tau.., 
FREE entry, 
FREE nice T-shirt & 
FREE yummy breakfast.

Berkat kesabaran queue yang agak panjang..
Finally settle registration then dapat jugak t-shirt hijau yang cantik ni.
Green lagi..
Pas je tukar baju, kami pun berkumpul di depan stage tu utk buat stretching 
then kami pun beramai² buat aerobic..huhu enjoy sungguh.
Berpeluh-peluh tuh.. 

Pas je aerobic, we start walking round Tasik Titiwangsa
sejauh 2.2 km going to the finish line. Tirednye kaki.
Join World Walking Day ni dapat jugak bakar calories 
and lemak² yang tepu, yang tak tepu...huhu
 dapat de-stresses mind then strengthens our body right?
 Walking with fun aje....walk slowly till the end.
Pas je sampai, kami pun queue ambil breakfast.
Just breakfast coco crunch + maggi
sambil tu, tunggu untuk lucky draw..
hurmm sume sipi² je, dekat² ye ngan our number..
huh~ it's oke..try again. not my 'lucky day' today
The most important, we enjoy  join this event.
And terus bersemangat update di blog ini untuk di sharing 
our early morning moment with all. (^_^)v peace.
Chup's pun da update kat fb di ni..
World Walking Day  at Tasik Titiwangsa today. Tired but fun. Going out early morning.

World Walking Day  jugak akan di adakan di another location lain :
    * Penang, Polo Ground Jalan Sepoy Line
    * Kuantan, Padang MPK 1
    * Johor Bharu, Taman Sri Stulang
    * Penampang, Sports Complex Stadium
    * Kuching, Waterfront


Walk to Wellness :D

Reactions: 

2 Response to ": World Walking Day :"

  1. ChupChintap Says:

    mcm xcaya je hr ni kte da jln jauh gile...
    world walking day je da 2.2km then titiwangsa-sentul dkt 2km n plus2 gi office ni dkt 6km jgk gi blik...
    ouh yeah~

  2. ✿ y a t i e.sb ✿ Says:

    huhu~ tak pe...
    berjalan untuk kesihatan sempena world walking day 2010 hari ni...
    umpamanya macam berjalan mengelilingi dunia la tuh...
    huhuhu.janji kita happy dengan apa yang kita bt.
    tak kacau hidup org lain kn.

    semangatn untuk sihat.

Post a Comment