: Dugaan di MO Lagi :

Friday, January 07, 2011 11:30 AM By εïз .y a t i e.sb. εïз
: Bismillah.....Assalammualaikum :

Apalah nasib kami..
Rasenye ini adalah kali kedua~
Prob ini berlaku...
Kali ini double triple BIG problem ni.

Naik tangga sampai ke tingkat 19~
Sebabnya lif tidak berfungsi, letrik takde..
Tak cukup dengan tu, sampai je umah dalam keadaan yang amat penat tu,
nak lah basuh baju..
Air pun tak de~ Dahla tak de notis umumkan air tak de ke hape.
Hurmmm....mengeluh panjang ak di buatnya.

Dengan tak mandi tak ape, terus je tidur, 
dengan harapan pagi nanti ade bekalan air untuk mandi..
Tersedar di subuh hari, me suruh Chup's tengok lift da boleh guna ke belum?
Still the same~
air pun tak de lagi. so kami punye bincang, punye bincang.
tak pernah-pernah mandi kat Pusat Komuniti Bandar Baru Sentul
ari jumaat yang mulia ni la kami kesana untuk mandi.
Nak pi keje punye pasal..dah la petang nnt me ade tournament bowling.
Aisehh begini pulak dugaan tahun baru ye..
Nape la macam ni..nak kate sewa umah tak bayar...
every month on time we all bayar kpd owner~! 
Dengar cerita TNB buat pemotongan sebab bil penyelenggaraan Menara Orkid tak bayar.
Sesiapa pemilik rumah-rumah di Menara Orkid tu tolong la bertimbang rasa,
bertanggungjawab menjelaskan bil penyelenggaraan anda.
Kecian lah kepada penyewa-penyewa macam kami ni.
Kalaulah ade kes-kes kecemasan ke, 
dr tingkat tinggi-tinggi macam umah kami di tingkat 19 tu..
sape yang nak jawab? PRIHATIN la sikit.
Jangan nak lepas tangan je.

Memang payah dok umah tinggi-tinggi ni kan?

Reactions: 

1 Response to ": Dugaan di MO Lagi :"

  1. Nor Hafizah Says:

    la..ciannya yati..dl ktorg pn ada gak cm tu,lif rosak,air x der..tp ktorg tgkt 5 jer,tu pn da pnt gler naik tgga.ni tgkt 19 leh patah kaki..dl kl x der air g mandi kt toilet lrt sentul timur.hihihi...

Post a Comment