: Delay : Aktiviti Raya Aidiladha :

Thursday, December 02, 2010 10:22 AM By εïз .y a t i e.sb. εïз
: Bismillah.....Salam :

. Cerita 15- 17 November 2010 .

Isnin petang mintak pelepasan Dato' nak balik awal.
That day task me replace jadi PA.
Kira-kira pukul 4.30 tu da prepare siap punye nak balik la.
Thanks to K. Mimi drop me kat Stesen Bank Negara.
Hujan lebat pulak time tuh..Sempat bersua dan bersalaman dengan my lil sis
before masing-masing akan berpisah aliran
Chup's ke Aliran Sentul Timur dan me ke Aliran Sri Petaling.. :D
hehe~ thanks for 3 pack roti by four leaves untuk bekalan me dlm bus.
Chup's balik Mersing, me balik Melaka.
Kami orang SELATAN~ berJIRAN lagi tuh.

Memang rasa tak berapa nak seronok dalam bus sensorang.
Biasa balik ngan Chup's~ hehe
Tidur tak berapa nak lena pun dalam bus..ntah nape ntah..
sedar-sedar je dalam pukul 7.30 da masuk ke Tol Simpang Ampat, Alor Gajah.
Terus call mak suh ambil di Stesen bas Masjid Tanah.hihi
Makan malam di Seafood before balik umah.

Petang menjelang raya pi shopping barang-barang dapur untuk dimasak
pada pagi raya nanti..mak belanje air vitagen hijau dgn coklat choki-choki.
he he he :D BEST.

Balik je, terus prepare untuk masak memasak.
malam kami buat agar-agar dan kek coklat kukus.

Selamat Hari Raya Aidiladha~

Pagi pergi sembahyang sunat Aidiladha dengan mak.
balik sembahyang, kami bersiap-siap bawak hidangan kami ke rumah arwah wan.
[ Nasi Ayam & Ayam Goreng ] + [ Agar-agar ] +
[ Kek Kukus Coklat ] + [ Air Carrot Susu ]
untuk di makan bersama-sama family yang lain.

Wah...banyak makanan yang terhidang.
Mak Lang buat [ Young Tau Fuu ] + [ Roti Jala ] + [ Puding Roti ]
Sangat Best~
Mak Long masak segala bagai rendang ayam dan daging untuk dijamu dengan ketupat.
ada [ Puding Jagung + Agar-agar ] pun ada.

Pas makan, gi ziarah kubur arwah wan dan kelaurga lain
yang terlebih dahulu meninggalkan kita.
Semoga roh mereka diRahmati oleh Allah. Al - Fatihah. Amin.

Esoknya raya kedua Aidiladha.
Kami [ Jef + Akim + Shafiek + Leyla + Me ]
berjalan-jalan di Melaka.
Wah...memang Melaka banyak berubah.
Bertambah maju...Kan da di iktiraf Melaka Maju 2010.
Aktiviti kami, Main bowling, Makan Mc'D,
Jalan-Jalan di Dataran Pahlawan, Karaoke,
Then pi temankan si Shafiek beli boot dia..Hijau lagi tuh.
Then dalam perjalanan balik, kami singgah minum petang di Klebang~
Thanks Shafiek, Belanje~ ngeee...

Jom tengok beberapa picture kami..












daa~

Reactions: 

0 Response to ": Delay : Aktiviti Raya Aidiladha :"

Post a Comment